![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() olayımda,haksız olarak feshedilmiş bir gümrükleme sözleşmesi var fakat bir türlü bu sözleşmenin hukuki tasnifini yapamadım.hizmet sözleşmesi olmaya en yakın görünüyor fakat bu durumda da ticari bir iş olması ve tarafların şirket olması sebebiyle iş hukukunu değil borçlar kanunundaki genel hükümlere bakacağım sanırım.acente veya ticari vekillik hükümlerinin uygulanabileceğini düşündüm fakat sözleşmede bunlara dair belirli hiçbirşey yok,o yüzden biraz zorlama olur sanırım.fikirlerinizi merak ediyorum..
|
![]() |
#2 |
|
![]() Sayın brcgl
Gümrükleme Sözleşmesi eğer benim anladığım doğruysa ve iş sahibi ile gümrük komisyoncusu arasında ise Borçlar Kanunu'ndaki vekalet sözleşmesi hükümlerine tabidir. Saygılarımla |
![]() |
#3 |
|
![]() vekalet hükümlerine gitsem bile,tazminatın tespiti bakımından BK.m 96 a bakacağım sanırım..
|
![]() |
#4 |
|
![]() ..o zaman m.416/2 uyarınca mı vekalet hükümlerini uygulayacağız? biraz kafam karıştı.neden doğrudan Borçlar Kanununun komisyonculuğa ilişkin hükümlerini uygulayamıyoruz?
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Eser Sözleşmesi /Hizmet Sözleşmesi | Fatma KAPUÇAM | Borçlar Hukuku Çalışma Grubu | 14 | 19-10-2011 10:54 |
Adi şirket sözleşmesi | Av. Aylin Kaya | Meslektaşların Soruları | 4 | 27-07-2007 14:03 |
eser sözleşmesi mi satış sözleşmesi mi | korayoz | Hukuk Soruları Arşivi | 5 | 08-03-2007 15:49 |
Gizlilik Sözleşmesi | kadir çaylı | Hukuk Soruları Arşivi | 1 | 02-03-2002 11:26 |
İş Sözleşmesi | cem pamir | Hukuk Soruları Arşivi | 0 | 14-02-2002 01:22 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |