Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Hukuk Lisans Eğitimi Hukuk Lisans Eğitimi ile ilgili sohbetler ve konular

üniversite farklılıkları

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 25-01-2007, 18:55   #1
UUZ1985

 
Varsayılan üniversite farklılıkları

Arkadaşlar bi konuda görüşlerinizi çok merak ediyorum.Gerek internette gerek günlük hayatta görüştüğümüz kişiler sürekli şu hukuk fakültesi iyi şu hukuk kötü burdan bi şey olunur burdan olunmaz gibi laflar ediyor.Bu beni çok kızdırıyor.Yaşadığımız çağa baktığımızda üniversiteler arasında pek fark olmadığını söyleyemez miyiz.Zira artık internetten herkes büyük hukukçuların kitaplarına ulaşabiliyor önemli dergilere okuyabiliyor köklü üniversitelerin ders notlarına ulaşabiliyor.Böyle bir ortamda üniversiteler arasında eskisi gibi devasal uçurumların olmadığını tek farkın şehirlerde olduğunu söyleyemez miyiz?
Old 25-01-2007, 21:42   #2
cesur_yürek

 
Varsayılan

üni ismi önemli değil dicleyi de bitiren hukukçu oluyor ankarayı da bitiren hukukçu oluyor..Önemli olan bitirdikten sonra hukukçunun kendini geliştirme adına ne yaptığıdır.Okul yıllarında alınan bilgilerin üzerine okul bittikten sonra bilgi koymayan hukukçu Dünyanın en iyi hukuk fakültesinden mezun olsa ne olur ?
Old 26-01-2007, 01:36   #3
Av.Ali ÇİTİL

 
Varsayılan

sayın uuz1985

Üniversiteler gelişen bilim ve teknoloji ile birbiriyle yarışamaz hale gelmiştir.Sizinde dile getirdiğiniz gibi artık üniversitelerin birbirinden çok farklı olduğu söylenemez.Bu dönemde farklılığı yaratmak öğrenciye(bizlere) kalmış.Kendini bir diğerinden öne geçirecek adamı öğrencinin iyi bilmesi lazım ki diğerinden farklı olabilsin.
Özetle,iyi bir tespitte bulunduğunu düşünüyorum.Bunu saptamakta seni bir adım öne geçirmiş diyebilirim.
Old 26-01-2007, 17:45   #4
sahinaydın

 
Varsayılan

Alıntı:
Böyle bir ortamda üniversiteler arasında eskisi gibi devasal uçurumların olmadığını tek farkın şehirlerde olduğunu söyleyemez miyiz?

Vicdanınızı rahatlatacaksa söyleyelim. Ancak henüz mezun olmadık ve mezuniyetten sonra bizleri nelerin beklediğini bilmiyoruz, neler yapacağımız konusunda aklımızda uyansa da birkaç parlak fikir, özel bir şirkette çalışacağımızı düşünürsek ilk sorulacak diplama olduğuna göre akdeniz üniversitesi diplomasıyla ne kadar şansın olur bilemeyeceğim, elbette senin kendini geliştirmende önemli -ve yine fakat- netten bunu ne kadar başarabilirsin bilmiyorum.
Kamu kuruluşunda çalışacağım dersen diplomanın önemi olmadığını söyleyebiliriz(herhalde).
Old 26-01-2007, 23:03   #5
av.sgenc

 
Varsayılan

Ankara hukukta oku ama hiç derse gitme, çalışma bir şekilde okul bitsin. Erzincan hukukta oku derslere git, sınavlara iyi çalış, bu şekilde okul bitsin. Çalışmak, kendini geliştirmek,hedeflerine ulaşmak senin elinde. Mezun olduğunda sen bir hukukçusun. Mezun olduktan sonra her mezun gibi bir boşluktasın. Bu boşluğu kendin dolduracaksın. Ankara,İstanbul;Erzincan, Anadolu,Dicle hiç farketmez. Bütün mezunlar sadece birer hukukçu...
Old 30-01-2007, 02:03   #6
Canavar Avukat

 
Varsayılan

Merhaba,
Ben Marmara Hukuk mezunuyum daha da taze yeni mezun oldum ancak onca yildir avukatlik hakimli veya yargi, adliye ile ilgili isi gucu olan ve ozellikle de bu okulla alakasi olmayan kisilerden objektif olarak goruslerini dile getirmelerini bekledigim bir soru sormak istiyorum, marmara hukuk bittikten sonra hayata atilma konusunda ve cv'de bu bilgiyi yazmamiz acisindan, okulun sizce prestiji nedir marmara hukuk nasil bilnen bir okuldur ? Hani Bogazici isletme odtu muhendislik vs dendiginde bir ahhh ohhh denir ya hukuk icin de turkiye'de taninmis iyi bir repustasyonu olan ilk 3universite icine girer mi ? insanlar ehh soyle boyle bir okul mu der yoksa hmm marmara hukuksa iyi yeri bitirmis mi denir ?
fikirlerinizi alabilirsem cok sevinirim. Ben yukaridaki yazilari da okudum hukukcunun kendini gelistirmesi ile alakalidir bunlari da kabul ediyorum ama yine de bir CV gercegi var benim sorum ve almak istedigim cevap acisindan degerlendirerek yazarsaniz sevinirim
Tesekkurler
Old 30-01-2007, 02:19   #7
cesur_yürek

 
Varsayılan

Öncelikle serbest avukat olarak yaşamını devam ettirmek istiyorsan üni. fark etmez.Mesela bir mühendis şirkette çalışmak istiyorsa bitirdiği üniye bakılır.Nihayetinde özel sektör..Avukatın böyle bir problemi olmaz kendi bürosunu açar yani kimseye iş için başvurmaz.Başka bir avukatın yanında çalışacağım diyorsan yine üninin fark edeceğini sanmıyorum.Ayrıca kısa bir zaman içinde hangi üniden mezun olduğunu bile unutursun işinle gücünle uğraşırsın.Başarılar ..
Old 30-01-2007, 02:49   #8
Canavar Avukat

 
Varsayılan

tesekkur ederim ama boyle bir cevabin disinda okulla ilgili gorusunuz nedir aslinda ben bunu merak etmistim ya da soyle sorayim diyelim ki bir muhendis gibi bir sirketin hukuk departmaninda calismak icin basvurmak istiyorum marmara hukuk ne durumdadir ?
Old 30-01-2007, 11:53   #9
ISIL YILMAZ

 
Varsayılan

Sn.Batur77,
Bence, Marmara Hukuk CV anlamında da genel olarak da iyi bir fakültedir. Ancak, şirketlerde işe almada sadece cv.ler yeterli olmamaktadır. Her işyerinde iki aylık bir deneme süresi olduğunu sizi işe alanların da bu süre içinde sizin iş yapma biçiminizi (bilgi düzeyinizi değil) değerlendireceğini unutmamalısınız.

Saygılar.
Old 30-01-2007, 17:28   #10
cesur_yürek

 
Varsayılan

Bir üni. tartışması almış başını gidiyor.Hangi üni iyi hangi üni .kötü ? ... Hayatın gerçekleri ise faklıdır.Çok iyi üni diye nitelendirilen üniden mezun olursunuz ama çalışacak şirket bulamazsınız ya da bir avukatın yanında geçim sıkıntısı çekecek düzeyde çalışırsınız.Hayat biraz zekadır ama biraz da şanstır.
Old 30-01-2007, 19:00   #11
avukat zuhal sever

 
Varsayılan

Arkadaşlar hangi üniversite iyi hangi üniversite kötü diye bir söz bence gerekli ve de zaten öyle bir ayrım da var. Neden bizler öss ye hazırlanırken hep en iyi okulların hayalini kurup keşke burası olsa diye düşünüyoruz..Örneğin oddü de okumak bir ayrıcalıktır.. tamam mezun olunca kendi performansına bağlı biryerlere gelmek ama üniversitenin de bu yolda kazandırdığı çok şey var..
Old 30-01-2007, 21:07   #12
Canavar Avukat

 
Varsayılan

walla ben kariyer net uzerinde is ilani veren birkac hukuk firmasi gordum avukat diye yazinca cikiyor bunlardan birtanesi ve eskilerden birkacinda da istanbul ve marmara hukuk mezunu tercih sebebidir diye yazilar yazmislar ben marmara'nin istanbulda 2. tum turkiyede'de ilk 3'e girdigini duymustum ama yine de istatistiki olarak merak ettim sadece. Yani sizlerin bir cogu yas itibariyle de uzun zamandir bu sektorun icinde oldugunuz icin bilirsiniz diye sordum ben henuz daha sektore adim atabilmis degilim sadece mezun oldum
Old 30-01-2007, 23:21   #13
cesur_yürek

 
Varsayılan

Sayın zarşirin teknik ünide hukuk okumak gerçekten ayrıcalık olur En iyi hukuk fakültesinin kişiye sağlayacağı fayda %30 .Gerisi staj ve staj sonrası kazanılır ya da kazanılmaz ...
Old 30-01-2007, 23:38   #14
avukat zuhal sever

 
Varsayılan

Ben genel konusmustum sayın cesur yürek sadece hukuk için önemli değil her bölüm için üniversitenin kalitesi önemli ...ayrıca belirtmem gerekiyodu galiba üzgünümm...
Old 31-01-2007, 12:58   #15
cesur_yürek

 
Varsayılan

Sayın zarşirin zaten genel konuşarak değerlendirme hatası yapmış oluyorsunuz.Hukuk fakültesini iyi bir ünide okumak okul yılları içerisinde gerçekten ayrıcalık oluyor ama okul bittikten sonra pek bir ayrıcalığı kalmıyor.Ben demiyorum ki kesin bir ayrıcalığı olmaz.Belki olur...Ha ayrıcalığını görmezseniz bile iyi üniden mezun olmanın tesellisini yaşarsınız
Old 05-02-2007, 19:16   #16
wunderkınd erdem

 
Varsayılan

aslında bizim okulun ders ve prof bakımından hiç eksiği yok zaten bu bakımdan en iyi fakültelerden biridir......ancak öğrenci sayısının cok olmasi yol giden hanına cevirir bizim okulu...ders zorunluluğun olmamasi evde oturan birini bile ankara hukuktan mezun sayar...sınavdan sınava görüsebilirsin arkadaslarınla...vay sende mi bizim fakültedesin dedirtir..yanında oturan arkadasını tanimazsın öyle okul yaniii...hatta amfi geleneğini olusturan profun masaya cıkıp ders anlatması geleneğini bizim okul baslatsa gerek...(ankara hukuktan secmeler-1)
Old 07-02-2007, 02:18   #17
Işıkk

 
Varsayılan

bende dokuz eylüle okuyorum. bilenleriniz vardır belki farklı bir eğitim sistemimiz var adı aktif eğitim.oturumlar yapıyoruz ve konuyu senoryolar üzerinden işliyoruz.hocalarımız çok güzel bir sistem olduğunu söylüyorlar ama faydalarını mezun olduktan sonra göreceğiz tabi...
Old 02-04-2007, 17:22   #18
av_ispir

 
Varsayılan

Sayın Işıkk a:
Kesinlikle sayın Işıkk mezun olduktan sonra faydalarını göreceksiniz. Ben 1998 de mezun oldum. Henüz başlamamakla beraber aktif eğitim için yoğun çaba var idi. Başladığını sonradan duydum. İddialı eğitime atılan adım. O fakülteden mezun olmanın gururunu yaşıyorum. Uygulamada da faydalarını yoğun olarak hissediyorum.
Old 02-04-2007, 19:03   #19
L.3kardeşler

 
Varsayılan

ben bilkent hukuk da okuyorum ve okunan okulun ve hocaların hukuk eğitiminde çok etkisi olduğunu düşünüyorum. bunun yanında kişi eğer kendini geliştirmek isterse bunu her hal ve şartta zaten başarabilir. bu konuda okulların etkisi gözardı edilemez. okuduğunuz okul iyiyse bu sizin kendinizi geliştirmenize de olanak sağlar. yani bu ikisi ayrı düşünülemez. ayrıca, biz de okulda somut olaylar üzerinden öğreniyoruz birçok konuyu. zaten bunu yapmadan mezun olmuş hukukçu bütün formülleri bilen ama bir tek soru bile çözmemiş matematikçi gibidir. okulunda bu sistemle eğitim almayanlara piyasada bulunan pratik çalışma kitaplarından veya gerçek dava dilekçeleri üzerinden muhakeme yapmalarını öneriyorum.
Old 04-04-2007, 20:32   #20
pinar*

 
Varsayılan

Forumu okudum, açıkçası kişinin kendini geliştirmesi ve hayatın gerçekleri,şans faktörü konusunda sizlere katılıyorum ancak serbest avukatlık yapmak isteyen birinin başvurusunda her şeyden önce mezun olduğu okul kısmında Galatasaray Üniv. yazması ya da bir başka üniv. isminin yer alması (ikincisi için isim vermek doğru olmaz sanırım)beraberinde illaki bir ön yargı getirecektir. Bir diğeri mezun olduğumuz okulun bu noktada %30 luktan öte bir getirisi yoksa ben neden deliler gibi çalışıp ÖSS denen saçmalıkta ter döktüm? Eğer okulda aldığım fransızca ve inglizce hukuk dersleri de bana iş hayatımda ayrıcalık katmayacaksa şu vize haftasında ne için çırpınıyorum???
Old 07-04-2007, 15:22   #21
wellan

 
Varsayılan üniversite farklılıkları hakkında..

ben hukuk hayatında başarılı olmak iyi bir konuma sahip olabilmek açısından önemli olan üniversitelerin isimleri ile o üniversitede okumak değildir.Önemli olan kişinin kendine hukukçu diyebilmesi için kendini bu konud geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum yani iş sonunda öğrencide bitiyor önemli olan şartları zorlamak..Hangi üniversitede okuduğumuzun bir önemi yok sonuçta sadece mesleğe atılmak için bir basamaktan ibarettir diye düşünüyorumm....
Old 07-04-2007, 16:09   #22
alibozoglu

 
Varsayılan

Bence okullar arasında hiç bir fark yok gibi bir şeyi kesinlikle söyleyemeyiz ama en büyük etken okullarda diyemeyiz. Eğer kendini geliştirmek istiyorsan iyi bir okulda okuyorsan önüne bütün imkanlar açılır. İyi bir hukuk fakültesi kriterleri nedir o da şüpheli mesela arkadaşımız galatasaray hukuktan bahsetmiş fransızca eğitimi var bu bir artıdır ama hakim savcı olmaz isteyen biri için bence bir artısı yoktur. Bende İstanbul üniversite hukuk fakültesinde okuyorum okulumdan son derece memnunum Türkiyenin en iyi hukuk kütüphanelerinden birine yada en iyisine sahip olduğumuzu biliyorum Üniversite gibi üniversitede okuyorum ama öss de 5 puan daha az alsam bende marmarada okuyacaktım ve eminim ordada mutlu olacaktım
Old 14-05-2007, 01:08   #23
cesur_yürek

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan pinar*
Forumu okudum, açıkçası kişinin kendini geliştirmesi ve hayatın gerçekleri,şans faktörü konusunda sizlere katılıyorum ancak serbest avukatlık yapmak isteyen birinin başvurusunda her şeyden önce mezun olduğu okul kısmında Galatasaray Üniv. yazması ya da bir başka üniv. isminin yer alması (ikincisi için isim vermek doğru olmaz sanırım)beraberinde illaki bir ön yargı getirecektir. Bir diğeri mezun olduğumuz okulun bu noktada %30 luktan öte bir getirisi yoksa ben neden deliler gibi çalışıp ÖSS denen saçmalıkta ter döktüm? Eğer okulda aldığım fransızca ve inglizce hukuk dersleri de bana iş hayatımda ayrıcalık katmayacaksa şu vize haftasında ne için çırpınıyorum???

%30 için çalışıyorsunuz.Bu sayede sağlam bir temel atmış oluyorsunuz.Gerisini getirmek için ;Eğitimin ilk yıllarında, iyi bir hamle yapmalısınız ki bu hamle,istediğiniz sonuca ulaşmanızı sağlayabilir.Velhasıl mücadele etmeden iyi bir sonuç beklemek olmaz.Önce görevinizi yapın ,istediğiniz sonuç olmayabilir tabii.Hayat : Siz başka planlar yaparken ; karşınıza çıkan olabilir...
Old 15-05-2007, 09:38   #24
bilal_deu

 
Varsayılan

Bir öğrenci hukuk fakültesinde okumaya başlarken, bir hukuk alt yapısına sahip değildir. Bunu öğrenciye hocaları kazandırıyor. Şayet hocaları iyiyse iyi bir hukukçu olacağın garantisini verebilirim. Tabiki kişinin kendi çabası daha da önemli bu konuda.
Ben hukuk eğitiminde üniversitenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. O zaman üniversite sınavına girerken neden millet kendini yırtıyor, birbiriyle rekabete dalıyor. Üniversitenin farkı yadırganamayacak kadar çok.Her üniversitenin bir felsefesi vardır. O üniversitenin sahip olduğu hocalar ve o üniversitedeki eğitim sistemi, öğrencinin kazanacağı bilgilerle o öğrencinin ileride iyi bir hukukçu olmasını, diğer hukukçulardan birkaç adım önünde olmasını sağlıyor. Tamam, bilim ve teknoloji artık her türlü materyale ulaşmamızı sağlıyor ancak belirli bir hukuk bilgisi ve alt yapısına sahip olmadan, hukukî sorunun nereden ve nasıl çözüleceğini bilmeden bunları okumak, sahip olunan birkaç hukuk bilgisinin de havada kalmasına neden oluyor.
Ben bir Dokuz Eylül Hukuk öğrencisi olarak, bu okulun hakikaten çok iyi bir eğitim verdiğini garanti ederim ve artık uygulamada da karşılaşacağım hukuk problemleriyle daha iyi başa çıkacağıma inanıyorum. Tabiki kişinin kendi çabası da çok daha önemli. Ama iyi bir alt yapıya sahip olmadan meslek hayatına adım atıldığında, bu kişinin diğer kişilere yetişmesi için çok daha fazla çalışması gerektiğini düşünüyorum.
Saygılar...
Old 16-05-2007, 20:49   #25
seymen

 
Varsayılan

biz bu okullara 3-5 soru nedeniyle yerleşebiliyoruz veya yerleşemiyoruz..Fakat bizim bu okullara yerleşmek için yaptığımız sorular gerçek hayatımızda işimize yaramıyor ve bir süre sonra unutup gidiyoruz..Dolayısıyla bir hukukçunun başarısını öss de yaaptığı 3 matematik sorusuyla kıyaslamanın imkanı yoktur..Hukukçuluk zeka işidir sabah akşam çalışmakla iyi bir hukukçu olunamayabilir..Dolayısıyla öss yi baz alarak girdiğimiz hukuk fakültelerine göre,diplomamızda yazan okula göre bizim başarılı olacağımız veya olamayacağımıza dair en ufak bir şey tespit edilemez..Örneğin benim iki kuzenimden birisi istanbul hukuk mezunu ve hala hakimlik savcılık sınavına giriyor(halada kazanamıyor diğeri ise doğu akdeniz mezunu ve şuanda stajer hakim..yaşlarıda eşit mezun olma yıllarıda aynı..gerisini siz düşünün artık..Ayrıca iyi okullardan mezun olan ve geçim sıkıntısı çeken birçok avukat tanıyorum,bunun gibi konyadan dicleden mezun olupta şuanda gayet lüks yaşıyan ve işleri çok iyi giden biçok tanıdığımda var(inanmayan varsa gelsin tanıştırayım .. herşey insanın kendisinde biter ..
saygılarımla
Old 17-05-2007, 12:13   #26
bilal_deu

 
Varsayılan

Olaya bu kadar düz mantıkla bakılmamalı sayın seymen. Hukuk eğitiminde okulun çok önemli olduğunu söyledim. İyiy bir hukukçu, iyi bir hukuk alt yapısına sahip olan ve bunu geliştirerek başarıya ulaşabilendir. Ben sadece şu okullardan mezun olanlar iyi hukukçudur demedim ki. Verdiğiniz örneklerde hakimlik savcılık sınavlarının, gerçekten iyi hukukçuları ayırt ettiğini mi düşünüyorsunuz? O sınavların ÖSS tekniğinden ne farkı var? Bence bir kriter değildir. Tabiki kişi çok çalışmalı, kendini geliştirmeli, iyi bir okuldan mezun olup da kendini bırakmamalı. Diğer arkadaşlarınız da demek ki çok çok çok çalışmış ve başarılı olmuş...
Old 17-05-2007, 23:09   #27
seymen

 
Varsayılan

Bütün hukuk fakültelerinde okutulan kitapların içeriği aynıdır bilal bey..Hocalarda aynı şeyleri anlatırlar sadece anlatma stilleri farklılık gösterebilir..Bunun için hukuk fakültesinde okuyan arkadaşların hepsi aynı düzeydedir ve hepsinin başarılı olma şansı aynıdır..Kişi kendisi verdiği emekle o şansı arttırır veya azaltır..Okul bizi başarılı yapmaz ipuçlarını verir..Anlatabildim sanırım..
saygılarımla
Old 18-05-2007, 12:03   #28
bilal_deu

 
Varsayılan

Her şey aynı ise hukuk doktrini neden çıkma gereği duymuştur? Hocaların hukukî bilgisi çok önemlidir. Onlar bize hukukî problemin çözme tekniğini öğretirler. Bunları yalnız kitaplardan öğrenemeyiz. Hocaların farkı burada ortaya çıkıyor. Tabiki öğrencinin çabası çok daha önemli. Ama göstereceği çabanın boyutu kişiden kişiye farklılık gösterir.
Saygılar...
Old 18-05-2007, 22:37   #29
harmeder

 
Varsayılan

Bir arkadaşımın babası şöyle bir tespit yapmıştı: "Meslek hayatında başarıyı yakalayanlar öğrencilik hayatında başarısız olanlardır genelde." Ne dersiniz? Konu hukuk olunca daha bir inanasım geliyor. Kendi sınırlı deneyimimde gördüğüm örnekler doğruluyor 'tespit'i. Burdan yola çıkarak üniversitenin de belirleyici bir faktör olmadığını söyleyebiliriz galiba. Kişide, kişilikte bitiyor iş...
Old 19-05-2007, 11:48   #30
Güldal

 
Varsayılan

Aslında mezun olmadan sonucu kestirmek zordur ama ben de üniversitenin çok önemli olduğunu düşünmüyorum hukuk fakültelerine devam oranı ortadadır...ayrıca ben dicle üniversitesinde okuyorum diğer üniversitelerin nasıl olduğunu bilmediğimden kıyaslama yapamam ama genel olarark mesela bir ankarayla tartıldığında ankara ağır gelir.Fakat öte yandan alınan derslerin uygulama da farklılaştığı hep söylenir bu sebeple herşey dersi çok iyi almak değildir örneğin diyarbakırda yaşamak bir konya da ve ya ankarada yaşamaktan daha zordur bana göre,insan mücadele etmeyi hakkını aramayı daha iyi öğrenir ve daha yırtıcı bir avukat olabilir meslek hayatında bu da önemlidir.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
4 üniversite daha kuruluyor Seyda Hukuk Haberleri 0 04-12-2006 20:54
o üniversite senin, bu üniversite benim eses Hukuk Lisans Eğitimi 2 09-09-2006 17:56
üniversite hastanelerinin konumu avmeralarslan Meslektaşların Soruları 1 07-09-2006 21:22
Üniversite eleştiriye tahammülsüz Av.Ayşe Hukuk Haberleri 5 26-08-2006 23:05
Üniversite Yılları neslihanvural Site Lokali 3 12-07-2003 12:47


THS Sunucusu bu sayfayı 0,07416105 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.