24-05-2006, 23:43 | #1 |
|
akdevrim / şiirler
şairler ülkesinde,hangi sözçük gördümse
kuşlar gibi kanatlı, selamımı almadı Yahya Kemal Beyatlı,kalemimden utandım. İyi şair değilim. Sözçüklere can vermek,gerekirse kan vermek olmalıdır emelim.. Sevgiyi tartmak gibi,buradan yıldızlara fırlatıp atmak gibi... Türkcemi katledenler karanlığa gidenler... akdevrim -istanbul |
25-05-2006, 01:14 | #2 |
|
İtİraf
Bir kadındı dün gece odamı aydınlatan,
Dünyadaki her şeyi,benim için unutan. İstedim şiir oldu,çağlayan nehir oldu Sevgi denizlerini tek başına besleyen Yazdığım her sözçüğü cocuk gibi süsleyen... Beynimin kıvrımları nakış nakış işlendi Her bakışında sanki,göz bebeğim dişlendi.... Hülyalarıma damga vuran bir tanrıcaydı Ölümsüz bir goncaydı. Beni şiir yazdıran manevi gücüm benim.. Varlığına armağan yaşadıkca bedenim..... akdevrim-istanbul. |
25-05-2006, 01:50 | #3 |
|
sevda için
Karanlık bir gecede,birden ziyaret ettim
Şiir mezarlığını... Sanki in cin top oynar,hancerlenmiş sözçükler Kızgın kazanda kaynar.. Daha iyi anladım neden şiir yazamam.. Hep yabancı kalırsam,öz türkceme kızamam. Sevgiyi anlatmak var,sevgi denizlerini Güneşe akıtmak var.. Sevginin şiddetinden,kalbimin hiddetinden Gökyüzüne zıpladım Yıldızları topladım.. akdevrim-istanbul. |
25-05-2006, 04:31 | #4 |
|
aşk
aşk denilen duygudur,
sanırsın şiddetinden..dünyayı döndürürsün güneşi söndürürsün.... yıldızları toplarsın... kim önüne düşerse gözün kara coplarsın... aşk denilen duygudur mantığımla savaşan.. akdevrim-istanbul. |
25-05-2006, 05:48 | #5 |
|
şikayet
nasılda boşaltmışlar sözçüklerin içini
özgün içli şiiri, yazamadığım için isyanımı haykırdım hukuka inanmış kalemlere boyama söylemlere... iletişim kaynağım,dünyada ses bayrağım. kendimi anlatmasam,bedenimde tutsağım.. hepsi cani ruhludur sözçüklere kıyanlar varmı beni duyanlar.?. akdevrim-istanbul. |
25-05-2006, 21:13 | #6 |
|
Hasan Alp Erdoğan / Şiirler
Islak mendil, Sönmüş kandil Odamda ardımdan kalan Yaşadığım sanki yalan. akdevrim-istanbul |
25-05-2006, 22:39 | #7 |
|
nerdesin
Saatler durmuş sanki, Ruhuma bedenime Saplanan bir hancersin Sanki beynimi yersin... Sahiden sen nerdesin.? Düşünceyi donduran, Birden göz bebeğime Öpüçüğü konduran.... Güneşten kopup gelen, Yanık bağrımı delen.. Gizemli güç nerdesin... Tüm belleğimi silen... akdevrim |
26-05-2006, 10:22 | #8 |
|
hayalim
benim haddime değil,sözçüklerle dansetmek..
klavyemin tuşları,atmosferin kuşları.. şimdi dahada özgür... kansız,kinsiz bir dünya canlandı hayalimde... güneşi farklı doğan yağmuru farklı yağan... ölümün ve zülümün olmadığı bir dünya... suclusu bulunmayan.... akdevrim istanbul. |
26-05-2006, 13:55 | #9 |
|
peşindeyim
karanlık bir gecede,zincirinden boşanmış
silahını kuşanmış savaşcı bir at gibi. peşindeyim an be an... sana özgün şiirim,pas tutdu belleğimde.. yılların acısı var çok derin yüreğimde.... her yağmur yağışında,göz yaşımı hatırla yada gel kellemi vur,kesici bir satırla.... peşinden koşmuşluğum,sürecek ölüme dek.. sensizlik sanki gıdam. dimdik ayakta adam... akdevrim |
26-05-2006, 17:47 | #10 |
|
mayın
anlıyormusun beni?.. harfleri mayınladım.... okunmasın şiirim...öldürücü zehirim.. dudakların kanlanır,kanayan kalbim gibi... Umuda kurşun sıkan, beni ateşte yakan.. sanki sen değilmisin..bu nasıl bir dünyaymış, güneş doğarken caymış... akdevrim .26.05.06 istanbul. |
27-05-2006, 11:03 | #11 |
|
nerdesin
saatlerin durduğu,
gecen dakıkaların bir tek seni seni sorduğu gizemli dost nerdesin? beynimde kıvrımları coktan kapladı duman gittiğin günden beri adeta dondu zaman. gizemli dost nerdesin.... akdevrim.istanbul.27.05.06 |
27-05-2006, 20:50 | #12 |
|
aşkım
yazılmayanı yazmak,iğneyle kuyu kazmak
derlerdi inanmazdım.... sözçükler ülkesinde,vizesiz gezer aşkım.. tankı,topu ucağı kalemle ezer aşkım... sevgi denizlerinde sınırsız yüzer aşkım.. çözümsüz denklemleri kolayca çözer aşkım.. nerde görürse görsün adımı çizer aşkım... hayallerimin aşkı yıldızlardan öteye yediğim acıları cekiyorum sineye.... akdevrim.istanbul.27.05.06 |
27-05-2006, 21:39 | #13 |
|
coçukluğum
bir zamanlar benmiydim dertden kederden uzak...
