Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Araç Mahrumiyet Bedeli - Görev

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old Bugün, 11:09   #1
İcap

 
Varsayılan Araç Mahrumiyet Bedeli - Görev

Merhaba;
Müvekkilin %25 karşı tarafın %75 kusurlu bulunduğu bir kazada müvekkilin hem değer kaybı hem de araç mahrumiyet bedeli zararı oluşmuştur.

Değer kaybı bedeli talebi için hem sigorta şirketine hem sürücüye hem de ruhsat sahibine Asliye Ticaret Mahkemesinde dava açılacaktır.

Benim sizlerden yardım rica ettiği sorum;
yukarıdaki Asliye Ticaret Mahkemesindeki davada; araç mahrumiyet bedeli talebimizi de sürücüye ve ruhsat sahibine yöneltebiliyor muyuz? Böyle yaparsak, mahrumiyet bedeli yönünden görevsizlik kararı ile karşılaşma ihtimalimiz var mı?

Yoksa araç mahrumiyet bedeli talebimizi sigorta şirketine yöneltmeyeceğimizden, bu talebimizi asliye hukukta açacağımız bir davada ayrıca mı sürücü ile ruhsat sahibine yöneltmeliyiz?
Old Bugün, 21:01   #2
Furkan Terzioğlu

 
Varsayılan

Değer kaybı bedeli için Sigorta Tahkim Komisyonuna gitmenizi öneririm. Tahsil kabiliyeti olduğu için boşu boşuna sürücü ve işleteni sürece dahil etmenize gerek yok, dahil etmeniz sadece yargılama giderlerini arttıracak ve süreci uzatacaktır.

Araç mahrumiyet bedelini hem sürücüden hem de işletenden talep edebilirsiniz. Basitçe söylemek gerekirse kazaya karışan araçlar ticari nitelikte değilse bu alacak kalemi yönünden asliye hukuk mahkemeleri görevli olur.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Kaskonun İkame Araç Vermesi Halinde Araç Mahrumiyet Bedeli Talep Edilebilir Mi? Toy Avukat Meslektaşların Soruları 13 06-01-2026 18:52
Araç Mahrumiyet Bedeli - Kasko İkame Araç tsemihyagci Meslektaşların Soruları 1 06-01-2026 18:40
Araç Mahrumiyet Bedeli Tazmini ardkr71 Meslektaşların Soruları 2 24-11-2025 13:28
Araç Mahrumiyet Bedeli Toy Avukat Meslektaşların Soruları 2 11-06-2025 10:36
Araç Mahrumiyet bedeli vs? Avukat006 Meslektaşların Soruları 0 19-04-2013 13:13


THS Sunucusu bu sayfayı 0,06302810 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.