![]() |
|
![]() |
|
|
||||
Bu Maddeye İçtihat GirinBK. MADDE 529 İçtihatları |
Davacı, "kat karşılığı inşaat sözleşmesinin" yüklenicisinden, sözleşmeye göre yükleniciye düşecek bağımsız bölümlerden birini, şahsî hakkın temliki suretiyle edinmiştir. Arsa sahipleri ile yüklenici arasındaki kat karşılığı inşaat sözleşmesi hükmen "ileriye etkili olarak" feshedilmiş ve bu fesih kararı kesinleşmiştir. Kesinleşen fesih kararına göre; davacı istemindeki bağımsız bölüm, fesih tasfiyesinde yükleniciye bırakılmadığından davacının tapu iptal ve tescil talebinin reddi gerekir.
Davac...
![]() (Şerh No: 14152 - Ekleyen: Av.Nevra ÖKSÜZ - Tarih : 16-12-2012)
|
Bu Maddeye Not GirinBK. MADDE 529 Şerhler, Notlar, Yorumlar |
![]() 818 sayılı Borçlar Kanunu’nun 413 üncü maddesini karşılamaktadır. Tasarının iki fıkradan oluşan 529 uncu maddesinde, işin işsahibi yararına yapılması hâlinde, işsahibinin hak ve borçlan düzenlenmektedir. 818 sayılı Borçlar Kanunu’nun 413 üncü maddesinin kenar başlığında kullanılan "B. İş sahibinin hakları ve borçları / I. İş sahibinin menfaatine yapıldığı halde" şeklindeki ibareler, Tasarıda "B. İşsahibinin hak ve borçlan / I. İşin işsahibinin menfaatine yapılması hâlinde" şeklinde değişti... ![]() (Şerh No: 11129 - Ekleyen: Av.Ufuk BOZOĞLU - Tarih : 28-03-2011)
|
Bu Maddeye Değişiklik Önerisi GirinBK. MADDE 529 Değişiklik Önerileri |
Bu Maddeye Çeviri GirinBK. MADDE 529 Yabancı Dil Çevirileri |
Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi GirinBK. MADDE 529 Türkçeleştirme Önerileri |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |