02-03-2007, 01:05 | #1 |
|
Mutlaka Dinleyin !
Merhaba,
şu anda müzik dinliyorum o kadar çok hoşuma gitti ki,buraya yazma gereği duydum: Ezginin günlüğünü mutlaka dinleyin.hemde tüm parçalarını Ateşe baca lazım kitaba hoca lazım bana bir koca lazım o da bu gece lazım Bİr parçası var ki o da harika:Sigaramının dumanına sarsam saklasam seni gitme gitme gittiğin yollardan dönülmez geri,gitme gitme el olursun sevgilim,incitir beni.. |
02-03-2007, 01:07 | #2 |
|
Sayın korayad,
Yeni mi duydunuz? ) Yine de sağ olunuz. |
02-03-2007, 01:14 | #3 |
|
Sayın Jan Dark
Vallahi, evimde televizyonum olmadığı için misafirliklerde falan tesadüfen dinleyerek bu parçalarıyla karşılaştım. Sonra internet aracılığı ile dinlemeye başladım.Ama harikaymış.Eğer sizin de buna benzer gruplardan haberiniz varsa bizimle paylaşırsanız sevinirim. Saygılarımla |
02-03-2007, 01:20 | #4 |
|
Öyleyse keşfinizin tadını çıkartın. Tv kullanmadığınız için ayrıca tebrik ederim.
|
02-03-2007, 01:31 | #5 | |||||||||||||||||||||||
|
Sayın korayad, Azeri türküleri severseniz ve bulabilirseniz; Ezginin Günlüğü'nün 'Ala Gözlü Yar' kasedini öneririm. Saygılarımla |
02-03-2007, 03:27 | #6 |
|
Sayin Korayad,
Ezginin Gunlugu'nun bayildigim, bittigim bir parcasi vardir: Dusler Sokagi Sozlerini dinleyerek tadini cikartmanizi oneririm.. Iyi keyifler! |
02-03-2007, 20:54 | #7 |
|
Mercedes Sosa müthiş bir ses... Öneririm. özellikle Gracias a la Vida Nina Simone'nin, tüm şarkıları müthiştir. Diana Krall' da çok iyidir. |
12-03-2007, 15:59 | #8 |
|
Sayın Korayad,
Ezginin günlüğünün ilk aşk ve dargınmıyız albümlerini edinin bence...ayrıca incesaz grubunun eylül şarkıları ve mazi kalbimde yaradır albülerini de severek dinleyeceğinizi umuyorum.sevgiler. |
17-03-2007, 01:34 | #9 |
|
Ezginin günlüğü- eksik bir şey mi var performanslarını bir izleyin derim. |
01-06-2007, 11:54 | #10 |
|
Ezginin Günlüğü
Sn. Korayad için..
ALBÜM : Seni Düşünmek (1985) Şarkı: Gelen Benim (Şiir: A. Kadir – Müzik: Nadir Göktürk) ALBÜM : Hürriyete Doğru (1997) Şarkı: Gelen Benim (Şiir: A. Kadir – Müzik: Nadir Göktürk) |
01-06-2007, 12:49 | #11 |
|
Sayın paranoid android, merakımı bağışlayın..
Radiohead dinlersiniz diymi?? çünkü en müthiş parçasının adını almışsınız o nedenle merak ettim. |
01-06-2007, 13:03 | #12 |
|
Radiohead benim de en çok sevdiğim gruptur, herkese tavsiye ederim.
|
01-06-2007, 13:21 | #13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Bilmeyene,dinlemeyene üzülürüm.. Sevmeyeni anlamam:)
(rain down, rain down..come on rain down on me, from a great height..) |
01-06-2007, 14:25 | #14 |
|
Ezginin Günlüğü denince aklıma direkt üniversite yıllarım gelir.
Üniversite yılları denince de Ahmet Telli.Şairin kendi sesinden şiirlerini her dinlediğimde o duygu girdabının içinde kaybolur giderdim.Hele "su çürüdü" ve "soluk soluğa"daki o her biri başlı başına bir şiir olan dizeler... Şimdilerde dinleyemiyorum Ahmet Telli'yi.Daha doğrusu bilinçli olarak bir uzak durma durumum var.Kaldıramıyorum diyelim şuna.O duygu girdabından ilk gençlik yıllarında insan kolaylıkla sıyrılabiliyor.Yaşanmışlıkların yürekte bıraktığı izler derinleştikçe o yaşanmışlıkları anımsatan her türlü ses,yazı,koku insan organizması tarafından adeta yadsınıyor. Kendim dinleyemesem de ,ben de Ahmet Telli'yi mutlaka okuyun ama özellikle de dinleyin derim.Tabi gece vakti ve karanlıkta.Bakalım o duygu girdabından sarsıntısız çıkabilecek misiniz. |
01-06-2007, 14:42 | #15 | |||||||||||||||||||||||
|
Ahmet Telli'yi duydugumda küçüktüm biraz; Ankara'ya, üniversitede okuyan teyzemi ziyarete gitmeye, onun ortamlarına girmeye bayılırdım; küçük bir yere gittik teyzemlerle, Ahmet Telli diye biriyle tanıştırıldım; bana satranç öğretmişti; şimdi sorsanız hatırlamaz ama Şiirlerini severim.. (...) Günlerdir eski bir hüzünle çıkıyorum voltaya (kötüye işaret bu, üstelik yalnızlığa sığınıyorum) Unutup gitmişim ezberimdeki bütün şiirleri bulutlara bakıyorum uzun uzun, yalnız bulutlara (...) |
01-06-2007, 14:46 | #16 |
|
Ahmet Telli; benim şiirden hoşlanmama nedenim diyebilirim... Onun şiirlerini okuduktan sonra her okuduğumun şiir olmadığını, şiir yazmanın gerçekten apayrı bir yetenek gerektirdiğini farketmeme neden olan şairdir... En sevdiğim şiirini yazmadan edemeyeceğim...
ÇOCUKSUN SEN I Dünyanın dışına atılmış bir adımdın sen Ömrümüzse karşılıksız sorulardı hepsi bu Şu samanyolu hani avuçlarından dökülen Kum taneleri var ya onlardan birindeyim Yeni bir yolculuğa çıkıyorum kar yağıyor Bir aşk tipiye tutuluyor daha ilk dönemeçte Çocuksun sen sesindeki tipiye tutulduğum Dönüşen ve suya dönüşen sorular soruyorsun Sesin bir çağlayan olup dolduruyor uçurumlarımı Kötü bir anlatıcıyım oysa ben ve ne zaman Birisi adres sorsa önce silaha davranıyorum Kekemeyim en az kasabalı aşklar kadar mahçup Ve üzgün kentler arıyorum ayrılıklar için Bir yanlışlığım bu dünyada en az senin kadar Ve sen kendi küllerini savuruyorsun dağa taşa Bir daha doğmamak için doğmak diyorsun Ölümlülerin işi bir de mutlu olanların Onların hep bir öyküsü olur ve yaşarlar Bırakıp gidemezler alıştıkları ne varsa Çocuksun sen her ayrılıkta imlası bozulan Susan bir çocuktan daha büyük bir tehdit Ne olabilir, sorumun karşılığını bilmiyor kimse Kötü bir anlatıcıyım oysa ben ve ne zaman Bir kaza olsa adı aşk oluyor artık Aşksa dünyanın çoktan unuttuğu bir tansık Seni bekliyorum orda, o kirlenen ütopyada Kirpiklerime düşüyorsun bir çiy damlası olarak Yumuyorum gözlerimi gözkapaklarımın içindesin Sonsuz bir uykuya dalıyorum sonra ve sen Hiç büyümüyorsun artık iyi ki büyümüyorsun Adınla başlıyorum her şiire ve her mısrada Esirgeyensin bağışlayansın, biad ediyorum. Çocuksun sen ve bu dünya sana göre değil |
01-06-2007, 15:00 | #17 |
|
Ben hayatımda sadece iki şiirden çok etkilendim:
Bugün pazar. Bugün beni ilk defa güneşe çıkardılar. Ve ben ömrümde ilk defa gökyüzünün bu kadar benden uzak bu kadar mavi bu kadar geniş olduğuna şaşarak kımıldanmadan durdum. Sonra saygıyla toprağa oturdum, dayadım sırtımı duvara. Bu anda ne düşmek dalgalara, bu anda ne hürriyet, ne karım. Toprak, güneş ve ben... Bahtiyarım... Nazın Hikmet Ran diğer ise; MASAL Eski bir masal bu Miladı karanfille eş Mevsimi gece Ve dili ateş * Bir eski masal bu Başı sonu olmayan Dil cesaretlendikçe Yuvasından doğrulup Sinsice damarlara dolanan * Büyülü bir masal bu Varmışla yokmuş arasında Yenilenip, yinelenip, yenilip duran Ve çocuk yüreklerde bir rivayet Fısıltılarla dolaşan * Yalnızca bir masal bu Kaf dağının ardına Zümrüd-ü Anka ile taşıyan Tanığı ay ışığı Mahşeri zaman * En eski masal bu Artık kimsenin inanmadığı Ki keskinleştikçe inançsızlık İnanmanın dayattığı Dili ateş Mevsimi yalan Şehper Ferda Demirel |
01-06-2007, 15:06 | #18 |
|
Biz başka yerde yazmalıyız sanki bunları (Adminin telepatik mesajı)
|
01-06-2007, 15:12 | #19 | |||||||||||||||||||
|
Merak etmeyin, olaya jetski ve yağız delikanlı girmediği sürece sorun çıkmaz |
01-06-2007, 15:17 | #20 | |||||||||||||||||||||||
|
Görüyorsunuz ya, admin aklımı başımdan almış korkudan |
01-06-2007, 15:21 | #21 | |||||||||||||||||||||||
|
Sinema ve Televizyon Alanına yazmış olmanıza rağmen, Sayın Admin'in bir itirazı olmaz, sanırım. Yazışmalar düzeyli ve keyifli bence...Size daha uygun bir yer arayayım ben...Ama şiir için, ille deniz kıyısı, plajda yanan ateş, gökyüzünde dolunay gibi koşullarınız varsa; çok zor. Saygılarımla |
01-06-2007, 15:25 | #22 | |||||||||||||||||||||||
|
Hiçbirine katılamadım ama bir dahaki THS toplantısı için iyi bir ambiyans olurdu |
01-06-2007, 15:29 | #23 | |||||||||||||||||||||||
|
Son toplantımızda, plajda yanan ateş dışında diğerleri vardı. Sevgili Engin ateş yakmayı da önermişti ama yakabileceğimiz tek tahtaya benzer şeylere kayıklar bağlıydı. Bir sonraki toplantıya bekleriz efendim. Yeni yeriniz konuya yakışan bir yer:Kültür Ve Sanat.Forumu buraya taşıdım. Saygılarımla |
03-06-2007, 23:39 | #24 |
|
Bu şarkıyı ben de çok severdim. Youtube da aradığınız her şeyin bulunabildiğini bilmiyordum doğrusu
(Not: Sayın korayad, forumu bugün gördüm, teşekkür kifayetsiz ) |
04-06-2007, 20:04 | #25 |
|
la la lalalala...
çoook eskilerden,çoook güzel...
iggy pop- the passenger |
05-06-2007, 10:27 | #26 |
|
Satriani
Önerilecek çok fazla şarkı/grup/solist/.. var da, joe satriani geliyor 14 Temmuz'da, gitmenizi salık veririm..
|
05-06-2007, 23:44 | #27 |
|
nostaljik bir esinti.
cem karaca. namus belası. |
06-06-2007, 00:49 | #28 |
|
Ah ya, ne güzel bi başlık, aklınıza sağlık Sayın Korayad Ama bu saatte öyle bir parça geldi ki aklıma, şu an dinliyorum, içim bir tuhaf oldu..Çocuktuk daha, o klipteki bebecik bile kocaman bi delikanlı olmuştur. Herkese saygı ve sevgilerimle.. Demet-Arnavut Kaldırımı ..Bir de Pink Floyd-Wish You Were Here
|
06-06-2007, 10:30 | #29 |
|
Opeth - Face Of Melinda...
bence dinlenesi şarkı |
07-06-2007, 12:49 | #30 |
|
nevzat çelik'in ''geleceğim'' şiirinin selda bağcan yorumu.
ilk defa ahmet kaya yorumunu dinlemiştim ama selda bağcan bambaşka yorumlamış. hele sonunda ''gün olur gecikmiş çocuk gibi bağıra çağıra gelirim'' derken pastoral bir ortam ve geldiğini duyurmak üzere bağırarak gelen bir çocuk canlanıyor gözümde. maalesef youtube linki bulamadım.sözlerini kopyalıyorum: ''geçici ayrılık benimkisi ilkyaz çiçeğine gebeyim ağıtlar yakmayın adıma ben ölmedim ölmeyeceğim sıcak saklayın gecelerimi karlar altından çıkıp geleceğim düşlerinizin ateşinden ilık bir rüzgar gibi eseceğim demlice bir çay koyun üstüne aç çocuk gibi besleyin sobayı nasıl tütüyorsanız gözlerimde oylece tütsün buharı uzunca serin yatağımı boyunca uzansın ayağım el aman deyince gece usulca kıvrılır yatarım can canım canlarım hazır mı koynunuzdaki yerim gün olur gecikmiş çocuk gibi bağıra çağıra gelirim'' |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 2 (0 Site Üyesi ve 2 konuk) | |
|