Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Noter SatiŞindan Sonra Konulan Hacİz Şerhİ

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 14-10-2010, 12:32   #1
Av.Nevin Canruh

 
Varsayılan Noter SatiŞindan Sonra Konulan Hacİz Şerhİ

ÖNCELİKLE İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM,
Konu noterde satışı yapılan aracın satıştan sonra ruhsat alımından evvel araca işlenen haciz şerhleri ile ilgilidir.
Müvekkil bir şirketten Şubat 2009'da aracı noterden satış sözleşmesi ile almış ancak halen ruhsatı üzerine geçirmemiştir. Bu süreç içerisinde araca yirmiye yakın haciz ve yakalama şerhi işlenmiştir. Ancak bunların bir çoğu düşmüştür sadece 6 tanesi 2010 yılına aittir.
Bu aşamada bildiğim icra dairesine gidip haciz şerhini kaldırmayı talep etmek; redderse istihkak davası açmaktır.

Ancak ruhsatın halen devredilmemiş olması davayı kazanmamızı engeller mi? Ayrıca istihkak davası açmamızın süresi talebin reddi ile mi başlayacaktır ? En önemlisi 20 icra dairesine de tek tek aynı işlemi mi uygulamak gerekecektir?
Old 14-10-2010, 15:00   #2
Av. Musa TAÇYILDIZ

 
Varsayılan

sayın nevin87; aynı durum şu an bizim bir müvekkilimizde meydana geldi. Biz dosyadalardaki avukatların hepsi ile konuşup hacizlerinin haksız olduğunu anlattık ve meslektaşlarımızın hepsi de haciz şerhlerini kaldırdılar. Bu daha kısa ve uygun bir yol diye düşünüyorum
Old 14-10-2010, 16:12   #3
eersoz

 
Varsayılan

Ayrıca belirtmek gerekir ki, Yargıtayın bu konuda kararları var noter satışı esastır ruhsatı almaya gerek yoktur diye buradan yola çıkarsak haczi kaldırmayı kabul etmeyenler olursa istihkak prosedürü de işletilebilir.
Old 14-10-2010, 23:08   #4
avbilgen

 
Varsayılan

Noter satışından sonra yasal süresi içerisinde tescil işlemlerini yaptırmamanız nedeniyle bazı mahkemeler istihkak davası olsa dahi lehinize vekalet ücreti veya dava masraflarını hükmetmemekte. İstihkak davası nisbi harca dahil olduğundan masraf çok olabilir. O nedenle öncelikle Sayın Taçyıldız'ın yöntemini denemeniz daha iyi olur düşüncesindeyim. Kabul edilmezse istihkak veya haczin kaldırılması için icra mahkemesine başvurabilirsiniz.
Old 15-10-2010, 00:50   #5
av.murat kılıç

 
Varsayılan

Haciz konulan dosyanın icra müdüründen noter satışını göstererek haczin kaldırılması için talepde bulunulsa müdürün bu talebi reddetmesi halinde ise şikayet yolu ile icra mahkemesine başvurulsa icra mahkemesi haczi kaldırmazmı? Bana kaldırır gibi geliyor.
Old 15-10-2010, 08:18   #6
Av. Musa TAÇYILDIZ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av.murat kılıç
Haciz konulan dosyanın icra müdüründen noter satışını göstererek haczin kaldırılması için talepde bulunulsa müdürün bu talebi reddetmesi halinde ise şikayet yolu ile icra mahkemesine başvurulsa icra mahkemesi haczi kaldırmazmı? Bana kaldırır gibi geliyor.

Zaten icra müdürleri, bu konuda tek başına üçüncü kişinin yaptığı talepleri reddediyor. Alacaklı talepte bulunsun diyor.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Banka Hesabina Konulan Hacİz Ve Bloke avyusuf Meslektaşların Soruları 2 08-06-2010 12:44
Beledİye Hesaplarina Konulan Hacİz gencerx07 Meslektaşların Soruları 4 08-09-2009 14:57
Noter Satışından Sonra Haciz Konulan Araç İçin Ne Yapılmalıdır nanu Meslektaşların Soruları 13 01-08-2009 15:12
Tokİ Tarafindan Konulan Şufa Hakki Şerhİ av.suleyman Meslektaşların Soruları 1 31-05-2008 12:49


THS Sunucusu bu sayfayı 0,03887510 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.