![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Meslektaşlarım merhaba. Meslekte daha çok yeniyim ve bu benim ilk işim olacak. Bu sebeple yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Sorumu cevaplarsanız çok sevinirim
![]() Müvekkil annesinden kalan mirasın intikali için tapu müdürlüğüne gidiyor. Tapuda bir taşınmazın annesi değil de dedesi üzerine kayıtlı olduğunu öğreniyor. Bunun üzerine bunun düzeltilmesini istediğinde daha karışık bir durumla karşılaşıyor. Annesinin tapuda üç farklı doğum tarihi görünüyor. Ve baba adı,adı ve kızlık soyadı aynı olan bir kişinin daha bulunması sebebiyle tapu memurları işlem yapamayacaklarını söylüyorlar. Mahkeme kararı istiyorlar. Bu arada bu kişinin evlendikten sonra soyadı değişmiş ve kendisi vefat etmiş. Ben tapu kaydının düzeltilmesi davası açacaktım ancak biraz daha araştırdığımda aynı isim ve soyisimli kişilerin olması durumunda tespit davası açarak tapudaki malik ile müvekkilin annesinin aynı kişi olduğunu tespit ettirmemin daha doğru olabileceğini düşündüm. Sizce doğum tarihinin ve diğer kimlik bilgilerinin müvekkilin annesinin bilgilerine uygun olarak düzeltilmesi için tapu kaydının düzeltilmesi davası mı açmalıyım tespit davası mı? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Muhdesat aidiyeti tespiti davası mı, tapu kaydının düzeltilmesi davası mı? | Savaşay | Meslektaşların Soruları | 0 | 25-06-2016 01:27 |
tapu iptali ve tescil davası mı? tapu kaydının düzeltilmesi davası mı? | grkm | Meslektaşların Soruları | 7 | 04-05-2015 09:16 |
Yolsuz tescilden kaynaklı tapu iptal davası+tespit davası+tapu kaydının hatalı tutulmasından dolayı devletin sorumluluğu+adli yardım | denizözcan | Meslektaşların Soruları | 3 | 13-12-2013 15:58 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |