Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Iş Davasinda Grup şirket Sorumluluğu

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old Bugün, 00:53   #1
Avukatt2121

 
Soru Iş Davasinda Grup şirket Sorumluluğu

Merhaba değerli meslektaşlarım, üzerinde çalıştığım bir iş hukuku dosyasında hem usul hem de esasa dair tecrübelerinize ihtiyacım var:
Olay Özeti:
Müvekkil, 2021-2022 arası A Şirketinde, 2022-2026 arası aynı gruptaki B Şirketinde çalışmıştır. 05.01.2026'da haklı fesih yapılmıştır. Arabuluculukta her iki şirketi de aynı vekil temsil etmiş, ancak anlaşma sağlanamamıştır.

Sorularım:

1. Husumet ve Red Vekalet Ücreti: Maaş borcu ve 4 yıllık kıdem sadece B şirketi döneminde doğmuştur. Ancak şirketler arasında organik bağ (aynı grup ismi, web sitesinde grup vurgusu, aynı mahallede yakın adresler, ortak vekil) mevcuttur. A ve B şirketini müştereken ve müteselsilen sorumlu tutarak dava açtığımızda; mahkeme 'maaş borcundan sadece son işveren sorumludur' diyerek A yönünden husumetten red verirse, aleyhimize nispi vekalet ücreti çıkar mı? Bu riski minimize etmek için A şirketine karşı talebi sadece 'kıdem tazminatı' ile mi sınırlamalıyım?

2. Belirsiz Alacak vs. Belirli Alacak: * Maaş alacağı (4 ay + bakiye) miktar olarak nettir. Bunu 'Belirsiz Alacak' olarak açıp sembolik rakam göstermem durumunda, HMK 107 uyarınca 'hukuki yarar yokluğundan usulden red riski nedir?

Maaş alacağını tam rakam üzerinden 'Belirli Alacak' olarak açıp; Kıdem, FM, UBGT ve Yıllık İzin gibi kalemleri 'Belirsiz Alacak' olarak açmak (aynı dilekçede karma dava) pratik bir çözüm müdür?

3. Yan Hakların Bedel Olarak Talebi: * Multinet ve Özel Sağlık Sigortası: Sözleşmeyle sağlanan bu hakların ödenmeyen kısımlarının bedel olarak tahsili noktasında Yargıtay'ın 'sosyal yardım' nitelendirmesi üzerinden dava yoluyla tahsili mümkün müdür?

BES ve Yönetici BES: Bordroda kesilen ancak fona aktarılmayan tutarları 'haksız kesinti' olarak iş mahkemesinde talep etmemde bir sakınca var mıdır?

4. Diğer Kalemler: Prim, AGİ ,Fazla Mesai (FM), UBGT, Hafta Tatili ve Yıllık İzin alacaklarını da belirsiz alacak altında talep edeceğim.

5. Grup Şirketi İspatı: Vergi numaraları farklı olsa da web sitesi görselleri ve arabuluculuktaki ortak vekil 'Organik Bağ'ın ispatı için kafi midir, yoksa Ticaret Sicil Gazetesi üzerinden ortaklık yapısını da dosyaya sunmak şart mıdır?

Tecrübeli meslektaşlarımın değerli yorumlarını bekliyorum.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
bankacılıkta grup şirket olmayan şahısların şirketlerinin bankacılıktaki kredi kullanımı açısından Av Aslı Gaykısız Meslektaşların Soruları 2 26-06-2020 14:37
Limited Şirket Müdürünün Sorumluluğu - Şirket Mallarının Kayıtsız Paraya Çevrilmesi vs. Prestige Meslektaşların Soruları 1 04-07-2018 12:53
iki şirket arasındaki kira borcu sebebiyle borçlu şirket yöneticisinin sorumluluğu davasında görevli mahkeme hukukmezunu Meslektaşların Soruları 12 14-03-2018 17:50
eskiden şirket yetkilisi olan şahsın yaptığı işlemlerden şirket sorumluluğu law10 Meslektaşların Soruları 4 01-05-2011 18:58


THS Sunucusu bu sayfayı 0,05533504 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.