Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Hamileyim eşim evden kovdu

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 13-02-2025, 20:27   #1
Nazlı2025

Varsayılan Hamileyim eşim evden kovdu

Merhabalar. Ben Ekim 2024 de evlendim. Evlendiğimde 3 aylık hamileydim. Bir yıl da aynı evde yaşadık. Evlendikten sonra aralık ayından itibaren ilgisiz davranarak, uzaklaşmaya başladı. Bir kaç kez de fiziksel şiddet aynı zamanda psikolojik şiddet uygulamaya başladı. Beni bırakmakla tehdit etmeye başladı. Bebekle ilgili alışverişleri de hep erteledi. Ocak ayının sonunda aramızda durduk yere kavga çıkardı, öfke patlaması yaşadı. Ve akşam beni evden atmakla tehdit etti ve karnıma vurarak düşürdü. Bende polisten yardım istedim.Bir gün öncede yatakta yatarken bacağımdan sıkıp sürükleyip herkes hamile abartma kalk iş yap diye kaldırdı. Polisler geldi önce karakola ordan hastaneye götürdüler ambulansla. Doğumhanede nts bağladılar bir gece yattım. Adli tıp doktoru darp raporu verdi. Şikayetçi olmadım. Eşim ardından bana boşanma davası açacağını. Terk edeceğini arkadaşları tarafından söyledi. Zaten son 2 aydır bana boşanmak için yıldırdığını hissettim. Bir oyunun içinde gibi hissettim. Çalışmadığım ve gidecek bir yerim olmadığı için en azından evden atmaması için karakola gidip bana attığı maili gösterip uzaklaştırma istedim. Fakat bu süreçten sonra 6 aylık hamileyken evden kovuldum, darp edildim. Şu an maddi bir yardımda etmiyor. Doğum ücretim, bebek için alınacaklar her şey kaldı. Bu süreçte ben ne yapabilirim? Çok büyük stres altında bıraktı beni doğumuma 3 ay kala. Hukuki haklarım nedir size sormak istedim.
Old 14-02-2025, 13:12   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

Sn.Kayılımcı,

1- Boşanmak istiyorsanız:
Barınma ve geçinme giderlerinizi karşılayacak miktarda tedbir nafakası boşanma halinde yoksulluk nafakası maddi manevi tazminat talepli dava açabilir ve delillerinizi sunabilirsiniz.

Eğer evlilik içinde edinilen eşinizin para veya mal varlığı varsa mal rejimi tasfiye davası açabilir ve tedbir talep edebilirsiniz.

2- Boşanmak istemiyorsanız:
Aile Mahkemesinde dava açarak; Barınma ve geçinme giderlerinizi karşılayacak miktarda tedbir nafakası ve eşinizin malları için tasarruf yetkisinin sınırlandırılması ve tedbir isteyebilirsiniz.

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanız yararınızadır.
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi