25-07-2011, 16:13 | #61 | |||||||||||||||||||||||
|
ben de şikayetçiyim
Ben sizden daha deneyimli değilim, ancak çok kısa sürede icra dairelerinin çalışmasındaki aksaklıkları hemen farkettim. Hatta öyle ki kendi yaptıklar hesaplama hatalarından dolayı itiraz ettiğimizde ve sonuçta icra mahkemesinin kararını uygulamalarını beklerken gene aynı yanlışın yapıldığını gördüm. Tekrar düzeltme talebinde bulunduğum da da sanki o hatayı ben yapmışım gibi sinir içinde ve kızgın ifadelerle ve o dosyayı fırlatırcasına davranışlara tanık oldum. Avukatların ne yazık ki eski itibarlarının hiç kalmadığını gördüm. Okulu ne zorluklarla bitirmekteyiz ve okulda hocalarımız bizi yetiştirmek için ne kadar büyük çaba sarfetmekteler. İcra dairesinde çalışanların( müdür müdür muavini de dahil ) davranışlarını hiç haketmiyoruz.Nasıl davranabileceğiz ve bu durumu nasıl düzeltebiliriz, onu da bimiyorum.Hatta 'git istediğin yere söyle, ben bu kadar yapabilirim''tavrındalar. Çok üzgünüm ve hayal kırıklığı içindeyim. |
11-08-2011, 13:11 | #62 |
|
TC Kimlik numarası bulunamayan borçlu
Borçlunun TC kimlik numarasını kaydının bulunduğu her hangi bir muhtarlıktan talep edebilirsiniz. Ben bir kaç dosya da icra müdürlüğünden yazı göndererek bir kaç dosyada da telefonla görüşerek öğrenebildim.
İyi çalışmalar. |
11-08-2011, 13:27 | #63 | |||||||||||||||||||||||
|
Yada borçlunun bağlı olduğu vergi dairesi vergi numarası gibi bilgilere sahipseniz, vergi dairesinden kimlik bilgileri istenebilir. Biz en son bir borçlunun TC kimlik numarası ve kimlik bilgilerine bu şekilde ulaşmıştık. |
17-02-2012, 10:04 | #64 |
|
Merhabalar,staja yeni başladım ve avukatım taşınmaz haczini takip etmemi istedi.
Haciz takibimiz düşmüş yenilettim.Borçluya tebliğ ettik. Bundan sonraki prosedür için yardımcı olabilir misiniz nerelere ne tür müzekkere yazılacağı ve hangi işlemlerin yapılması gerektiği hususunda? Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler |
17-02-2012, 12:16 | #65 | |||||||||||||||||||||||
|
Hacziniz düştüğüne göre, taşınmaz da hala borçlu üzerinde duruyorsa tabii ki öncelikle tapu müdürlüğüne haciz müzekkeresi göndereceksiniz. İzninizle stajınız için size bir şey önereyim. Avukatınız sizden bir konuyu araştırmanızı istediğinizde doğrudan THS'ye sormayın. Sorup da cevap alırsanız, o bilgiyi aklınızda tutmanız ve başka bir olayda tatbik etmeniz çok zor olur. Önce İİK nun taşınmaz satışı ile ilgili maddelerini okuyun. Aydınlanmazsanız, THS'de konuyla ilgili araştırma yapın. Daha sonra sadece kafanıza takılanları veya anlayamadıklarınızı sorun. Böylece bazı üyelerimiz gibi "hap bilgi" ile yetinmeyin. Kalıcı bilgi edinin. Sizin nezdinizde tüm hukuk öğrencilerini ve stajyerleri uyarmak istedim. Umarım alınmazsınız. |
19-02-2012, 03:16 | #66 | |||||||||||||||||||||||
|
Bu sayfayı açmayı düşünen meslekdaşıma, katkıda bulunan önerilerde uyarılarda bulunan herkese çok çok teşekkür ediyor minnettarlığımı duyurmak istiyorum. Avukatlar birbirini çekemez, kimse kimsenin iyi olduğunu istemez diyenler de oluyordu stajımız sırasında ve ben çok büyük bir hayal kırıklığı umutsuzluk yaşıyordum. Bu sayfada Sizlerle tanıştıktan sonra o karamsarlığımdan kurtuldum, inanın umutlarım yeşerdi. Tekrar tekrar teşekkürler saygılar sevgiler.... |
