![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar meslektaşlarım. Bugün bir müvekkilimden kısıtlı tecrübeme göre kendimce ilginç bulduğum bir soru aldım ve forumda bilgi sahibi olunsun diye düşünerek buraya da yazmak istedim.
Müvekkil evlenmeden önce kat irtifaklı bir tapu alıyor ve bu tapu evlilik birliği içerisinde kat mülkiyetine dönüyor. Ben kişisel mal yerine geçen değer olduğu kanaatiyle eşinin hak iddia edemeyeceğini söyledim ama sizlere de danışmak istedim. Herkese iyi çalışmalar diliyorum. |
![]() |
#2 |
|
![]() iskanın alınması taşınmazın değerini artıracaktır. fakat iskanın alınması yüklenicinin sorumluluğunda olduğundan dolayı evlilik birliği içerisinde yapılmış bir masraf veya katkı olmayacaktır. dolayısıyla tmk 220/1-2 uyarınca kişisel maldır.
|
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Teşekkür ederim meslektaşım, iyi çalışmalar diliyorum. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Mal Rejimi Katılma Alacağı Neticei Talep | norrinradd | Meslektaşların Soruları | 0 | 12-02-2022 03:21 |
katılma alacağı ıslah edilmemesi ek dava - eksik harç - katılma alacağı zamanaşımı | zlm | Meslektaşların Soruları | 9 | 03-06-2013 10:32 |
Resmi Evlilik Olmadan Nafaka Talep Edilebilir Mi_ | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 2 | 22-08-2011 19:46 |
Evlilik Birliği Devam Ederken Edinilen Konut - Eşin Talep Hakkı | çiçero fadi | Meslektaşların Soruları | 4 | 28-08-2007 18:14 |
evlilik birliği giderlerine katılma | burcu nas | Hukuk Soruları | 3 | 01-07-2007 21:59 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |