![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar, müvekkil 01.07.2024 tarihli ve 5 yıl süreli bir kira sözleşmesi akdediyor. Akabinde iflas etmesi sebebiyle ise işine devam edemeyecek hale geliyor ve şu an kira sözleşmesi feshedilecek. Fakat malikle de birtakım problemler söz konusu. Dolayısıyla anahtarı da teslim edemiyoruz. Kira sözleşmesinde ise erken tahliyeye ilişkin yalnızca malikin ödenen kira bedelini iade etmekle yükümlü olmayacağı yazılmış. Türk Borçlar Kanunu uyarınca yeni bir kiracı bulunabilecek makul süre için kira ödeme borcunun devam edeceğini biliyorum fakat sormak istediğim bazı şeyler var.
1- Bu durumda sözleşmeyi feshettiğimizi noter aracılığıyla çekilecek ihtarname ile mi sağlamalıyız? 2- Anahtar teslimi ne şekilde yapacağız? Yardımcı olabilen varsa çok sevinirim. |
![]() |
#2 |
|
![]() 1- Noterden ihtarname çekmelisiniz. İhtarnameniz "tahliye edeceğim" şeklinde değil, "tahliye ettim (ve kira akdini fesh ettim)" şeklinde olmalı.
2- Anahtarı ya notere teslim edeceksiniz ya da bununla ilgili sorun yaşarsanız alacaklının temerrüdü hükümleri gereği SH'den tediye mahalli tayini isteyerek, SH'nin belirlediği yere teslim edeceksiniz. Anahtar fiilen teslim edilmeden zilyetlik sizde olacağından, "ben ihtar çektim" savunması yapamazsınız; zilyetliği teslim etmek de sizin yükümlülüğünüz. |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Üstadım çok teşekkür ediyorum, kolay gelsin. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Tahliye davasında kiracının evi erken tahliyesi? | av.msynnc | Meslektaşların Soruları | 1 | 11-08-2024 22:40 |
Kiralananın erken tahliyesi&kiracının temerrüdü | hidayet | Meslektaşların Soruları | 12 | 26-02-2016 12:42 |
Kiracının erken tahliyesi | Av. Aylin Kaya | Meslektaşların Soruları | 6 | 23-01-2014 13:28 |
Kiracının erken tahliyesi | Av. Aylin Kaya | Meslektaşların Soruları | 2 | 20-01-2010 14:28 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |