Bugün, 10:48
|
|
|
İcra takibinde şirketi mi yoksa yetkilisini mi taraf göstermeliyim?
Merhaba meslektaşlarım. Sorum saçma yahut basit gelebilir ancak çok fazla mesleki tecrübem yok bu sebeple icra takibi başlatmadan önce herhangi bir usuli hata olmaması için danışmak istedim.
Müvekkilim bir seyahat acentesi yetkilisi. Bir limited şirket yetkilisi ile şirket çalışanlarının bayi toplantısı için tatil ayarlanması hususunda görüşmüşler, uçak biletlerini kampanyanın kaçırılmaması adına şirket yetkilisinin de onayıyla müvekkil almış. Sonrasında pek çok kez mesaj atarak bilet ücretlerini talep etse de şirket yetkilisi herhangi bir ödeme yapmamış mesajlara cevap dahi vermemiş.
En hızlı yöntem olarak icra takibi başlatmayı düşündüm.
Elimizdeki mesaj kayıtlarında alınan biletlerin şirketin bayi toplantısı için olduğuna dair hiçbir bilgi yok. Yalnızca şirket yetkilisi olan şahısla uçak bileti alımı hususunda tarih ve saate ilişkin yazışmalar var. Ancak müvekkilin kendi personeliyle arasında kurduğu bir whatsapp grubu var, A Şirketi Bayi Toplantısı adı altında, bilet alınacak kişilerin bilgilerinin paylaşıldığı.
İcra takibini A Şirketine başlatmam gerektiğini düşünüyorum ancak şirkete takip başlatmam ve ileride takibe itiraz edilip itirazın iptali davası açılması halinde şirketin bizim bayi toplantısı nedeniyle bilet alımı talebimiz hiç olmadı, şahsın kendi özel bilet alım talebi vs. demesi söz konusu olursa elimdeki belgelerin yeterli olup olmayacağı hususunda kafam karışıyor. Bu sebeple icra takibini şirkete mi yoksa şirket yetkilisine mi yoksa her ikisine birden mi başlatmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, şimdiden çok teşekkürler.
|