Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Almanya Eşten Bağımsız Oturum İzni Hk.

Konuyu Kilitleyin
Old 03-03-2021, 17:43   #1
Konuk

 
Varsayılan Almanya Eşten Bağımsız Oturum İzni Hk.

Merhaba, eşimle evleneli henüz birkaç ay oldu. Eşim Almanya'da yaşayan bir Türk vatandaşı. Evliliği İzmir'de yaptık ve yaklaşık birkaç aydır da eşimle birlikte Almanya'da yaşıyoruz. Ancak maalesef eşimle iyi anlaşamıyoruz ve sık sık tartışıyoruz.

Almanya'da yaşamaya devam edebilmek ve burada eşten bağımsız oturum izni almak istiyorum. Çünkü beni yakında mağdur edebileceği endişesi içerisindeyim. Bu konuda biraz araştırma yaptım ancak bazı konularda net bir bilgi bulamadım. Sizlere bazı sorularım olacak, bunları yanıtlarsanız çok memnun olurum. Şimdiden ilginiz için çok teşekkür ederim.

1) Eşime ait iş yerinde 1 yıl boyunca sigortalı olarak çalışırsam bu 1 yıl sonunda eşten bağımsız oturum izni sahibi olabiliyormuşum, bu doğru mu? Ayrıca bu koşulun bilmem gereken ek detayları da var mı?

2) Evliliğimiz süresince kendime ait bir iş yeri açabilir miyim?

3) Eğer açabilirsem ve ilerleyen süreçte eşim ile boşanırsak Almanya'da oturumum ne olur? Burada iş yeri açmam eşten bağımsız oturum izni almam konusunda bana kolaylık sağlar mı?

4) Eşimden bağımsız en kolay nasıl oturum izni alabilirim?

Yakında eşimden boşanacağımız düşüncesi içerisindeyim. Bana çok büyük vaatler verip benimle evlendi ancak ne yazık ki ona inanarak yanılmışım. Hayatımı Almanya'da kurmak istiyorum, Türkiye'de hiç kimsem yok.

Saygılarımla.
Old 07-03-2021, 17:58   #2
Gemici

 
Varsayılan

Sayın Konuk,
Aile birleşimi kapsamında Almanya'ya gelen eşlerin, eşten bağımsız olarak oturma izni alabilmeleri için evlilik birliğinin Almanya'da en az üç yıl devam etmiş olması gerekiyor. Bu üç yıllık sürenin sonunda oturma müsaadesi bir yıl uzatılır. Evlilik birliği Almanya'da üç yıldan az sürmüşse oturma müsaadesi uzatılmaz.
Üç yıllık bekleme süresinin istisnaları var:
Eğer oturma müsaadesinin uzatılmaması eş için özel bir zorluk teşkil edecekse oturma müsaadesi üç sene dolmadan da uzatılır.
Örnek:
Özel zorluk olarak ev içi şiddet gösterilebilir. Eşer eş şiddete uğramışsa ve kendisinden evlilik birliğini devam etmesi beklenemezse oturma müsaadesi üç seneden önce de uzatılır. Aynı durum eşin ailenin küçük çocuğuna bakması durumunda da vardır.

Aile birleşimi kapsamında Almanya'ya geldiğiniz ve oturma müsaadesi aldığınız için bağımlı ve bağımsız olarak çalışabilirsiniz. İşinizi kurabilirsiniz yani.

Çalışıp kendi masraflarınızı kendiniz karşıladığınız ve devlet yardımına muhtaç olmadığınız zaman oturma müsaadesinin uzatılmasında zorluk çekmezsiniz. Çünkü oturma müsaadesinin uzatılmasının en önemli koşullarından birisi geçiminizi sağlayacak mali gücünüzün olmasıdır.
Çalışma olanağınız varsa çalışmanız faydalı olur.

Yazdıklarım genel bilgilendirme kapsamındadır. Bir avukattan hukuki danışma almanız faydanıza olur.

Saygılarımla
Old 07-04-2021, 14:38   #3
Konuk

 
Varsayılan

Yanıtınız için çok teşekkür ederim, benim için çok faydalı oldu. İyi forumlar.

Saygılarımla
Konuyu Kilitleyin


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 
Konu Araçları Konu İçinde Arama
Konu İçinde Arama:

Detaylı Arama
Konuyu Değerlendirin
Konuyu Değerlendirin:

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
almanya da iki yil oturum izni olup bosanma Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 2 20-04-2016 12:32
Almanya da Boşanma ve Oturum Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 4 08-09-2015 21:35
ALMANYA/ Oturum Hakki Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 2 01-08-2013 01:10


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04167390 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.