17-02-2008, 19:01 | #91 |
|
ŞİMDİ ŞİMDİMİ YAŞIYORUM
Duvardaki takvimi çıkardım Yerine saniyeli saat taktım Her saniye seni yaşıyorum Takvimin resmi hareketsiz, günler geri akıyor Saniyeli saat tıkır tıkır Senin de resmin hareketsiz ama bana bakıyor Seninle hayat fıkır fıkır Hep seninle seni yaşıyorum Duvardaki takvimi çıkardım Duvardaki akşamı yaşıyorum |
17-02-2008, 22:23 | #92 |
|
Bu Dem Son Dem
Ne yapsak, ne etsek beyhude artık Sabahı bir daha göremiyeceğiz Öğle güneşi mi, yoksa aşk mıydı Bizi hep yakanı şimdi bileceğiz. İkindi güneşidir ısıtan bizi Onu da bir anlık seveceğiz Bir akşam kaldı yaşanacak Takvimlerde teselli aramak niye Son anımız yatsı vaktidir heyhat İşte o dem toprağa dönüşeceğiz. 17.02.2008 |
22-05-2008, 22:31 | #93 |
|
Telefon Sonrası Sessizlik
Serseri kurşun oldu sesin şakağıma Vurdu beynimi, vurdu yüreciğimi Sözcüklerin delişi Sözcüklerin ateşi Her biri Timur'un fili gibi Yıktı geçmişi, yıktı geleceğimi Sensizlik boşluk oldu şimdi kucağıma Her zil bir çan tınısı Her biri can acısı Ve lakin sensizlik, o derin sessizlik Müebbet sıkıntısı Sessizlik kurşun döktü şimdi kulağıma Yaktı şiiri, yaktı çiçeciğimi Sözcüklerin gelişi Sözcüklerin güneşi Her biri özlenir oldu şimdi Sensizlik sonsuzluk oldu Sonsuzluk doldu içimdeki boşluğuma |
22-05-2008, 23:20 | #94 |
|
Bazen sözler kurşun
Suskunluk nefes olur Söylenmeyen sözler Uçuşurken havada Aklımızda Darağacımızda Suskunluk Boşlukları doldurur |
23-05-2008, 15:39 | #95 | |||||||||||||||||||
|
Ne büyük nefesmiş bu suskunluk Boşluk doldurur Ki, konuşarak yitirdiğini Bu boşlukta buldurur. (İtiraf:Güçlü kalemlerden satır çalmak çok kolay, ama alışkanlık yapıyor ) |
23-05-2008, 22:24 | #96 | |||||||||||||||||||
|
Önünüzde saygıyla eğiliyorum. Ancak bu eylemi sizin gibi kısa ve öz bir cümle ile ifade edemiyorum. O halde: Susuyorum, susuzum. |
23-05-2008, 23:17 | #97 | |||||||||||||||||||||||
|
Diyerek bir büyük boşluğu da siz doldurmuşsunuz Üstadım. |
01-06-2008, 16:00 | #98 |
|
AZ SONRANIN AZ ÖNCESİ
Bıkılmış ilişkiler Göl yeşili bir çöl sıkıntısı Yazmaya değmez elimde duymaya fırsat bulamadığım silah sesi gönlümde duyulmasına fırsat vermediğim mor bir sevgi dizlerimin üstüne çöküyorum bedenim toprağa düşmeden önce Bıkılmış çelişkiler Çöl sarısı bir göl sıkıntısı Değmez yazmaya elimde duymaya fırsat bulamadığım gül kokusu gönlümde duyulmasına fırsat vermediğim aşk korkusu dizlerim çözülüyor son yağmur yaprağa düşmeden önce |
06-06-2008, 01:06 | #99 |
|
53 (yalnız ELLİ ÜÇ)
Deniz kıyısından Elli üç yaş günü topladım tek tek Kavanozlarda şimdi hepsi Tuzu gözyaşımın tuzu olsa da Sevgimi buldum derin mavide Gülen gözlerle bakınca suya Mutluluk buldum derin mazide Geleceği gelecekler düşünsün Benim geleceğim geldi geçti bile Güneşle el ele Benim kelebeğim ufka uçtu bile Deniz kıyısından Elli üç yaş günü topladım tek tek Kavanozlarda şimdi hepsi Geri kalan ne varsa Yakamozlarda şimdi hepsi |
11-06-2008, 21:48 | #100 |
|
Güneşin Batmadığı Gün
Senden kaç yıl sonra bu yürek O günü mutlulukla yaşar Yaşam bir kelebek günüdür Tek gün açan çiçek günüdür Yaşamın ne geçmişi var, ne geleceği Yaşamın şimdisi var, bir de kelebeği Senden kaç yıl sonra kelebek O günü renklerinde saklar O gün seni sevmek günüdür Hala ömrümün tek günüdür |
16-06-2008, 00:01 | #101 |
|
TUTKU
Yaseminde bulmuşum seni Sevgini çekmişim içime Bir nefes gibi tutmuşum Bunalsam da bırakmam Bıraksam son nefesim olur Gün geçer, güz gelir Rüzgar ayaz olur Yaseminler dökülür Saçım beyaz olur Sen hala deli ceylan Elinden tutmam artık Özgür bırakırım seni Ama sevgini tutmuşum Bunalsam da bırakmam Bıraksam son nefesim olur |
16-06-2008, 21:46 | #102 |
|
Bekliyorum hala.
