![]() |
|
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar,
Yazılı kira sözleşmesine dayalı olarak(10 yıllık sözleşme) müvekkilim adına kira tespit davası açtım. Davalı, kira sözleşmesinin tarafı olmadığını iddia ederek tanık dinletmek istediğini belirtti. Mahkeme de bu yönde ara karar vererek tanıkların dinlenmesine hükmetti. Ancak TBK 323 hükmü uyarınca, kiralananın devrine ilişkin yazılı bir izin bulunmamakta ve müvekkile bu yönde herhangi bir bildirim de yapılmamıştır. Kira sözleşmesinin halen geçerli olduğu ve müvekkilimin rızası dışında bir devrin hukuki sonuç doğuramayacağı kanaatindeyim.Bu aşamada davanın konusu gereği mahkemenin tanık dinlemesinin süreci uzattığını düşünüyorum, ara karardan rücu istemeli miyim? yoksa hatalı mı düşünüyorum? Bu konudaki değerli görüşlerinizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
tanıkla ispat sınırı | AV.SANEM | Meslektaşların Soruları | 1 | 02-10-2022 16:01 |
hukuki olguda tanıkla ispat | ozguruyumaz | Meslektaşların Soruları | 6 | 24-02-2016 18:01 |
Ölüm, tanıkla ispat | carnerion | Meslektaşların Soruları | 5 | 21-12-2009 19:28 |
tanıkla ispat sınırı | oz_zy35 | Meslektaşların Soruları | 3 | 11-12-2007 15:37 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |