Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

İstihkak İddiasının Reddi

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 06-05-2014, 14:57   #1
Av. D. Can Koçak

 
Varsayılan İstihkak İddiasının Reddi

Selamlar sevgili meslektaşlarım.

Tavsiyelerinize ihtiyacım olan bir konu bulunmakta.

Müvekkilin faaliyet gösterdiği işyerinin eski kiracısı borca batık bir şirket.

Önceki şirket adresini ticaret sicilden terkin etmediğinden müvekkilin işyerinde haciz işlemi uygulanır. Müvekkilin istihkak iddiasının ardından dava açılır ve istihkak iddiasının reddine karar verilerek haczedilen menkullerin borçluya ait olduğuna karar verilir.

Bu aşamada müvekkil haczedilen menkulleri aynen teslim edecektir. Fakat aklıma takılan nokta bu karara dayanak yapılarak müvekkilin işyerinde yeniden haciz yapılması ve açılacak yeni istihkak davasında bu karara dayanılacak olması. Müvekkilin adına kayıtlı bir çok araç ve gayrimenkul de bulunmakta. Müvekkilin adına kayıtlı olan araç ve taşınmazlar için haciz işlemi uygulanabilir mi?

Bu arada haczedilen Menkullerin değeri temyiz sınırının altında olduğundan temyiz edemiyoruz.

Bu aşamada müvekkilin haklarını korumak için nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Old 07-05-2014, 17:38   #2
Av. Kübra İSLAMOĞLU BAYER

 
Varsayılan

Müvekkilinizin istihkak iddiasının reddedilmesi onu borçlu yerine koymaz. Dolayısıyla müvekkiliniz borçlu yerine geçmeyeceğinden haciz işlemi dışında kalan mallarına haciz işlemi uygulanamaz. Yeniden hacze gelir ve yeniden haciz işlemi uygulanırsa o mallar için de istihkak süreci işleyecektir. Bunun dışında araç ve taşınmazları için mülkiyetin şüpheli olduğu bir durum yok, aksini iddia edenin muvazaa yahut tasarrufun iptali gibi yollara gitmesi lazım ki şartlar sizin olayınızda gerçekleşmemiş.

Aynı yerde yeniden haciz yapılması halinde meydana gelecek durum için müvekkiliniz aleyhinde verilen kararın içeriğini bilmek lazım.

Kısa vadede haksız yere mallarınızı teslim etmek zorunda kaldığınız için borçlu aleyhinde hukuki yollara başvurmanız lehinize olur.
Old 07-05-2014, 22:10   #3
Av. D. Can Koçak

 
Varsayılan

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Müvekkil önceki işletmenin iki çalışanını piyasayı ve işi iyi bildikleri için çalıştırdığından, aynı yerde bulunan iki işletmenin çalışanlarının aynı olmasından bahisle kararı verdi mahkeme. Eski şirketin 10 çalışanından sadece ikisinin çalışmasını yeterli gördü.

Borçlu şirkete karşı hiç değilse teslim edilen malların değeri kadar icra takibi başlattığımız takdirde hiç değilse bir sonraki istihkak davasında mağduriyetimizi gösterebiliriz. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
İİK Madde 99 daki İstihkak İddasına Karşı İstihkak Davası Av.Kerimhakanözen Meslektaşların Soruları 4 20-04-2015 12:26
İstihkak İddiasının İspatı Av. Ayse Gül Meslektaşların Soruları 3 18-12-2010 16:54
İstihkak İddiasının Reddi-Memur Muamelesini Şikayet atrocity Meslektaşların Soruları 1 01-09-2010 13:10
İstihkak İddiası, Reddi ve Sonrasında Yapılacaklar Dissensus Meslektaşların Soruları 0 29-06-2009 13:30
İstihkak iddiasının reddi davasında dava konusu nedir?Temyiz sınırı hangisidir? Protesto Meslektaşların Soruları 2 28-03-2008 09:16


THS Sunucusu bu sayfayı 0,03378797 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.