![]() |
|
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() O GECE BEN ÇOK SARHOŞTUM-1
Mazeret değil belki ama O gece ben çok sarhoştum Sen bebek! sen var ya.. çok güzeldin Kalbine koyduğumda ellerimi Yargılı gözlerindeki ürkek bakışlar Hep aklımda Kül ettin anatomimi bozdun be bebek Çelişkili bir durum vardı sanki gözlerinde Birer yabancıyız ama kal diyordun sanki Her zaman cesaretim olmaz böyle şeylere Sınırı da aştığımı düşünerek Peki ala itiraf ediyorum Bu son şansım Seninde son şansın diyorum Ne diyorsun bebek evet, evet de Evet de diyorum sana, yalvarırım Ya da deme… Git kaybol sende diğerleri gibi Dünyanın fenalıklarında Dünyanın uzaklarına da gitsen olur aslında Bilinmeyen gezegenlere düş Göktaşı gibi düş ama İster yak ister buz kes orayı Yeter ki mutlu kal Ya da asık suratlı bir ucube ol istersen İster web adresi ol, İster silah aletlerinle donan İster koruyucu taşı yanında Avcı uçakları da al yanına Ey zalim ! Diyorum ya O gece ben çok sarhoştum. O GECE BEN ÇOK SARHOŞTUM-2 Ne fark eder benim gönlümden kaçamasın ki. Kaçamayacaksın da Sen benim için yeni bir keşif Yeni bir koordinatsın İşin doğrusu Suçlularla konuşmam ama Benim kaderimde senin ellerinde İster sık yumruğunu İster aç kalbini artık bana Ferdi abinin dediği gibi Ya benimsin ya karibin.. Diyorum ya O gece ben çok sarhoştum. O GECE BEN ÇOK SARHOŞTUM-3 Baskı bu başka bir şey değil Sana yazdıklarım Sevmenin tatmini olsa gerek Kelimelerle ifadesi belki de bu yaptığım şey Ya da bir kıvılcım Bende bilmiyorum aslında duygularımı Aldığım şey keyif midir ? Yoksa zulümmü dür çektiğim Anlamadığına bahse girerim senin Beş katına on misline girerim hem de Boş ver beni Kafa yormana da gerek yok Sen başka bir alemde şarkılarını söyle Kimin umurunda diyeceğim geliyor Diyorum ya O gece ben çok sarhoştum. O GECE BEN ÇOK SARHOŞTUM-4 Avukat ol istersen savun saatlerce Yeter ki şartlı tahliye et beni ne olur Belki hırsızlığı bırakırım Dostumla tanı kalbimle tanı beni Kelepçeleri aç artık gönlümden Kilit vurma ama kan ol mey ol bana Tehdit olma, suçlu deme aşağılama Acı bana sakın genime laf konuşma Kaybetme beni Bırakma düşmeyeyim karanlıklara Karşı koyacak gücüm de yok ki Yeter artık hareket bile edemiyorum Görmüyor musun? Göremiyor musun? Aç gözlerini Uyan artık İkimizde aynı gemideyiz Ya gider sonsuza dek Ya da en dibi boylarız var mı ötesi? Görmen gerekiyor Hatırlaman gerekiyor Ama olmuyor, olamıyor Kalp istilasına o kadar dalmışsın ki Yakıp gittiklerine Dönüp bakmıyorsun bile Ama susarak nereye kadar Diyorum ya O gece ben çok sarhoştum. O GECE BEN ÇOK SARHOŞTUM-5 Ya bu fedakarlığı yap Onurlu olanlardan ol Yada yalnız bırak karipi Vijdan azabı bile çekme Ama kendimi istiyorum Öncemi istiyorum Seni tanımadan önceki öncemi Sonra sen yeni keşiflerine devam et Taze kan bul dişlerine Ya da ölümün habercisine merhaba de Gözbebeğine bak onun Ya kaybol ya bana dön artık Sabrım kalmadı bebek Diyorum ya O gece ben çok sarhoştum. O GECE BEN ÇOK SARHOŞTUM-6 Fişimi de çeksen olur aslında Yaratanıma geri döneyim