Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Ayıplı Araç Satışında Davalılar Hakkında.

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 01-09-2025, 17:45   #1
Oğulcan Aydın

 
Varsayılan Ayıplı Araç Satışında Davalılar Hakkında.

Merhaba Sayın Meslektaşlar. Bir husus da tecrübenize ihtiyacım var.

Müvekkil Sarı siteden bir araç alıyor aldığı araç eksperden geçiyor ve bir sorun tespit edilemiyor. Araç sahibi de araçta hiç bir kusur olmadığını hem ilanda hem de mesaj yoluyla söylüyor.

Aracı alıp geldiklerinde sağ ön farı kesiliyor servise götürdüklerinde ince bir çatlak olduğunu ve buranda su alındığı tespit ediliyor. Önce ki ilan fotoğrafları detaylı incelendiğinde çatlağın satın alınma anında mevcut olduğu anlaşılıyor. Eksper raporunda far durumları sağlam olarak işaretlenmiştir.

Bu husus da hem eksperi yapan firmanın şubesine hem de satıcıya ihtar çekiliyor ama sonuçsuz kalıyor.


Soru:Ayıplı Araç Satışı sebebiyle araç tamirat bedelini ve sair masrafları tazminat davasına konu edeceğim. Burada hem satıcının hem eksper şubesinin müteselsil sorumluluğu bulunmaktadır. Dava açarken tek dava ile mi açılması gerekiyor Satıcı tacir olmayan araç alış satışı ile uğraşmayan bir kişi görevli mahkeme Asliye Hukuk. Eksper Firması ise tüzel kişi görevli mahkeme Tüketici olması gerek. Bu durumda ayrım nasıl yapılır ? Açılacak davada araç tamir bedeli ve sair masraflar talep edilecek bunun dışında bir durum olur mu ?

Şimdiden vakit ayırıp cevap veren meslektaşlara teşekkür ederim.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Gizli ayıplı araçta onarım bedelinin fazla çıkması- noterde bedeli düşük gösterilen ayıplı araç Turkuazqq Meslektaşların Soruları 0 27-09-2022 16:40
İkinci El Ayıplı Araç Satışı Hakkında Av.Mithrandir Meslektaşların Soruları 0 22-09-2021 12:40
2. el ayıplı araç satışında ayıbın bilinmesine rağmen sonradan dava açılması av.eylemm Meslektaşların Soruları 2 07-04-2021 00:25
Araç Değer Kaybı - Davalılar sincap Meslektaşların Soruları 3 20-03-2013 14:37
Arsa Satışında Ayıplı Mal Satışından Söz Edilebilir mi? süleyman zengin Meslektaşların Soruları 6 24-03-2008 17:19


THS Sunucusu bu sayfayı 0,03946710 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.