22-01-2015, 20:08 | #1 |
|
yeni başlayan avukatlara verilen ücret
değerli meslektaşlarım, istanbul'da çalışan bir stajyer avukat olarak merak etmekteyim, ruhsatını yeni almış bir avukata hukuk bürolarınca verilen ücretler ne kadardır?
|
23-01-2015, 15:45 | #2 |
|
Yeni avukatlara verilen ücret
Bizim büro da 1.500TL ve 2.000TL veriliyor.Yol ve yemek ayrı olarak büro tarafından karşılaniyor.
|
27-01-2015, 15:52 | #3 |
|
Sevgili kardeşim böyle bir soru sorulur mu hiç ? Sigortalı avukat mı cevaplasın bu soruyu yoksa işveren avukat mı? Her ikisi de utancından cevaplayamaz , o yüzden sen çevrendeki sigortalı avukatlardan şifahen öğren bunun cevabını Sigortalı avukatlardan diyorum, çünkü işveren avukatlar şu aralar Avukatlık Asgari Ücret Tarifesine neden zam yapılmadığından dert yanıyorlardır onları meşgul etme. Ee sonunda avukatlık ücreti işveren avukat için en doğal haktır değil mi, hemde palazlı bir ücret
|
30-01-2015, 20:37 | #4 | |||||||||||||||||||||||
|
haklısınız da iyi veren yerler var diye duymuştum, 3 bin 2.500 gibi... buna da iyi denirse elbette. güya istanbul barosunun 2.500 tl altında çalıştırmama yasağı var, ama hikaye bunlar anladığım kadarıyla... |
02-02-2015, 16:45 | #5 |
|
Ortalama 1.500-2.500 diye duyuyorum ben ücretleri
|
02-02-2015, 16:53 | #6 |
|
2 binden fazla alanı duymadım ama bin beşyüz ile pazarlığı açıp bin yüz lira veren, işveren avukat duydum hatta bin lira alan da var. Kişinin niteliğine de bağlı bir durum.
|
03-02-2015, 16:22 | #7 |
|
Sigortalı çalışmıyorum ama duyduğum kadarını, zikredilen ücretlerle karşılaştırdığımda Bursa iyiymiş ya dedim
|
03-02-2015, 22:36 | #8 |
|
İstanbul barosunun 2.500'den aşağı avukat çalıştırmama yasağı kimsenin umrunda değil anlaşılan...
Gerçekten çok düşük rakamlar, herkes ailesiyle aynı şehirde olmak veya zengin olmak zorunda değil... |
20-02-2015, 10:51 | #9 |
|
bu konu açılınca hep şunu düşünüyorum. Serbest piyasa kuralları içinde şekillenen bir iş ilişkisi işveren-işgören avukat ilişkisi. bu durumda mesleki etik ve diğer hususlar saklı kalmak kaydıyla ücretlerle ilgili düzenleme ekonomi bilimine göre ancak piyasada oluşur. arz ve talebin kesiştiği yer de diyebiliriz. Bu nedenle ücretin azlığından dolayı işvereni suçlamak çok anlamsız. Kapitalist ekonomiye onay verip sosyalist taleplerde bulunmak ancak bar muhabbeti olur. Bizimkide çok cimri yeaa diyerekten. İşin doğası icabı patron çok iş az maaş, işçi az iş çok maaş ister. bu kadar niteliksiz avukat hergün mesleğe başlarsa ücretlerin de sekreter maaşından az yukarıda seyretmesi bilimsel bir zorunluluk. Rahmetli Marx cilt cilt açıklamış bunları. o yüzden ben hiç şaşmıyorum. Büro açmayacak arkadaşlar için yapılması gereken şey iyi avukat olmaya çalışmak mümkünse yabancı dil öğrenmek ve bu sayede yüksek ücretler talep etmek ya da yüksek ücret veren bürolarda bu sayede iş bulabilmektir. Zira emek sömürüsü sadece avukatlık mesleğine ilişkin değil.
Ha gerçekten bu duruma isyan boyutundaysanız sistemi değiştirmek için toplumsal mücadeleye girişmek gerekir ki bunun ilk koşulu da önce kendinizi feda etmek. Yoksa istesek de istemesek de bu pislik dünya düzeninin kuralı bu. kuralın içinde oyunu kendinizce kazanmaya çalışın derim. |
17-04-2015, 17:55 | #10 |
|
Ben belli bir süre bir büroda avukat olarak çalıştım, sonra ir bankda kadrolu olarak çalıştım, şimdi işveren olarak çalışıyorum. Kariyer.net'te de ilanım var. baro'da sürekli ilanım var. gelin de birlikte işe alım görüşmesi yapalım. Karşımıza neler çıkacak.
|
26-05-2015, 16:01 | #11 |
|
Genellikle 1500-2000 TL arası değişiyor. 2000 TL'nin üzerinde alan görmedim.
|
27-05-2015, 14:19 | #12 | |||||||||||||||||||||||
|
Merakımı mazur görün; meslektaş adaylarına yönelik olarak bir serzeniş mi hissettim, yoksa ben mi yanlış algıladım acaba? |
29-05-2015, 12:39 | #13 |
|
Yeni başlayanları bilmiyorum ancak benim gördüğüm ve tanıdığım sigortalı çalışanların aldığı ücret; en az 3.500 TL, en çok 25.000 TL, çoğunlukla 7-8 Bin TL alıyorlar...
|
30-05-2015, 01:03 | #14 |
|
İzmirde yeni başlayan avukat en az 1.000 en fazla da 2.500-tl civarında para alıyor malesef. Meslekte yol almış olan tecrübeli meslektaşlarımız hariç 5-6 yıllık deneyimi olanların da çok büyük meblağlarda çalışmadığını biliyorum.
|
01-06-2015, 09:43 | #15 |
|
2000 tl 2500 tl şirket fgelan yada banka icrası yapan bürolarda 300 tl ye varıyorr ama işe yarayan elemana maaş verirler diğer türlü hemen iş akdi son
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|