19-02-2012, 03:23 | #67 | |||||||||||||||||||||||
|
icra dairesine bozuk para ile gitmelisin
Bu uyarınızda o kadar haklısınız ki. Staj yaptığım bu yılda icra dairelerinin çalışma düzeni görevlilerin tutum ve davranışları hiç hoş değildi hatta bazı zamanlarda avukatları ezmek işster gibi davrandıklarına tanık oldum çok çok üzüldüm. Fakültede aldığımız op zorlu öğrenimin karşılığı bu mu diye çok düşündüm. UYARINIZI HERKES DİKKATE ALIRSA İCRA DAİRELERİNDEKİ GÖREVLİLERİN DE BAZI ALIŞKANLIKALRINDAN KURTULMASI BİR İHTİMAL DAHİLİNDE OLABİLİR. |
19-02-2012, 03:32 | #68 | |||||||||||||||||||||||
|
|
19-02-2012, 17:48 | #69 | |||||||||||||||||||||||
|
Alıntısını yaptığınız mesaj tam 4 yıl önce yazılmış. Bu arada M.B.B.tan ceza davası açmak tarih oldu. Yani artık ceza verilmiyor. Bu nedenle bu gereksiz bilgiyle zihninizi meşgul etmeyin. |
19-02-2012, 18:28 | #70 |
|
Sevgili meslektaşlarım,
Benim de MKK ile ilgili yazdıklarım değişti bu arada... Gelen haciz ihbarnamelerinden boğulan MKK, hükumetten ricada bulundu ve yapılan yasa degisikligi ile (artık boyle ister kisiye özel ister hadiseye özel yasa çıkabilir) MKK'ya haciz ihbarnamesi gönderilmesi yasa ile "yasaklandı" Ana fikir: her bilgiyi teyit edin; o bilgi (a) yanlış (b) eski olabilir... |
16-04-2012, 15:03 | #71 |
|
Takip borçlusu tüzel kişi şirketin borcuna istinaden neler yapılabilir nerelere müzekkere yazılmalıdır?şimdiden tşk.
|
26-04-2012, 15:45 | #72 |
|
Her ne kadar diğer soruma yanıt alamamış olsam da bu soruma yanıt vereceğinizi umut ederek yazıyorum Borçlunun alacaklı olduğu dosyaya nasıl haciz konabilir nelere dikkat edilmelidir?
|
19-10-2016, 20:27 | #73 |
|
Yaşlı bir avukatın yanında staj yapıyorum.Bazen hangi konuyu ya da nereyi sorduğumu bile anlamıyor benden icra takibi yapmamı istedi. İlk kez icra takibi yapıcam. icra hukukunu teorik olarak biliyorum hatta dosyayı ben hazırladım ama icra dairesinde ne yapacağımı bilmiyorum. memur yardım eder demeyin etmiyormuş çünkü.
|
25-10-2016, 14:30 | #74 | |||||||||||||||||||||||
|
Aradan bir hafta geçmiş, ne yaptınız takibi ? Açabildiniz mi? Cevap evet ise, avukatlık da böyle bir şey, bir şekilde öğreniliyor... Cevap hayır ise, stajyerlik böyle birşey şimdi ertelersin ancak başa gelince bir şekilde öğreniliyor... |
26-10-2016, 10:28 | #75 | |||||||||||||||||||||||
|
cevabım evet, sandığım kadar zor değilmiş. hatta hiç zor değilmiş. ama avukatlığın stajyerken dahi deneme yanılma yoluyla öğrenilmesi çok acı, çok yazık. insanların yardım etmekten ziyade çırpınışınızı izlemek istemesini ise anlatan türkçe kelime yok kanaatimce. |
26-12-2016, 17:53 | #76 |
|
Artik teknolojinin de gereği olarak icraPro adlı yazılım kullanılıyor çoğu ofiste.Kac nolu ödeme emri açıcağınız veya faiz oranları vs otomatik olarak hesapliyor.
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|