Bıraktığın yerde. Seni görünce Anlamıştım herşeyin artık farklı olacağını Gökyüzündeki güneş yere inmişti Ete kemiğe bürünmüştü seninle Ah güneşim benim. Dua edecek, Allah'a yakaracak bir sebep bulmuştum Kalpten dilemek neymiş öğrenmiştim Dermansız dertler olduğunu Bazı şeylerin kader kısmet işi olduğunu Sen yanımda olmadığından Tek kanatlı bir kuş olduğumu Gözyaşımın ancak yok oluşum ile biteceğini Öğrenmiştim. |
03-07-2008, 00:42 | #103 |
|
Gece
Kederli bir ilmik gibi
Boynunu eğdi gece Damarlarında Bir önceki hamlenin kanı İşte her şey buraya kadar Ya da bundan sonraydı Bir yoldaş Yahut tanık aradı Masa üstlerinde Ve duvarlarda asılı Çok sayıda doğru ve çok sayıda yanlış Zamanın Portrelerine bakındı Oysa sadece Kederli bir ilmikti gece Paltosu Gelişigüzel bir fotoğrafın Yanıbaşında asılı 03.07.2008 |
03-07-2008, 20:47 | #104 |
|
Karanlık,
kuytudaydı her gece... Sessiz, sakin ve sinsice, Boynunu eğdi sadece... |
04-07-2008, 13:19 | #105 |
|
Aydınlık,
Tutku ile cesurca Göğsünü gerdi karanlığa Sabırla bekledi sabahı Ve son buldu Aydınlığı boğan gece. Saygılarımla (Pişmiş aşa katılan su misali ) |
05-07-2008, 11:21 | #106 |
|
Karanlık,
teslimiyet ve yenilgi her yanımızı sardı. güne adına veren güneş unutuldu. sardı her yanı karanlık. ve yok oldu, Aydınlık. |
07-07-2008, 13:05 | #107 |
|
"Gün geçer, güz gelir
Rüzgar ayaz olur Yaseminler dökülür Saçım beyaz olur Sen hala deli ceylan Elinden tutmam artık Özgür bırakırım seni Ama sevgini tutmuşum Bunalsam da bırakmam Bıraksam son nefesim olur" (Av.Armağan KONYALI, 16.06.2008) "Bir şairin yaşantısı şiiridir Ondan gayrısı olsa olsa dipnot olur" (Yavuşenko, Yaşantım, E yayınları, İst. s.7) |
27-08-2008, 20:19 | #108 |
|
SIFIR BEDEN SEVGİ
Ben seni sen yokken seviyorum Sen yokken ağaçlar kuşlar var Bulutlarda aklım fikrim Mehtabımda güneşi beklerim Umutlarda aklım fikrim Yıldızlara güneşi eklerim Sen gelince her şey yok oluyor Sen gelince sevgim bile kalbime saklanmakta Neşeli sesinle sen anlatırken Kendi dünyamı duymam asla Senin sözlerinden senin dünyan Senin gözlerinden senin dünyan Senin aydınlığında kendi dünyam karanlıkta Ben seni sen yokken seviyorum Sen varken sen oluyorum Sen varken ben ölüyorum |
26-09-2008, 11:51 | #109 |
|
Bu da benden olsun
Kalan Bir kör kuyu muyum Gördüğünü söyleyemeyen Kanadım çarpmalı mı Şüphe denizlerinize... Aklım ağarırken Gün dönümlerinde, Bekleme artık beni, Vardıysa dostum yanına Selamını söyle... Anlarım ben, merak etme. 19.03.2008 Saygılarımla |
22-10-2008, 00:00 | #110 |
|
SONBAHARIN SON GÜNÜ
Böylesi bir günde Beklediğim yelkenime yel Son bir aşk bütün bu gafil ömre değer Umut gümüşü bir balık pırıltısı Martıyı denize düşürmeye yeter Böylesi bir anda Beklediğim mutluluk değil Son yürek çarpıntısı ve kelebekler Umut gülüşü bir yürek pırıltısı Bana mutluluğun düşü bile yeter |
22-10-2008, 00:05 | #111 |
|
Son bir şiir yazma hakkım olsa, bu hakkı mutlulukla size devrederdim.
Saygılarımla. |
23-10-2008, 09:12 | #112 | |||||||||||||||||||||||
|
Ben de! (Fırsatçı iştirakçi) |
08-11-2008, 13:44 | #113 |
|
Denize Atılmış Anahtar
İnsanlar dünyayı duvarlarla kurmuş Her neye yumruk atsam duvara geliyor Yumruk avucumda kalıyor Kimi duvarda pencere Ama pencerede perde Kimi duvarda kapı var Ama anahtar denizde Kimi duvarda çerçeve Ayna çerçevede perde Kimi aynayı yumruklar Ardında duvar var yine İnsanlar her yeri duvarlarla örmüş Nereye yumruk atsam Yumruk avucumda dağılıyor |
08-11-2008, 16:53 | #114 | |||||||||||||||||||||||
|
Ben de. Ama benim yazdığıma şiir denmez ki... |
08-11-2008, 17:25 | #115 | |||||||||||||||||||
|
Ülkeme yazık oluyor Her taraf toz duman Yumruklamak istiyorum Yukarı yukarı Amma Yumruğum avucuma sığmıyor |
11-11-2008, 21:21 | #116 |
|
BU GECE
Aşkından kaçtım Karanlığa saklandım Lakin doğal olarak Yarın güneş doğacak Bu gece Tedbiren ve hemen Güneşi kalbime Kalbimi içime gömdüm Yarın sabah olmayacak Güneş içimde doğacak Aşkından kaçtım Karanlığa saklandım Lakin doğal olarak Yarın içim yanacak |
02-01-2009, 19:28 | #117 |
|
Bu kez de Armağan Abinin köşesine konuk olmak istedim.
ADI YOK BUNUN Söz geçirememekmiş kendine Bilmezdim daha önce Yarını düşünmeden Yaşamakmış bugünü Hayranlıkmış belki de Ellerine, çizgilerine Sevgisine Kimselerin göremediğine İçinde tutmakmış heyecanı İnciler dağılmasın diye Özenip korumakmış Hiç bitmesin diye Yeniden doğmakmış Yeniden öğrenmek her şeyi Yaşamı tanır gibi Tanımak seni |
04-01-2009, 23:32 | #118 |
|
Özlediğim için pişmanım
Güneşin doğuşunu Suyun akışını Bir bebeğin gözlerini.... Suç bende Hep yanımda olanları göremediğimden |
13-01-2009, 19:18 | #119 |
|
İÇ İÇE
Duvar gazetesinde bir haber Haberde yazılan yine duvar Herkesi duvara dayamışlar Duvarın dibinde mezar Aynı duvara kazınır şiir Şiirde yazılan yine duvar Herkesi kanına boyamışlar Feryatları duvar duyar Duvarı da şair duyar |
14-01-2009, 17:39 | #120 | |||||||||||||||||||
|
Konyalı'ya Konuk Olmak
Her gelene yer verir Yoksa yakın olmazdık "Köşe" demiş bir şair Öyle olsa, sığmazdık 14.01.2009 |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|