![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar bu ayın 17sinde bir ağır ceza duruşmamda karar çıktı. aynı gün akşam saatlerindeki otobüsüm sebebiyle süre tutumu göndermeyi unuttum. Ancak daha sonra baktığımda cezaevindeki müvekkilin son gün süre tutum dilekçesi yolladığını gördüm. Normalde içim rahatlamıştı ancak müvekkilin yolladığı dilekçenin süre tutum değil direkt istinaf dilekçesi olduğunu farkettim. Yaptığım hata psikolojik olarak beni çok kötü etkiledi ve üstüne bundan dolayı yargılanma ihtimalimden dolayı daha beter oldum. meslek büyüklerimden ve benzer durumu yaşayan diğer meslektaşlarımın çok acil yardımını rica ediyorum. Hakimle mi görüşsem eski hale getirme vermek için bir yol mu arasam ne yapsam kafam çok karıştı. Şimdiden teşekkür ediyorum.
|
![]() |
#2 |
|
![]() Siz de ekstra olarak tekrar gerekçeli karar ile birlikte istinaf için dilekçe verebilirsiniz diye düşünüyorum.
Zira müvekkiliniz istinaf kanun yolu için başvurmuş.Hiç başvurulmamış olsa idi eski hale yolunu deneyebileceğinizi söylerdim. |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Süre tutum dilekçesi süreyi tutar,bu şu demektir tebliğden itibaren tekrar 7 günlük süreniz olacak, sizin durumda süre tutulmamış ancak bununla beraber 7 gün dolmadan gerekçeli istinaf dilekçesi verilmiş,yani süresi içinde hak kullanılmış bence istinaf incelemesi yapılmalıdır. |
![]() |
#4 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
yanıtınız için teşekkür ederim.evet istinaf incelemesi yapılacaktır ama merak ettiğim bu süre tutumu vermemiş olmam benim için sorun teşkil eder mi? |
![]() |
#5 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
|
![]() |
#6 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
|
![]() |
#7 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
|
![]() |
#8 |
|
![]() Merhaba.
Ben de meslektaşıma katılıyorum. Kişinin mağduriyeti oluşmayacağından ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma suçu oluşmayacaktır. Kötümser olmak istemem lakin eylemin suç teşkil etmemesi şikayet halinde disiplin soruşturması yapılmasına mani değildir. |
![]() |
#9 |
|
![]() Ben de katılıyorum. Olayda Bir mağduriyet oluşmayacağı için görevi kötüye kullanma suçu oluşmayacaktır.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
Konu Araçları | Konu İçinde Arama |
Konuyu Değerlendirin | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
İhtiyari dava arkadaşlığında istinaf süresini kaçıran davalı, diğer davalının istinaf başvurusundan yararlanabilir mi? | Avukat75 | Meslektaşların Soruları | 13 | 16-09-2019 13:20 |
istinaf başvurusundan sonra beyan niteliğinde dilekçe gönderme | ayşeM52 | Meslektaşların Soruları | 1 | 14-03-2019 06:55 |
ACİL..Nesebin reddi davasında hak düşürücü süre | sumeyra | Meslektaşların Soruları | 2 | 05-03-2009 19:59 |
şahsi cezasızlık diğer faillere de sırayet edermi ÇOK ACİL TUTKLU DOSYA | tema | Meslektaşların Soruları | 2 | 06-02-2009 21:45 |
senette alacaklı olarak ünvan yazması ACİL | Av.TOLGAA | Meslektaşların Soruları | 3 | 20-04-2008 11:55 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |