Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

İş Davasında İşveren Tarafından Çekilen İhtarnameye Cevap Vermek Gerekir Mi?

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 23-01-2025, 17:20   #1
Av. Buğra YILDIZ

Varsayılan İş Davasında İşveren Tarafından Çekilen İhtarnameye Cevap Vermek Gerekir Mi?

Mobbinge uğrayan işçi işverene herhangi bir bilgilendirmede bulunmadan işten ayrılmıştır. İşten ayrıldıktan sonra işveren işçiye ihtarname çekmiş ve üç gün üst üste gelmediğinizden iş sözleşmenizin feshedileceğinden bahsedilmiştir. Bu durumda ihtara yanıt vermek gerekir mi? Eğer yanıt verilmezse yine de müvekkilin kıdem tazminatına hakkı olur mu?
Old 24-01-2025, 11:58   #2
Av. İbrahim YİĞİT

Alıntı:
Yazan Av. Buğra YILDIZ
Mobbinge uğrayan işçi işverene herhangi bir bilgilendirmede bulunmadan işten ayrılmıştır. İşten ayrıldıktan sonra işveren işçiye ihtarname çekmiş ve üç gün üst üste gelmediğinizden iş sözleşmenizin feshedileceğinden bahsedilmiştir. Bu durumda ihtara yanıt vermek gerekir mi? Eğer yanıt verilmezse yine de müvekkilin kıdem tazminatına hakkı olur mu?

Haklı fesih sebebine dayanmaktasınız. Doğal olarak iddianızı sizin ispat etmeniz gerekir. İhtarnameye cevap zorunluluğunuz yok. Çünkü devamsızlık tarihinde çalıştığınız iddianız bulunmamaktadır. Fiili ya da sözlü fesih tarihiniz itibarı ile haklı fesih sebebine dayanmaktasınız. Ancak kıdem tazminatı hakkınızın olup olmadığını delilleriniz belirler.
Old 28-01-2025, 13:15   #3
detay82

Mahkemelerde yalnızca mobbing gerekçesiyle haklı fesih iddiasının kanıtlanması büyük sorun. Ayrıca varsa fazla çalışma, hafta tatili, UBGT ücretleri gibi hakkedişlerin ödenmediği iddiasına da dayanmanız uygun olacaktır.

İhtarnameye ben olsam iki satır cevap verirdim, ben işi haklı ve derhal feshettim diye. Ama hemen arabulucuya başvurulmuşsa gerek kalmazdı.
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Forum Listesi