Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

velayet bana verilirse çocuğumu babasının izni olmadan yurtdışına götürebilir miyim?

Konuyu Kilitleyin
Old 27-01-2010, 14:32   #1
Konuk

 
Varsayılan velayet bana verilirse çocuğumu babasının izni olmadan yurtdışına götürebilir miyim?

merhaba.
Eşimle şu an boşanmak üzereyiz.Bir bebeğimiz var velayetini de istiyorum.Velayet bendeyken yurtdışında yaşayan biriyle evlendiğimde çocuğumu babasının izni olmadan yanımda götürebilir miyim? veya
yeni evleneceğim kişi çocuğumu evlat edinmek isterse çocuğumun babasından hangi evraklar istenecek?
şimdiden teşekkürler.
Old 28-01-2010, 11:29   #2
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı,

Boşanma kararıyla birlikte velayet size verilir ise, çocuğunuz ile ilgili kararları almakta tek yetkili ve sırumlu kişi siz olursunuz. Ancak velayet hakkının tamamen küçüğün yararına ve korunmasına yönelik kullanılması gerektiğini unutmayınız.

Yurtdışına çıkmak için bazı ülkeler velayet hakkı bulunmayan anne ya da babanın muvafakatını aramaz iken, bazı ülkeler diğer ebeveynin de "olurunu" aramaktadırlar.

Bu bilgiyi yerleşmek istediğiniz ülkenin konsolosluğundan öğrenebilirsiniz.

Eğer, gideceğiniz ülke babanın da onayını arıyorsa ve eşiniz hiç bir haklı gerekçesi yokken, çocuğun yurtdışına çıkışına izin vermiyor ise, mahkemede dava açarak, bu konu ile ilgili hakimin müdahalesi, kararı istenebilir. Hakimin delilileri ve iddiaları değerlendirmesi sonucu küçüğün yurtdışına çıkmasında bir sakınca bulunmaz ise olumlu yönde karar verilecektir.

Yine bu istemle birlikte, babanın çocuğu ile kişisel ilişkisinin yeni koşullara göre düzenlenmesi de talep edilebilir. Böylece baba, çocuğu ile makul sürelerde görüşme sağlayabilecektir. Sizin de bu belirlenen görüşme şartlarına uymanız gerekir. Aksi halde, çocuğun baba ile kişisel ilişki kurmasını engellenmiş olacaktır ki,bu suçtur.

Yeni evlenilecek kişinin çocuğu evlat edinmesine biyolojik babanın izin vermesi gerekmektedir. Babanın çocuğuna karşı özen yükümlülüğünü yerine getirmemesi gibi durumlarda bu izin aranmaz.

Sayın Katılımcı,

Bir avukatın fiili desteği olmadan dava açma ve takip etme yoluna gitmeyiz. Hak kaybına uğrarsınız. Doğru davayı açamaz masraf ve zaman kaybına uğrarsınız.

Hukuk eğitimi almayan bir kimsenin kulaktan dolma bilgilerle hareket etmesi yanlıştır. Lütfen profesyonel destek alınız.

Maddi durumunuz elverişli değil ise, bulunduğunuz yer il barosuna, ücretsiz avukatlık yardımı için başvurabilirsiniz. Hatta devam etmekte olan davanız da mahkeme yargıcından, boşanma davanızı avkutala takip etmek istediğinizi bildirip, baroya başvurmak için süre talep edebilirsiniz.

Saygılarımızla,
Konuyu Kilitleyin


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 
Konu Araçları Konu İçinde Arama
Konu İçinde Arama:

Detaylı Arama
Konuyu Değerlendirin
Konuyu Değerlendirin:

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Oğlun babasının aracını üçünçü bir şahsa vekalet olmadan satması ayşebetul Meslektaşların Soruları 2 18-03-2011 23:05
evlilikdışı çocuğun yurtdışına çıkışı ve baba izni olmaksızın çift vatandaş olması Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 3 07-11-2008 20:05
Eşin izni olmadan kiralanan dükkanlar alagoz81 Meslektaşların Soruları 0 15-10-2008 12:41
eşim benim rızam olmadan oğluma babasının adını verdi.beni hiç yerine koydu. müberra Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 4 23-10-2007 07:40


THS Sunucusu bu sayfayı 0,03657603 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.