![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar meslektaşlarım,
Yüklenicinin inşaatı geciktirmesinden kaynaklı tazminat ve kira bedelini içerir bir dava açmayı düşünmekteyiz. Öncelikle taraflar sözleşmede inşaat verilen sürede tamamlanmazsa müvekkilin kira alacağı olacağına dair sözleşmeye bir hüküm koymuşlar. Sözleşmede yer alan hükme göre toplam kira alacağı miktarı hakem heyeti sınırı altında kalıyor. Ancak taşınmazın bulunduğu mevkinin rayiç kiralarına bakılırsa hakem heyeti sınırının epey üzerinde bir rakam çıkacaktır. Kafamı karıştıran nokta şu, aslında bu davayı belirsiz alacak şeklinde açıp (örn:15.000 gibi) önce arabulucu ve sonra mahkeme yoluna gidecektim ve ıslahla bilirkişi raporuna göre artıracaktım. Ancak davayı açarken daha sonra artırılmak üzere yukarıda da belirttiğim gibi hakem heyeti sınırı altında bir rakam belirtirsem davanın red olma ihtimali var mıdır hakem heyetinde açılmadı diye? Ya da direkt hakem heyeti sınırından daha yüksek ama yine belirsiz bir dava mı açmalıyım? Veya zaten sözleşmede x kadar kira ödeneceğine ilişkin bir hüküm yer aldığı için belirsiz alacak açamayacağım gibi bir durumla mı karşılaşırım? (ki kira alacağı rayicin altında ise rayiç istenebilir diye biliyordum) Bu durumda sözleşmede yer alan rayicin epey altında olan kira bedelini tüketici hakem sınırı altında olduğundan heyette mi açmalıyım? Şimdiden cevaplayanlara çok teşekkür ederim. |
![]() |
#2 |
|
![]() Yükleniciden daire satın alan üçüncü kişi misiniz yoksa KKİS'de arsa maliki misiniz tam anlayamadım ama KKİS'e dayalı gidiyorsanız, Yargıtay genel olarak tüketici mahkemesinin değil, asliye hukuk mahkemesinin yetkili olduğunu belirtiyor onu hatırlatmak istedim.
|
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
merhaba, üçüncü kişiyiz |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Telsİm-tÜketİcİ Hakem Heyetİ | lawyer0202 | Meslektaşların Soruları | 4 | 15-06-2012 14:52 |
TÜketİcİ Hakem Heyetİ Karari | av.murat kılıç | Meslektaşların Soruları | 2 | 17-04-2012 11:05 |
TÜketİcİ Hakem Heyetİ | Mefkure | Meslektaşların Soruları | 9 | 29-01-2012 20:19 |
TÜketİcİ Hakem Heyetİ Kararlari | avensis | Meslektaşların Soruları | 4 | 07-04-2011 09:50 |
Tüketıcı Hakem Heyetı Kararinda Parasal Sınır | ttufek | Meslektaşların Soruları | 2 | 31-05-2007 15:31 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |