10-01-2025, 01:29
|
|
|
İstanbul Şartlarında Ofis Açmak
Merhaba,
Ruhsatımı alalı 1.5 yıl oldu ancak ruhsattan 6 ay sonra bağlı avukatlık şartlarındansa hâkimlik sınavına hazırlanmayı tercih ettim. Şimdi ise sınavı kazanamamış olma ihtimalime karşı ne şekilde ilerleyeceğime karar vermek için sizlerin desteğine ihtiyacım var.
Bağlı avukatlık şartları herkesin malumu, uzun süre bir ofiste çalışsam dahi bağlı çalışırken müvekkil çevresi oluşturmak, dışarıdan dosya takibi yapmak gözlemlediğim kadarıyla zor oluyor. Bu nedenle eğer mümkünse hemen aksi halde en kısa zamanda kendi ofisimi açarak en azından işleri belli ölçüde rayına oturtabilmeyi hedefliyorum. Ancak hem ailemden ya da çevremden bir müvekkil çevresi gelmesi ihtimali yok hem de şu an böyle bir birikimim yok. Gider ortaklığı şeklinde başlasam dahi ofisin kendisini çevirip en azından benim geçinebileceğim bir kazanç sağlaması mümkün mü emin değilim.
Böyle bir durumda hangi gider kalemlerinin çıkacağını, belli bir birikim ile başlamak daha doğru olur fikrinde olanlar ve bu şekilde başlamış meslektaşlarım için ne kadar süre için beni ve ofis masraflarını idare edecek birikim yaptıktan sonra bu yola girmem gerektiği ve süreç içerisinde karşılaştıkları zorluklar hakkında deneyimlerini paylaşırsa çok memnun olurum.
Destekleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
|