![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Haczedilmezlik itirazının takibe etkisi konusunda açık yargıtay kararı bulamadım. Yeni içtihat varsa veya 12 HD.9.11.1995 tarih ve 15920 E/15573 k. nolu içtihatı olan arkadaşlar var ise yardımınızı rica ediyorum.Şimdiden teşekkürler
|
![]() |
#2 |
|
![]() Haczedilmezlik iddiası takibi durdurmaz. Ancak haczedilmezlik iddiası üzerine icra hukuk mahkemesince verilen kararın temyiz edilmesi halinde satış işlemleri durur.
İİK 364/Son şu hükmü taşımaktadır. "Temyiz yoluna başvurma, satıştan başka icra işlemlerini durdurmaz." Maddenin önceki halinde de aynı hüküm mevcuttur. |
![]() |
#3 |
|
![]() Ben de aynı düşüncedeyim.Meskeniyet iddiasında bulunduk. Bu aşamada icra müdürlüğü satış günü vermiş. Hakim meskeniyet iddiasının satışı durduracağı kanaatini taşıyor. Dolayısıyla tedbir kararı vermek istemiyor. Bu nedenle içtihat olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.Teşekkürler
|
![]() |
#4 |
|
![]() Sayın Venur ;
O halde siz mahkemeden tedbiren satışın durdurulmasını isteyin. Mahkeme kanuna göre temyizle satış duracağından tedbir talebinizi reddederse red gerekçesini icra müdürüne gösterirsiniz. Böylece sorun çözülür diye düşünüyorum. |
![]() |
#5 |
|
![]() Tedbir istedik fakat henüz karar çıkmadı. Red kararından sonra icra müdürü satış kararından vazgeçemeyeceğine göre işimiz daha zor olmaz mı?
|
![]() |
#6 |
|
![]() Hakim red gerekçesinde kanun icabı temyizle satış duracağından derse ve red kararını bu nedene dayandırırsa icra müdürü satışı durdurabilir. Veya satış günü verilmesini nazara alarak hakim tedbir talebinizi kabul da edebilir. İyi çalışmalar.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
haczedilmezlik şikayetinin satış etkisi | Av.Karahan | Meslektaşların Soruları | 0 | 16-06-2014 10:10 |
Feragat Harcının Yatrılmamasının Takibe Etkisi | oceans17 | Meslektaşların Soruları | 2 | 04-05-2010 09:22 |
borçlu isminin takibe etkisi......... | Av.Dostum | Medeni Usul, İcra ve İflas Hukuku Çalışma Grubu | 16 | 26-07-2009 22:03 |
Faizin Kısmi iptali + Takibe etkisi | av.buğra | Meslektaşların Soruları | 2 | 20-09-2008 16:37 |
mirasın reddinin takibe etkisi | law in law | Meslektaşların Soruları | 4 | 19-09-2008 15:53 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |