02-09-2025, 21:49
|
|
|
Itirazin Iptali Davasi Hk. Yardim
Üstadlarım merhabalar, mesleğe yeni başlamış bir meslektaşınız olarak sizler için rutin olan bir çok şeyi ilk kez yapıyorum. Bu da sorulur mu demeyin, yanlış iş yapmaktansa bir bilene danışarak iş yapmak istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
1. Somut olay = kira bedeli ödenmediği için 200.000tl lik ilamsız icra takibi başlattık, kiracı itiraz etti, itirazın iptali için dava açacağım.
- dava dilekçemde harca esas değer belirtmek zorunda mıyım ? Yani uyapta dava değeri 200.000 tl girerek, bu bedel üzerinden dava masraflarını ödeyip, dilekçemde de talep kısmında açık açık takip tutarı olan 200.000tl lik alacağa karşı yapılan itirazın iptaline takibin devamına şeklinde mi talep etmeliyim ? Yoksa,
Harca esas değer belirtmeden konu ve talep olarak ... /.. sayılı icra dosyasına yapılan itirazın iptaline ve takibin devamına şeklinde yazsam bir eksiklik yanlışlık olur mu ?
2.Somut Olay ; takip başlatıldıktan 5dk. sonra takip tutarı müvekkilin hesabına yatırılıyor ve takibe itiraz ediliyor ancak takip açmakta hukuki yararımız var ve takip masrafları ve vekalet ücretinden dosya borçlusu sorumlu diye biliyorum.
Takip masrafları ve vekalet ücreti için açacağım dava da dava değerini net tespit edemiyorum, ceza evi harcı var, vekalet ücretine faiz eklendi, takip masrafı oldu. Bu dava yı 500tl değerle kısmi dava olarak açıp, 1 yıllık süre dolmadan bilirkişi raporu gelirse rapora göre, gelmezse dosyada görünen bedellere göre ıslah ederek yürütsem yanlış yapmış olur muyum ?
Son olarak neden her dosyada farklı seyler deniyor yada düşünüyorsun derseniz, öğrenmek istiyorum. Sadece doğruyu değil yanlış olanı da bilmek istediğim için farklı alternatifleri de soruyorum.
|