Sevdiklerime anama babama Kavuştur beni Ya da kabul et sunduğumu Bedavalarını kullan ve zevk al hayattan Bekleyecek miyim halen eylemini Silahlarımı bile bıraktım Sevgi bende Duyarsızlık ve umarsızlık sende Duman bende Oksijen sende Ya başaralım Ya şeklini değiştir Gül olma karanfil olma Açma artık gönlümde Ey güzel yıldız! Umut verme artık bana Gözüme de gözükme istersen Diyorum ya bebek O gece ben çok sarhoştum. O GECE BEN ÇOK SARHOŞTUM-7 Seni tanıyordum Ama kendimi tanımayacak kadar sarhoş Koru beni ya da belleğinden sil istersen Kalp şehrime gir bak orada kıymet kimde Ya otur en güzel yerine Ya da terk et bu şehirde mutsuz oluyorsan Siper al Ya da sana bu saldırıları yapmayayım Geri çekil istersen zarar görme İstersen sende yan bu cadı kazanında Seni bırakmam aslında sana Ama mahpusum ta oralarda Zindan de hücre de Hatta pranga de Ne önemi var sınıflandırmanın Diyorum ya bebek O gece ben çok sarhoştum. |
![]() |
#2 |
|
![]() SANDIN Kİ BEN YAŞAYAMAM
Sen gittin ya Sandın ki ben yaşayamam Değişemem Akamam çamurlu topraklardan Hani son bakış fırlattın Alev topu gibi Sandın ki rüzgarlara kavuşturdun Küllerimi Uçamam Süzülemem gök yüzünden Kanadı kırılmış serçe gibi Sandın ki Hapis ettiğin o yerde Kalırım Çıkamam aslan kafesinden Hayaller kurdun sürekli Geçmişi benim heybeme Umudu çantana koyduğunu sandığın gibi Son damla su sandın kendini Isıtacak son güneş ışığı belki de Ekmek gördün nur gördün En kıymetli nimet gibi Sandın ki baharın son demleri sensin Sen olmazsan tabiat ana olmaz Mevsimler bile aptallaşır Üç mevsime ne görev verirsen ver der gibi Yıldızlar gece söner Ay, karanlık çarşafa bürünür Rüzgarlar bile esmez tatlı iniltiler ile Dünya durur, dönmez artık Çakarlar olduğu yere Kendime küstürdüğün o lanet gün gibi Sandığın gibi olmadı İşte bak yaşıyorum İsmimi de değiştirdim Seninle anmasınlar diye Hazan derler bana Çok kuru ve kırılganım ama Oksijene de ihtiyacım yok Yağmura da Hele ne güneş ne yıldız Umurumda değil Umarsız bir hayalet gibi Böcekler bile bedenime dokunmaz oldu Çok arkadaş edindim burada Hepsi senin gibiler yüzünden düşmüş Yerlere Ama hepimiz hazanız Nafile artık Üzemezsin beni Sandın ki ben yaşayamam Bak işte kör! yaşıyorum ya Tabutsuz bir ceset gibi Hazan desinler çalı desinler Kuru yaprak desinler Ne önemi var Yeter ki sana dedikleri gibi demesinler Vefasız demesinler Yalancı demesinler Kalp hırsızı demesinler. İnkar etme boşuna Yaşıyorum ya… Hem de sokağınızda yaşıyorum Gelen geçen üstüme basıyor Kıymetsiz bir ota basar gibi Canım hiç yanmıyor Umurunda mı sanki Bunları niye anlatıyorum sana Çivilemişim kendimi zaten sokak başına Çöpçüler bile süpüremezler ki beni Şirin gözükmek için Yalancı kahkaha da atmıyorum Gamzelerimi bile göstermiyorum Vefasız yalancı kalp hırsızları gibi Sandın ki ben yaşayamam Yaşıyorum ya… |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Bu tur halet-i ruhiyeye idhal olmus mahdumlarin, ahirde hissettigi seyler genelde bunlar olmaz. Is bu sebepten, siz cok degerli olmalisiniz. |
![]() |
#4 |
|
![]() OLUR !
