07-01-2010, 23:39 | #691 |
|
Konya Hukuk Mektebi 1909 => Selçuk Hukuk Fakültesi 1983
Anadolu'da kurulan ilk hukuk okulunun bir öğrencisi olmaktan dolayı gururluyum |
08-01-2010, 23:05 | #692 |
|
İstanbul Üniversitesi.
|
18-01-2010, 11:45 | #693 |
|
İstanbul Üniversitesi
|
20-01-2010, 14:58 | #694 |
|
istanbul üniversitesi hukuk fakültesi
|
04-06-2010, 16:43 | #695 |
|
Gazi hukuk 1.sınıftayım.Okulun en iyi yönü sınav sisteminin dönemlik olması en kötü yönü ise ki gerçekten kötü bütünleme yok ve yaz okulunun açılıp açılmayacağı da belli değil
|
07-06-2010, 08:01 | #696 | |||||||||||||||||||||||
|
Üniversitemden birini daha görmek güzel bende gazi 2008 mezunuyum, gazi hukuk ailesi adına hoşgeldin diyeyim Bütünleme olmaması kötü ama yaz okulu genelde açılır o konuda çok sıkıntı olmaz merak etme, okulla veya Ankara ile ilgili bir sıkıntın olursa yardımcı olmak isterim, başarılar dilerim. |
27-06-2010, 03:37 | #697 |
|
Okulumdan mezun olan çok az kişiyle konuşma imkanım oldu, onlarda yüksek lisans yapan stajyerler ve pek konuşma imkanımız olmuyor haliyle.Bu yüzden sizi görmek de güzek =)
|
28-06-2010, 21:44 | #698 | |||||||||||||||||||||||
|
Konudaki ilk mesaj
Zaman harbi çabuk geçiyor (: |
11-07-2010, 19:08 | #699 |
|
aynen..Ben Burcu Polat. Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2009 mezunuyum bu arada..
|
27-07-2010, 12:11 | #700 |
|
Merhaba, bende Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıfa geçmiş bir öğrenciyim. Umarım hepimiz derslerimizde ve daha sonra mesleğimizde başarılı oluruz.
|
31-07-2010, 00:03 | #701 |
|
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeyim.Bu yıl 2. sınıfa geçtim.Fakültemden memnunum ancak geçen yıl olduğu gibi bu yılda çok fazla öğrenci alıyorlar.Derslikler biraz yetersiz kalıyor.Şuan için en büyük sorun bu...
|
23-09-2010, 00:39 | #702 | |||||||||||||||||||||||
|
Açıkcası bundan bir yıl önce,bu foruma ilk yazdığımda neye uğradığımı şaşırmış ve öfkelenmiştim. Yaptığım yalnızca bir durum tespitiydi. Biraz da acemi şaşkınlığı olacak,yapılan yorumlara son derece temkinli yaklaşmış,fazlasıyla saygı duymuş,'adamlar biliyor galiba' şeklinde yaklaşmıştım. Ama şimdi bunların bir grubunun egoist(*2.500), başka bir grubununsa özverisiz,sabırsız ve çarpıtılmış yorumlar olduğunu çok iyi görebiliyorum.(*yigit289) Kurtlar sofrası tanımına gerçekten inanmıştım. Ama bence 'cin olmadan adam çarpmaya kalkanlar sofrası..en azından bir kısmı.' Yapmayın lütfen,başındayız yolun,oldum bittim sanmayın. Bir yılda bir çok şeyin farkına vardım.Hukuka bir yıldan fazlasını verip de bulutlarda uçanları görünce yalnızca gülüyorum. (sözüm meclisten dışarı.) Daha geçen seneye kadar,bütün bilgilerin yalnızca üç saate sığdırıldığı,üç saatte ölçüldüğü...hani o malum şarkıdaki gibi bu üç saatin sonunda hiç kimse yada birisinin olunduğu...bir sınavdan bahsediyoruz. Zamanı doğru kullanamayarak son on mat-2 sorusunu hiç göremediğim,çıkınca sekizini çözdüğüm,mağdurlar arasında yalnızca bir mağdur olduğum sınavdan bahsediyoruz. Çalışmanın önemini ve gücünü vurgulayan idealist bir gence,böyle bir sınavdan için '338 yapmışsın,madem çalışanın ön plana geçiceğine inanıyorsun,çalışarak daha iyisini yapabilirdin,öyle değil mi?' diyebilen bir düşünceye artık yalnızca gülüyorum. Aslında bu ona söylenebilecek en son sözdü. Kişisel reklamın ötesinde neyi temsil ettiğimizi unutuyoruz. Bu yaklaşım bende oldukça uzun bir süre Gazi Hukuk antipatisi* uyandırmıştır. (*Daha uygun bir Türkçe tabir bulamadım,özür diliyorum. ) Pek tabiki bunun yanlışlığına kanaat getirerek ve bir önyargı olduğunun farkına vararak... 'Çalışmanın gücüne inanarak...' 'Ve çalışarak her zaman daha iyisinin* yapılabileceğini bilerek...' (*ki buradaki 'iyi' asla bir karşılaştırma değil,imkanları daha iyi kullanabilmem anlamındadır.) : Gazi hukuka yatay geçiş yapmış bulunuyorum. Bununla övünmüyorum,gurur duymuyorum.Hem bir eleştiri hem de özeleştiri anlamında,gerçekten neyin iyi neyin kötü olduğunu sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum.Daha da önemlisi bir hukukçunun sahip olması gereken özellikler konusunda ciddi yanılgılarımız var.Hatta ve hatta gerçek anlamda nasıl bir hukukçu olunur aşamasında bile yanıldığımız çok nokta var. Başlangıçta 'Adalet güçlünün işine gelendir.(Platon)' mantığı ile,buradaki güçlü sıfatından 'hukukçu adaylarına' çok büyük bir pay verir,onları işlerine geldiği gibi adalet üretme ve eleştiri yapma konusunda irdelemezdim. Başlangıçta kendimi hakim-savcı da sanardım herkes gibi,ama dedim ya bir yıl yetmeli bazı şeyleri görmek için.Felsefem fazlasıyla değişti. Artık yalnızca bir 'hukukçu adayı' olduğumun da bilincine vararak diyorum ki : Bin sene de okusam..'ne biliyorsun' diye sorsalar bana? "haddimi bilirim" derim. (Mevlana) Saygılarımla. |
07-10-2010, 15:34 | #703 |
|
Atılım Üni Hukuk 1. sınıftayım.
|
18-10-2010, 12:46 | #704 |
|
Beykent Ünİversİtesİ 1.sinif ÖĞrencİsİyİm
|
11-01-2011, 18:25 | #705 |
|
Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2.sınıf öğrencisiyim.
Derslere giderken "Acaba sınıfta oturacak yer kaldı mı?" diye düşünmekten haz etmiyorum; o kadar.Bunun haricinde memnunum.. |
15-01-2011, 23:52 | #706 | |||||||||||||||||||||||
|
Bu yazdığınızdan bir yıl sonra hala insanlara taş atmaya çalışmanızı anlamış değilim.Siz daha hukuk fakültesi görmemişken biz o sıralarda öğrenim görüyorduk. Ayrıca yukarıda alıntıladığım gibi kendiniz puanınız yettiği halde anadolu üniversitesini kazanmışsınız ancak görüyoruz ki gazi üniversitesine geçiş yapmışsınız. Demekki neymiş bazı okulların ekol olması o okulların eğitiminin daha iyi olduğunu gösteriyormuş.Öyle puanım yetti ama gitmedim iyi yaptım diye böbürlenmeniz gittiğiniz fakültenin eğitimini alana kadarmış. Başta her şeyi bilirim havasında tercihinizi yapmışsınız ama demekki memnun kalmadınız ki geçiş yaptınız. İnsanları eleştirmeden önce aynaya bir baksanız fena olmaz hani... |
24-01-2011, 11:28 | #707 |
|
Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesine dikey geçiş yapıpta şuan okuyan arkadaşlar var mı? Herkese kolay gelsin.
