![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar, 1. dereceden akraba hakkında yürütülen soruşturma ve kapatılan okullarda okuma gerekçesiyle kişi güvenlik belgesi verilmeyen, duruşma talebi idare mahkemesince kabul edilmeyen ve hatta istinaf başvurusu kaydedildikten 2 gün sonra reddedilen , savunma sanayinde çalışan bir birey adına anayasa mahkemesinde yapılacak bireysel başvuruda ihlale konu haklar arasında hangileri yer alabilir meslektaşlarım ? Adil yargılanma hakkı kapsamında hangi haklara değinilebilir? Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim
|
![]() |
#2 |
|
![]() Merhabalar;
1- Eşitlik ilkesi 2- Mahkemeye başvuru hakkı 3- Adil yargılanma ilkesi 4- Çalışma hürriyeti İlk aklıma gelenler bunlar. |
![]() |
#3 |
|
![]() Üstadım duruşma talebinin kabul edilmemesini de sizce hukuki dinlenilme hakkının ihlali olarak değerlendirebilir miyiz ?
|
![]() |
#4 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Kesinlikle meslektaşım |
![]() |
#5 |
|
![]() Tecrübesizliğim çoğu kez bir işi yaparken şüpheye düşmeme sebep oluyor, çok kez soru sordum ve hepsine de ayrı ayrı cevaplar verdiniz. Çok teşekkür ederim üstadım. Sizin de karşınıza böylesine yardım sever, düşünceli insanlar çıksın, işlerinizin rast gitmesi dileğiyle . Saygılarımı sunarım...
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Anayasa Mah. Bireysel Başvuruda Kısmi Red Kararında Süre | murat34 | Hukuk Soruları | 0 | 11-10-2017 10:59 |
Aym Bireysel Başvuruda Talep Kısmı | sıradanavukat | Meslektaşların Soruları | 1 | 21-09-2016 00:36 |
Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda idari yönden red alınmasına rağmen AİHM'e gidilebilir mi? | r.yıldız | Meslektaşların Soruları | 1 | 22-04-2016 00:06 |
Anayasa Mahkemesine yapılan bireysel başvuruda vekalet ücretine hükmetme kıstasları | ciranta | Meslektaşların Soruları | 2 | 27-12-2014 01:11 |
Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda tazminat talebi | AV.ESRA UYSAL | Meslektaşların Soruları | 4 | 29-08-2014 09:36 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |