![]() |
|
![]() |
|
Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Babam geçtiğimiz gün bana saldırdı, az kalsın boynumu kırıyordu ve polise gidip şikayetçi oldum. 1-2 aya kadar mahkeme olur dendi bana. 2 şey sormak istiyorum:
1- Gazetelerden takip ettiğim kadarıyla babama doğru düzgün ceza verilmesi konusunda hiç umudum yok. En fazla ne tür veya ne kadar ceza alabilir? 2- Benim ilk defa polisle işim oldu. Bana şikayetim doğrultusunda bir avukat zaten atanacak mı yoksa benim baroya başvurmam gerekiyor mu? Benim başvurmam gerekiyorsa prosedür hakkında bilgi verir misiniz? Teşekkürler |
![]() |
#2 | |||||||||||||||||||
|
![]() Sn.Katılımcı
1-Babanız hakkında savcılık soruşturma yapacak ve gerektiğinde ceza davası açacaktır.Eğer yaralama suçu ile ilgili ceza davası açılacak ise ;
2-Şikayet aşamasında da avukat isteme hakkınız bulunmaktaydı.Bu aşamdan sonra Ceza Davası açılacak ise Mahkemeye bir dilekçe ile avukutat atanmasını istediğinizi bildirebilir veya bu isteğinizi duruşmada da söyleyebilirsiniz. |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
Konu Araçları | Konu İçinde Arama |
Konuyu Değerlendirin | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Babam Bana Sözlü Hakarette Bulunuyor/Suç Duyusu/Baba Hakkında Koruma Kararı | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 06-05-2012 12:01 |
Azİz Babam | Gülden IŞIK | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 0 | 30-06-2010 12:37 |
Canim Babam.. | sultanisik | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 8 | 05-02-2009 15:59 |
O Benim Babam | Veysel | Yazdıklarımız - Yazdıklarınız. | 10 | 09-06-2008 16:53 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |