![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba meslektaşlarım. Müvekkil mal ayrılığı rejimi ile evlenmiş nitekim evlenmenin hemen öncesi ve evlendikten sonra eşinin evlerinde yaşamaya ilişkin aldıkları karardan ötürü müvekkil ilgili evin dışı ve iç peyzajında bir çok yenileme yapmış. Yapılan harfiyat ile evin değeride pek ala artmış.
Müvekkilin eşi harfiyatlar sonrasında boşanmak istemiş. Boşanma sebebiyle müvekkil evde yapmış olduğu harfiyat ve peyzajın ödemelerini talep etmekte. Mal ayrılığı sözleşmesinde zilyet eşyaların iadesi mümkün değilse ispatı halinde talep edilebileceği yazmakta. Sorum şu meslektaşlarım: 1)Müvekkil ev hakkında yaptığı harcamaların iadesini alabilir mi? 2) İade alamadığı taktirde Değer Artış Payı alabilir mi? 3) Benim yaptığım araştırmalar sonucunda yargıtayın emsalleri alabildiği hususunda yanıtlar vermekte ve bahsedilen dava türü emsallerle oluşturulmuşsa da elde ettiğim emsal veriler 2002 öncesine dayanmakta. 2002 öncesi evliliklerde yasal mal rejimi; mal ayrılığı rejimi olarak uygulandığından ötürü bu tarz davalar çok olmuş. Lakin 2002 sonrasında bu evlilik rejimi ile evlenen bireylere ait bir emsal bulamadım. Bu hususta piyasadaki kitapları inceledim ancak bilen değerli meslektaşların cevaplarını beklemekteyim. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Mal Rejimi / Katkı Payı-Katılım Alacağı/Değer Artış Payı/Yargıtay Kararları | Av.Habibe YILMAZ KAYAR | Aile Hukuku Çalışma Grubu | 114 | 10-02-2025 05:35 |
Mal rejiminin tasfiyesinde değer artış payı ve katılma payı alacağı | Avukat2527 | Meslektaşların Soruları | 0 | 01-11-2024 13:29 |
Boşanma davası ile birlikte açılacak katkı payı alacağı ve değer artış payı alacağı davası | Meral83 | Meslektaşların Soruları | 2 | 15-04-2019 22:50 |
Katkı Payı /Değer Artış Payı Davası Yerine Tapu İptal Davası Açtım,Dava Reddedildi.Mal Rejimi Davası Açabilir Miyim? | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 03-10-2018 09:02 |
tedbir talebi ve katılma alacağı - değer artış payı davası | Av.PUDY | Meslektaşların Soruları | 2 | 03-11-2015 10:53 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |