![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Meslektaşlarım merhaba,
Örnek 13 icra takibi devamında açtığım tahliye davasında kesin karar verildi, tahliye için icra dairesinden talepte bulundum ve harçları yatırdım. Daha önce tahliye yapmadığımdan (haciz dahil) ne kadar masraf çıkacağını bilmiyorum. Genel olarak anladığım kadarıyla nakliye, yedi emin deposu, çilingir masrafı olacağını anlıyorum. Fakat bu masraflar tahliye sırasında mı yatırılır, icra dosyasından uyap üzerinden ödeme yapılması mümkün müdür, tahminen müvekkilden tahliye öncesinde ne kadar masraf talep etmek gerekir. Bu hususlarda değerli görüşlerinizi rica ederim. |
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar;
Öncelikle bunu gidip icra müdürlüğü ile konuşmak gerek. Tahliye harçlarından ziyade; yolluk, taşıma, nakliye, hamal ve yediemin masrafları yüksek. Yani sizin borçlunun eşyaları alıp almama durumuna göre değişiyor. Borçlu eşyaları almayacak ise; 6 aylık yediemin ücretini peşin istiyorlar, bunun yanında yukarıda saydığım masraflarla birlikte geçen yıl bizden toplamda 80.000 TL ücret istenmişti. Dediğim gibi icra müdürlüğü ile konuşun; nakliye hamal yediemin gibi hususları ayrı ayrı ayarlamak da zor, bu işlerin hepsini yapan ve toplu fiyat veren yedieminler var, icra dairesi onların telefonlarını verecektir size |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Kiralanan Taşinmazin Tahliyesinde üçüncü şahis | Avukatt2121 | Meslektaşların Soruları | 0 | 28-10-2024 15:17 |
Taşınmazın tahliyesinde garaj ve bahçenin durumu | Fiona | Meslektaşların Soruları | 0 | 04-08-2014 16:48 |
Kiralanan yapılan masraflar | Av. İsa kargın | Meslektaşların Soruları | 1 | 20-01-2009 15:41 |
kiracının kiralanan için yaptığı masraflar. | AV.GÜLSÜM AKTAŞ | Meslektaşların Soruları | 2 | 03-08-2007 16:04 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |