Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

CMK. MADDE 187

     
 
5271 S.lı Ceza Muhakemesi Kanunu MADDE 187
KAPALI DURUŞMADA BULUNABİLME
(1) Kapalı duruşmada mahkeme, bazı kişilerin hazır bulunmasına izin verebilir. Bu hâlde adı geçenler, duruşmanın kapalı olmasını gerektiren hususları açıklamamaları bakımından uyarılırlar ve bu husus tutanağa yazılır.

(2) Kapalı duruşmanın içeriği hiçbir iletişim aracıyla yayımlanamaz.

(3) Açık duruşmanın içeriği, millî güvenliğe veya genel ahlâka veya kişilerin saygınlık, onur ve haklarına dokunacak veya suç işlemeye kışkırtacak nitelikte ise; mahkeme, bunları önlemek amacı ile ve gerektiği ölçüde duruşmanın içeriğinin kısmen veya tamamen yayımlanmasını yasaklar ve kararını açık duruşmada açıklar.
 2 Bilgi    (Madde son güncelleme Av.Cengiz Aladağ, 29-10-2009 ) [Bu madde güncel değil mi?]
 
     
[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
Bu Maddeye İçtihat Girin

CMK. MADDE 187 İçtihatları

Bu Maddeye Not Girin

CMK. MADDE 187 Şerhler, Notlar, Yorumlar

Sanık küçük ise, yasal temsilcilerinin kapalı duruşmada hazır bulunmalarına izin verilmesi gerekir.
Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 187. maddesinin 1. fıkrası "Kapalı duruşmada mahkeme, bazı kişilerin hazır bulunmasına izin verebilir." hükmünü içermekle birlikte, sanığın küçük olması hali öngörülmemiş, bu halde sanığın yasal temsilcilerinin kapalı duruşmada hazır bulunabilecekleri maddede ayrıca düzenlenmemiştir. Yasa maddesi, kapalı duruşmada hazır bulunabilecek kişiler bakımından mahkemeye bir takdir yetkisi vermiştir. Sanığın küçük olması halinde bu takdir yetkisinin, sanığın yasal temsilcilerin...
(Şerh No: 3601 - Ekleyen: Av.Cengiz ALADAĞ - Tarih : 21-01-2010)

MADDE GEREKÇESİ
MADDE 187.- Madde, kapalı duruşmalarda hazır bulunabilecek kimseleri ve bu konudaki yayın yasaklarını düzenlemiş bulunmaktadır: Mahkeme, bazı kişilerin duruşmada hazır bulunmasına izin verebilir. Bu kişiler duruşmanın kapalı olmasını gerektiren hususları açıklamamaları için mahkeme başkanı veya hâkim tarafından uyarılırlar; uyarıldıkları tutanağa geçirilir. Bu duruşmaların içeriğinin yayınlanması dördüncü fıkradaki ağır para cezasının uygulamasını gerektiren bir cürüm oluşturur. Bu yayın yasağ...
(Şerh No: 1666 - Ekleyen: Av.Cengiz ALADAĞ - Tarih : 23-11-2009)

Bu Maddeye Değişiklik Önerisi Girin

CMK. MADDE 187 Değişiklik Önerileri

Bu Maddeye Çeviri Girin

CMK. MADDE 187 Yabancı Dil Çevirileri

Bu Maddeye Türkçeleştirme Önerisi Girin

CMK. MADDE 187 Türkçeleştirme Önerileri

[Bu Maddeye Yeni Şerh Ekleyin]
THS Sunucusu bu sayfayı 0,03681898 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.