Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

ısı paylaşım sisteminin kaldırılması

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 29-04-2013, 13:43   #1
adeaslan

 
Varsayılan ısı paylaşım sisteminin kaldırılması

Değerli Meslektaşlarım; merkezi sistem ile ısınan apartmanımızda dairelere ısı pay ölçerler alınan karar üzerine taktırıldı ve bu sene kullanıldı. Ancak daha büyük olan veya daha çok yakarak ısı paylaşım sistemi sonucu diğer dairelerden daha fazla yakıt parası ödeyen daireler ısı yalıtım sisteminin kaldırılması yönünde yapılan toplantıda karar çıkartmak üzereler.
1-Isı yalıtım sistemi kurulduktan sonra bu sistemin kaldırılması mümkün mü , kararda oy çokluğumu aranmalı yoksa her bağımsız bölüm maliki kabul mü etmeli?
2-Sistemin sökülmemesi için dava açmaktan veya savcılığa suç duyurusundan daha hızlı sonuçlanacak bir yol var mı?
3-Yönetmelikte belirtilen sürenin dolup dolmadığıda tartışmalı olduğuna
göre idari para cezası düşünülebilirmi?
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Old 30-04-2013, 07:38   #2
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan adeaslan
Değerli Meslektaşlarım; merkezi sistem ile ısınan apartmanımızda dairelere ısı pay ölçerler alınan karar üzerine taktırıldı ve bu sene kullanıldı. Ancak daha büyük olan veya daha çok yakarak ısı paylaşım sistemi sonucu diğer dairelerden daha fazla yakıt parası ödeyen daireler ısı yalıtım sisteminin kaldırılması yönünde yapılan toplantıda karar çıkartmak üzereler.
1-Isı yalıtım sistemi ? kurulduktan sonra bu sistemin kaldırılması mümkün mü , kararda oy çokluğumu aranmalı yoksa her bağımsız bölüm maliki kabul mü etmeli?
2-Sistemin sökülmemesi için dava açmaktan veya savcılığa suç duyurusundan daha hızlı sonuçlanacak bir yol var mı?
3-Yönetmelikte belirtilen sürenin dolup dolmadığıda tartışmalı olduğuna
göre idari para cezası düşünülebilirmi?
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

İlgili yönetmelik hükümlerine göre, 02/Mayıs/2012'ye kadar Isı Pay Ölçer sistemine geçilmesi zorunlu. Bu bakımdan GK, mevzuata aykırı karar alamaz kanaatindeyim.

Alıntı:


14 Nisan 2008 PAZARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 26847 (Mükerrer)

YÖNETMELİK

Bayındırlık ve İskan Bakanlığından:
MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA VE
SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN PAYLAŞTIRILMASINA
İLİŞKİN YÖNETMELİK



Mevcut binalarda alınacak tedbirlerin yapım süresi
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerinin merkezî ısıtma veya sıhhî sıcak su sistemine sahip mevcut binalar, inşaatı devam edip henüz yapı kullanım izni almamış binalar ve proje değişikliği gerektiren esaslı onarımlar ile mekanik tesisat değişikliği gerektiren binalar için uygulanabilir olan maddeleri uyarınca yapılması gereken iş ve işlemler, bina sahibi veya yöneticisi, bina yönetim kurulu, enerji yöneticisi ile işletmecisi tarafından, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi ve geçici 6 ncı maddesi gereğince 2/5/2007 tarihi itibari ile beş yıl içinde yerine getirilir.

Alıntı:
Yazan 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi ve geçici 6 ncı maddesi


7/c) Merkezî ısıtma sistemine sahip binalarda, merkezî veya lokal ısı veya sıcaklık kontrol cihazları ile ısınma maliyetlerinin ısı kullanım miktarına bağlı olarak paylaşımını sağlayan sistemler kullanılır. Buna aykırı olarak hazırlanan projeler ilgili mercilerce onaylanmaz.


Mevcut binalar ve endüstriyel işletmeler, inşaatı devam eden binalar ve asgarî sınırları sağlama
GEÇİCİ MADDE 6 – (1) Bu Kanunun yayımı tarihinden önce mevcut olan binalar ile inşaatı devam edip henüz yapı kullanım izni alınmamış olan binalar için, bu Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi, bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren beş yıl süreyle uygulanmaz.

GK buna rağmen mevzuata aykırı karar alırsa, kanaatimce kararın iptali mahkemeden istenebilir.
Old 27-09-2013, 17:40   #3
daimi stajer

 
Rahatsiz

Benim de bir sorum olacak. 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu gereğince süresi içerisinde apartman genel kurulunda karar alınarak ısı pay ölçer sistemine geçildi. Ancak, geçen sene sistem nedeniyle olması gerekenden fazla doğalgaz gideri ödediğini iddia eden bazı kat malikleri, ısı pay ölçer sayaçlarının kalmasını ve doğalgaz faturasının eskisi gibi petek sayısınca hesaplanmasını talep etmekteler. Şu anda yönetim olarak çok sıkıcı bir süreçteyiz. Kanun metninde ısı pay ölçer takılması zorunlu tutulmuş ve ceza öngörülmüş. bu halde uygulama zorunlu tutulmamış gibi saçma bir sonuç çıkıyor. Bu konuda 181 Bilgi edinme hattına başvuran bir kat maliki, sistemin uygulanmasının zorunda olmadığını, bu nedenle de bu yıl doğalgaz gideri ödemeyeceğini söylerken, diğer bir kat maliki kombi kullanacağını iddia etmekte. Bu halde, apartman yönetimi, karar verme aşamasına gelmiş ve kat maliklerinin talebi üzerine isteyen kat maliki ısı pay ölçere göre ve isteyen kat maliki petek sayısına göre doğalgaz faturası ödesin diye her iki şekilde hesaplama yapma kararı vermek istiyor.
Sorum şudur ki, bir kanunun gereğince gerekli teknik düzenlemeyi yapmayan apartman yönetimi ve kat malikleri yönünden para cezası öngören kanunun ısı pay ölçerin var olmasına rağmen, kullanılmaması halinde para cezası öngörmemesi mümkün müdür? Yani, ısı pay ölçerler takılı olmasına rağmen petek sayısına göre doğalgaz faturası ödenmesi kanuna aykırılık teşkil etmeyecek midir?
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
20 Eylül 2010 Tarihli Ceza Muhakemesinde Ses Ve Görüntü Sisteminin Kullanılması Hakkında Yönetmelik Ve Değerlendirmesi Av. Uğur İHTİYAROĞLU Hukuk Sohbetleri 0 10-10-2011 10:50
Kayıtlı elektronik posta sisteminin hukuki ve teknik yönleri ile işleyişine ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik Av. Hulusi Metin Hukuk Haberleri 1 27-08-2011 00:20
Prim oranlarının ve sisteminin işçi aleyhine değiştirilmesi davuterkan Meslektaşların Soruları 2 21-03-2011 12:15
mal paylaşım Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 2 25-06-2010 15:02
Çocuk Ceza Adaleti Sisteminin Uygulanması Hakkında Asgari Standart Kurallar(Beijing) Av.Habibe YILMAZ KAYAR Çocuk Hakları Çalışma Grubu 1 06-01-2007 11:23


THS Sunucusu bu sayfayı 0,06372595 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.