![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Açmış olduğum ortaklığın giderilmesi davasına konu 7 parça taşınmaz var. Fakat bunlardan bir tanesinde muris dışında diğer hissedarlarda bulunmaktadır. Ben bu taşınmazı dava konusu yapmaktan vazgeçmek istiyorum. Usul hukuku ve usul ekonomisi açısından meslektaşlarımın görüşünü bekliyorum.
|
![]() |
#2 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
mesajınız tam olarak anlaşılmıyor .İzale-i şuyu davasının amacı; zaten diğer hissedarlarda bulunan ortaklıkların paylaştırılmasıdır bilindiği üzere. Tahminimce diğer 6 taşınmazda sadece murisin mirasçıları paydaş iken 7. parçada muris mirasçılarından başka hissedarlarda var.Eğer sorunuz bu ise, 7 parça taşınmazın hepsi bir ortak tapuysa eğer 7.parçayı ayıramazsınız. Aynı tapu üzerindeki altı taşınmazın ortaklığının giderilmesini isteyip diğerinden vazgeçemezsiniz. diğer hissedarları da dahili davalı olarak dahil etmeli ve davayı bu şekilde çözmelisiniz. yıllarca sürme ihtimali olan bir çile yani...kolaylıklar diliyorum.. |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Diğer hissedarların muvafakatı olmadan davadan feragat edemezsiniz, atiye terkedemezsiniz. Muvafakat alamıyorsanız, davanın tefrikini isteyin. İsterseniz tefrikten sonra fiilen davayı takip etmeyebilirsiniz(diğerleri devam edebilirler). En azından diğer parsellere ait davanın hızlı yürümesini sağlamış olursunuz. |
![]() |
#4 |
|
![]() hayırlı işler
revletin resmi dili türkçedir ve fakat bu menem işin adı izaleyi şüyu izale-i şüu dur vekalet ücreti maktudur eğer bir izalyi şüyu davasına muhatap oldunuz ve asla bitmesini istemiyorsanız konu taşınmazlan için tane tane ayrı ayrı açın davanızı tapu iptali tapu iptali tapu iptali bitmez de bitmiz bitmez de bitmez benim başıma geldi bugün de ordan biliyorum beş yıllık emeğimi seyrediyorum sevgiler |
![]() |
#5 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Usul Ekonomisi açısından en iyi yol bu olsa gerek. |
![]() |
#6 |
|
![]() Takip etmek istemediğiniz taşınmazın bilgilerini belirterek mahkemeye başvurduğunuzda o taşınmaz ile ilgili olarak dava müracaata bırakılıyor. 3 ay sonra ise vazgeçmiş olduğunuz taşınmaz ile ilgili olarak davanın açılmamış sayılmasına karar veriliyor. Diğer 6 taşınmaz için açmış olduğunuz davaya devam edebiliyorsunuz.
|
![]() |
#7 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Bu duruma davalı olarak görünenler ne diyor? ![]() |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Ortaklığın Giderilmesi - 18. Madde Uygulaması | Av.Zeynep Sevgi | Meslektaşların Soruları | 10 | 22-11-2024 11:47 |
OrtakliĞin Gİderİlmesİ Davasi SÜresİnce TaŞinmazin SatiŞini İsteme SÜresİ Durur Mu? | esrabaran85 | Meslektaşların Soruları | 5 | 03-04-2011 00:21 |
OrtakliĞin Gİderİlmesİ Davasi | Veli KARATAŞ | Meslektaşların Soruları | 3 | 29-04-2009 10:23 |
OrtakliĞin Gİderİlmesİ Davasi Acİlll | Av.bozkara | Meslektaşların Soruları | 3 | 12-12-2007 23:10 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |