Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

DMK. MADDE 92

     
 
657 S.lı Devlet Memurları Kanunu MADDE 92
MEMURLUKTAN ÇEKİLENLERİN YENİDEN ATANMALARI:
(Değişik madde: 12/05/1982 - 2670/27 md.)

       İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler.

       (Mülga ikinci fıkra: 29/11/1984 - KHK 243/56 md.)

       657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler.

       Yasama görevinde veya bakan olarak geçirilen her yıl bir kademe ilerlemesi ve her iki yıl bir derece yükselmesine esas olacak şekilde değerlendirilir.
 1 Bilgi    (Madde son güncelleme Av. Can DOĞANEL, 02-11-2009 ) [Bu madde güncel değil mi?]
 
     
[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
Bu Maddeye İçtihat Girin

DMK. MADDE 92 İçtihatları

Bu Maddeye Not Girin

DMK. MADDE 92 Şerhler, Notlar, Yorumlar

Kanunun hiçbir süre kısıtlaması olmadığı halde Yönetmeliklerle engellenmesi.
DMK'nun 92 maddesinde Geri Dönüşle ilgili hükümleri bu kadar açık olmasına rağmen "Gelir İdaresi Başkanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği"nin 30.maddesinde 1 yıldan önce 5 yıldan sonra geri dönemez şeklinde hak kısıtlaması vardır.Diğer hakdüşürücü maddelerle birlikte geri dönmek isteyen "Gelir Memuru"nun hakları elinden alınmaktadır. Kanunun bireye verdiği hakkı Yönetmelikle kısıtlamaktadır.
(Şerh No: 4569 - Ekleyen: Osman BAYKAL - Tarih : 03-03-2010)

Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin

DMK. MADDE 92 Değişiklik Önerileri

Bu Maddeye Çeviri Girin

DMK. MADDE 92 Yabancı Dil Çevirileri

Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi Girin

DMK. MADDE 92 Türkçeleştirme Önerileri

[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
THS Sunucusu bu sayfayı 0,04144502 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.