En güzel şarkılardan bir ıslık çalarım. Bazen ritim kaçırdığım da olur. En dik yokuşları korkusuzca tırmanırım. Ayağım taşa takılıp başımın yarıldığı da olur. En yeminli sözleri veririm kendime. Yalancı çıktığım mahcup kaldığım da olur. Güvenirim bütün insanlara. Ağır hakaret ettikleri de olur. Emekle bir yerlere gelinir bilirim. Zahmetsiz yükselenleri de gördüğüm olur. En derin düşüncelerle hayaller görürüm. Uykularım kaçıp yastıkla boğuştuğum da olur. Ne olur geçmişimdeki uykudan kaldırın beni. Bazen ezan sesleriyle uyandığım da olur. Baktığım yerde göremiyorsam seni. Bilirim ki o vefasız bıraktığım yerde olur. Ne güneşe baktım ne battığı yöne. Ay ışığında gözlerimin kamaştığı da olur. Akşam küstü çiçekleriyle hiç dost olmadım. Sabah gelin beyazlığı güllerle meşk ettiğim de olur. Bir hırka yeter sırtıma aklım zaten yerinde değil. İşe yaramaz sarmaşıkların çiçek açtığı da olur. Bazen kalp sızısı girer çarpar ta derinlerden. Ruh ayrılır Mustafa’dan, bedenin toprağa girdiği de olur. Hayran bıraktı beni dudaklarının kırmızısı. Mavinin derinliklerinde kaybolduğum da olur. Sevdiğim beyaz ya da siyahtır aslında. Beyaz tenlerdeki siyah gözlere yandığım da olur. Beyaz tendeki yeşil göz bir başka bakar bana. Yosun ya da zümrüt derim yeşile cennet dediğimde olur. Seni bazen kızılay’da bazen nesin hocanın kitabında. Göremediğimde ise hayalimde çizdiğim de olur. Aşk gurur tanımaz derler. Gururun kibir ateşine dönüştüğü de olur. Mecnun Leyla’sına ulaştığında tanımamış ki onu. İlahi aşkı bulup geri kaybedenlerde olur. Elimizdeki zenginliği tatmak, kıymetini bilmek lazım. Yoksa kaderin çöplüğü mesken tuttuğu da olur. Tırnaklarıyla en zirveye tırmanan ulu kişi! Dikkat et! Ora dan tepetaklak düşenlerde olur. Seni kumralda seni esmerde aradım durdum. Gözleri gören körlerden renk körleri de olur. 15 inde 20 sinde sanırdım seni. Aşkı yüzyıllar boyu bekleyenlerde olur. Kiraz çiçeklerine düşer sabahın çiy damlası. Birikir gönlümde köy çeşmesi de olur. Mis gibi kokuların yayılır baharın şenliğinde. Her baharın bir yazı vardır çiçeklerin kuruduğu da olur. Yakalayamazsan mutluluğun asil sırrını. Bilmediğin bahçede yürüdüğünde olur. Akasya olursun beyaz salkım gelinliğinle. Kim bilir? duvağının yüzünü örttüğü de olur. Oturma soysuzun sofrasına boğazın düğümlenir. Tahrik eder seni, ar damarının yırtıldığı da olur. Üzüm gibi kızarır yanakların utancından. Güneşi gören kar gibi eriyip suya döndüğünde olur. Her yüzü gülenin kalbi beyaz değildir. Üç beş iltifata yüzün güler aldatıldığın da olur. Göz kalbin aynasıdır derler sakın inanma. Her aynanın gerçeği yansıtmadığı da olur. Sevgi içimizde saygı ölçümüzde olmalıdır. Kandırmak için gösteriş yapanlarda olur. Taş yerinde ağırdır, su da yoluna akar her daim. Yelkeni her rüzgara bırakan aşıklar da olur. İş dümendedir kontrolü sakın bırakma. Oynanan oyunu anlayamadığında tilki dümen olur. Taşın altında iken elin dost sanma herkesi. Kendisini taşıyamayanların KARİP’i taşıdığı da olur. |
![]() |
#5 |
|
![]() NASIL ANLADIN ?
Mutlu olduğumu gözlerimdeki bakıştan mı anladın? Yanan ışıktan ya da yakan yürekten mi yoksa? Korkaklar terk edermiş önce batan gemiyi Mutlu olduğumu kıskanç gözlerden mi anladın? Açım dedin önce kalbimizi serdik yerlere Sonra taşım dedin heykelini yaptık serlere İki eski fotoğrafa isyan edip düştük dillere Mutlu olduğumu nazarlı gözlerden mi anladın? Çamura yatma dedin biz taşa koyarız başımızı Arama dedin biz tıkarız tüm seslere kulağımızı Aslında melek olan sensin iltifat edip yorma kendini Mutlu olduğumu pes edenlerden mi anladın? Beklide yitik ceylan arayan kurt ya da aslansın sen Sahipsiz olduğunda Donkişot kadar kahraman olamayan Sahipli olduğunda savaşamayacak kadar korkak Mutlu olduğumu yalvarırım söyle nasıl anladın? Mustafa KARİPTAŞ |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Mustafa | Av. Seda Üstün | Sinema ve Televizyon | 22 | 15-09-2009 09:39 |
Mustafa abi | Efe32 | Site Lokali | 0 | 12-09-2008 03:52 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |