![]() |
|
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba, değerli meslektaşlarım.
Avukatlık ruhsatımı, 2024 yılının sonunda İstanbul Barosu'nun düzenlediği törenle aldım. Ruhsatnamemi aldıktan sonra bağlı ya da serbest olarak hiç çalışmadım. Bazı özel durumlardan dolayı da kısa süre önce ailemin yanına Antalya'ya taşındım. Ancak yaşadığımız ilçede bağlı olarak çalışmak mümkün değil. Keza şehir merkezinde de asgari civarında ücret teklif edildiğini öğrendim. Serbest çalışma fikri beni heyecanlandırıyor olsa da giderleri gözümü korkutuyor. Ayrıca müvekkil çevremde yok. Diğer yandan çevremdekiler dosya alabilmek için illa ofis açıp bir yerden başlamak lazım diyorlar. Günümüz şartlarında ofis açsam bile bunun sürdürülebilir olması için ne yapmalıyım? Nasıl çalışmalıyım? En çok neye dikkat etmeliyim? Teşekkür ederim şimdiden. |
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar,
Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Avukatlık; ruhu gereği serbest yapılması gereken bir meslek. Yıllarca arkadaşlarıma da stajyerlerime de bunu önerdim. Bir defa bağlı çalıştığınızda; kendi işiniz almanız neredeyse imkansız, genellikle buna izin verilmediği gibi, izin verilse de buna vakit ayırmak zor. Bir dönme bağlı çalışan bütün meslektaşlardan, hep keşke daha önce serbest çalışsaydım keşke dediklerini duydum. Giderler gözünüzü korkutuyor ise; bir süre home ofis çalışmayı deneyebilirsiniz. Hep şunu söylerim; bu meslek çevrenin bulunduğu yerde yani ailenin yaşadığı şehir yada ilçede yapılmalı. İlçe dediğiniz için CMK görevlerinin şehirlerden daha çok geleceği düşüncesindeyim, bu bile bir dönem ayakta kalmanız için yeterli. Ayrıca sabır, hangi işe başlarsanız başlayın, ilk birkaç seneyi sabırla beklemeniz gerekiyor, en azından 2 sene sabır gösterirseniz sonucun olumlu olacağını düşünüyorum. Son 2 satjyerimden biri kız kardeşimdi, ona da serbest çalışmasını önerdim, ilk sene çok sıkıntı çekti, yapamıyorum, para gelmiyor diye, sadece 2 sene sonunda, bağlı çalışan arkadaşlarından daha çok kazandığını ve iyi ki serbest avukatlık yaptığını söylüyor. Üstelik abisinin bütün aile çevresince yıllar evvel avukat olarak kabullenilmesine rağmen. Son stajtyerimde de benzer sorunlar doğdu, 6 ayın sonunda "yapamıyorum, askere gideceğim" derken, bir meslektaş ile birlikte kooperatifin işini aldı ve o da iyiki seni dinlemişim diyor. Tüm bunları anlatırken; menfi örnekler de yok değil. Ancak ben içinde bulunduğum süreçleri örnek vermek istedim. Ekonomik şartlar zor ve yorucu, anlıyorum fakat bu sadece bizim mesleğimiz için değil, bütün sektörlerde geçerli. Neticeten hayat sizin; karara verecek olan da sizsiniz. En doğru kararı vermenizi temenni ediyor ve başarılı bir meslek hayatı diliyorum size |
![]() |
#3 |
|
![]() Fikir vermesi açısında; aşağıdaki forumları da okuyun bence.
https://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=72577 https://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=115388 |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
İstanbul Şartlarında Ofis Açmak | Av. Simurg | Konumuz : Hukukçular | 0 | 10-01-2025 01:29 |
İstanbul Şartlarında Ofis Açmak | Av. Simurg | Hukuk Sohbetleri | 0 | 21-12-2024 22:02 |
Ofis açmak için | Av.mehmet.av | Meslektaşların Soruları | 3 | 19-09-2013 14:57 |
İstanbul Avrupa Yakasında çalışmak için ofis arıyorum. | Av. Duygu May | Adliye Duvarı | 0 | 23-10-2008 20:53 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |