Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Makale Yorumları
Hükümlü Ve Tutuklularda : Beslenme Ve Tedaviyi Engelleme, Zorla Besleme Ve Zorla Tedavi
[Makaleye Dönüş] [Yorum Ekleme] Toplam 1 Yorumdan 1 tanesi gösteriliyor.

   
23-11-2006 14:46
Aktif Yorum TCK-298 üzerine
 
Yazan munip [Email]
Makaledeki görüşlere bütünüyle katılıyorum. Ancak sadece 298/2 değil, 298/1 de ceza hukukunun temel ilkelerine aykırıdır..
Bir hükümlüyü "Eğitim ve spor faaliyetlerini katıılmama" ,"mahkemeye çıkmama"," kurumu görevlileri ile görüşeme"si için teşvik ve azmettirme TCK'da suç olarak tanımlanmamıştır. Ceza sorumluluğu açısından ise ancak konusu suç olan bir eyleme azmettirmeden veya teşvikten bahsedilebilir. Zaten 38'e göre "suç lemeye azmettirme" halinde ceza sorumluluğu başlayacaktır. Yasallık ilkesi açısından da hüküm ciddi anlamda sorunludur.
Diğer taraftan ülkemizde bu güne kadar uygulanan Ceza infaz rejiminin suçluya yaklaşımında; insana ve insan onuruna saygıyı esas alan, uluslararası standartların getirdiği ölçütler içerisinde,suçluluğu önleyici mekanizmaların yaratıldığı , suçluyu toplumdan soyutlayan değil onu toplumun bir parçası olarak gören çağcıl bir felsefe hiç bir zaman hakim olmamıştır.
Bu düzenlemenin geleneksel baskıcı anlayışın bir tezahürü olduğunuda görmek, ölüm oruçları ve açlık grevlerinin ceza tehdidi ile bıraktırılamayacağını anlamak gerekir.

Özellikle sayın Adalet Bakanı ,cezaevlerinde düzeni sağlamanın yolunun şiddet ve baskıdan değil, infaz rejimini insanileştirmekten geçtiğini çok iyi bilmelidir.


Avukat Münip ERMİŞ
ANTALYA BAROSU

   
THS Sunucusu bu sayfayı 0,03705812 saniyede 10 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.