|
23-06-2011, 23:39 | #708 |
|
Önceki mesajlara bakarak okulumdan kimsenin olmadığını görüyorum
İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi artık 2.sınıf öğrencisiyim. |
01-07-2011, 15:08 | #709 |
|
tabiki de kocaeli hukuk!!!
|
02-07-2011, 17:19 | #710 | |||||||||||||||||||||||
|
ben de varım ben de ben de ben deeeee IAU'luyum ben de. aktif değilim yazmakta ancak okumaktaki aktifliğimde kendimi geçiyorum ) sevgiler efendim. |
11-07-2011, 15:13 | #711 |
|
ATILIM ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ..(Herkesin pes ettiği yerde geleceğe iz bırakırız )
|
06-08-2011, 16:49 | #712 |
|
Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi...
|
06-08-2011, 19:38 | #713 | |||||||||||||||||||||||
|
türk hukuku ve ingilizce eğitimi
mütemmim cüz veya buna benzer kökeni osmanlıca olan birçok hukuk terimi ingilizceye nasıl çevrilebilir ki? |
07-08-2011, 20:31 | #714 | |||||||||||||||||||||||
|
İngiltere'de mütemmim cüz yoksa çevirilemez tabi. |
10-08-2011, 00:08 | #715 |
|
Yanlış bir bilgi var burada.
Türkiye'de hiçbir hukuk fakültesi yüzde yüz olarak ingilizce değildir.İngilizce olan hukuk fakülteleri derslerin belirli bir kısmını ingilizce verebilmektedir. Bunlar da;Uluslararası Hukuk,İnsan Hakları Hukuku gibi mevzuatı gereği ingilizce verilebilecek derslerdir.Koç Üniversitesinde hazırlığı yeni bitiren arkadaşımız bunu seneye görecektir. |
11-08-2011, 04:16 | #716 |
|
Ankara, Gazi, İstanbul Hukuk Fakültelerini es geçtim ve Kültür Üni.yi tercih ettim..Umarım kararımın sonucu hayırlı olur
|
12-08-2011, 11:02 | #717 |
|
2009 İÜHF mezunuyum. Bu yıl 12 hukuk fakültesi açılmış..(!)Gerçekten hukukçu olmak isteyen ve fakülteye yeni başlamış arkadaşlar, artık ipini koparan avukat olacağı için tercihlerinizi doğru yapın ve kendinizi geliştirin artık mezun olduğunuz üniversitenin pek bir önemi kalmadı...
Sizlere tavsiyem okul dönemi okulun uzamasından korkmayın, olabildiğince sosyal olun, Ersamus veya benzeri bir eğitim prog katılın veya bütcenizin yettiği koşullarda yurdışına gidin. Okul bttgnde ingilizcenz hala yeterli değilse en az 6 ay yurtdışında dil kursuna gidin, bu imkanlara sahip olmayanlar cnbc-e deki dizileri ve ing filmleri ing altyazılı olarak izleyin bol bol ing kitap okuyun, İstanbul'da olanlar İstanbul barosunun ücretsiz ing kursuna gidebilir. Sertifikalı yada sertifikasız diğer fakültelerin ve baronun düzenlediği seminer ve konferanslara katılın. Okulda yok sınıf kalabalık gbi bahanelere sıgınmayın!hocalarla doğrudan iletişim sağlayın, soru sorun, iyi ilişki kurun..sınıftaki arkdslarınızın yarın meslektaşınız olacağını ve aynı davada taraf olabileceğinizi sakın unumayın ve onlarla kötü olmayın..son tavsiyem sakın ama sakın İnek olmayın!!! sevgiler. |
12-08-2011, 13:22 | #718 | |||||||||||||||||||||||
|
Aynen
Size aynen katılıyorum.
|
26-01-2012, 17:53 | #719 |
|
Ankara Üniversitesi.
|
06-09-2012, 19:18 | #720 |
|
İÜHF 2012 mezunuyum ve en güzel yanı ise devam zorunluluğunun olmaması ve okuldaki kanun maddesini okumanın ders anlatmak olduğunu sanan öğretim üyelerini dinleyerek zaman kaybına neden olmaması.
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 2 (0 Site Üyesi ve 2 konuk) | |
|