zamanın getirdiği kurulu kalmış tuzak... nerdesin cocukluğum... aradığım yokluğum... kimseye sorulmadı gelirmisin dünyaya?.. yaşarım acıları içimde duya duya... haniya coçukluğum beni mesut yaşatan.. sınırsız toleransla varlığımı kuşatan... insan oğluna kader böyleymiş böyle gider... akdevrim.27.05.06.istanbul. |
28-05-2006, 07:29 | #14 |
|
sorgulama
biliyorum çok zordur,harflerle resim yapmak..
aşkdan sevgiden kopmak..... giyotinle kellemi vururlarsa vursunlar, dimdik ayaktayım ben ne sorarsa sorsunlar... doğru bildiğin yolda gözlerin karakolda yalnız yürüyeceksin.. tevfik fikreti andım bir rüyadan uyandım.... zaman öyle kötü ki,çelişkiler yumağı haram helalı geçmiş esir almış damağı... ne yazarsam yazayım kimse bana kızamaz sevgilim türkcem benim aramızı bozamaz.. akdevrim 28.05.06.istanbul. |
28-05-2006, 10:13 | #15 |
|
sanmıyorum yarar baş... çok istedim devamlı eleştiri okları, tek tek üstüme gelsin.. keskinmiş bıcakları bilenirse bilensin.. doğru bildiğim yoldan dönersem namerdim ben.. kalemle mücadele kararımı verdim ben... şiirimde yer alan her harfım birer kurşun, pimi hazır bir bomba , belleklere savrulan atom gibi kavrulan... eleştiri hiç bir şey bundan sonra istemem... her hangi yazar dosta kin ve garez beslemem... akdevrim.28.05.06.istanbul |
28-05-2006, 10:31 | #16 |
|
yakın markaj..!
Sayın Erdoğan;
Uzunca bir zamandır mısralarınızı yakın markaja almaktayım.. Gerçekten çok sert ve sorgulayan harflerle yol aldığınızı görüyor ve bundan çok memnuniyet duymaktayım.. Yolunda gitmeyenlere bakışın ve mercek altına alarak çözüme ulaştırmanın ayak sesleridir bunlar.. Bizler TÜRKİYE standartlarında,tüm uygulama ve performanslara kayıtsız şartsız şartlandırmalarda sonsuz bir tölerens sahibi/kaderci bir toplumun breyleri olmaya başladık.. MISRALARLA BİLE OLSA...,bu seslerin yankılarını duymak güzel.. Şiirlerinizi özenle izliyorum.. SAYGILAR 28.05.2006/11.30 B*U*R*S*A |
28-05-2006, 13:38 | #17 |
|
kacış
duyguyu düşünceyi midesine hapsetmiş,
türlü dertler nüksetmiş... bir ortamda kalamam.. işim olmaz burada ezilmeyim arada... ışık hızıyla aştım,ötelerin ötesine ulaştım... her gündüzün gecenin, evrensel düşüncenin beynimle örtüşdüğü... akıl ve mantığımın, bir potada piştiği farklı dünyadan selam.. akdevrim.28.05.06.istanbul. |
30-05-2006, 10:58 | #18 |
|
sevgi
bir sevgi istiyorum,sözçükleri canlatan...
yazma güdüme umut,güneşe cengel atan... gecemi, gündüzümü yıldızlarla donatan... o yoksa zaman dursun.. zamanın cellatları buyursun boynum vursun... yaşama gayem benim... sevgisiz hiç bedenim.... akdevrim 30.05.06 istanbul. |
31-05-2006, 17:01 | #19 |
|
şairler
her şairin hedefi gökteki yıldızlara
kalemiyle dokunmak.. akıp giden zamanda ,hatırlanıp okunmak ateşe kana rağmen, verilen cana rağmen.. savaş baltalarını mezarlığa gömdürmüş... ateş bulutlarını yüreklerde söndürmüş... barış dolu dünyanın, özlenen her rüyanın.. mimarıdır şairler... akdevrim.31.05.06.istanbul... |
31-05-2006, 18:19 | #20 |
|
türkcem..
türkcem sözçüklerinle ,
bir potada kaynasam... küçük bir cocuk gibi, kalemlerle oynasam... yaşamak var seninle, nesilden nesillere.. işleyip gönüllere... ölümsüz bir ses gibi, bir sıhhat nefes gibi.. yaşamsal varlığımsın... sen yoksan şiir susar, sevgi ve aşk kan kusar.. mekanik birer varlık et ve kemik yığını, kalırız orta yerde.. tıp caresiz bu derde... akdevrim.31.05.06.istanbul.. |
31-05-2006, 21:49 | #21 |
|
dün gece
ruhumu bedenime nedense hapsetmişler...
seviyor saydıklarım hep beni terketmişler... hayal hudutlarını parcaladım dün gece... gökteki yıldızları, bir ampül gibi yaktım... dünyaya dönüp baktım.. insanlar uyuyordu mezarında ölüler bir beni duyuyordu.. hepside cok mutluydu yaşamadıklarına. hangi yaşayan canlı umut besler yarına... kap kaç terör kan döker, nifak tohumu eker... birbirine karışmış helal ile haramı kronik bir hal almış,toplumsal bu yaramı hiç görüyormusunuz adalet dağıtanlar... güneş hiç doğmasaydı yıldızlarda uyusam... haksızlığa uğramış herkes için ağlasam... akdevrim.31.05.06 istanbul. |
31-05-2006, 22:17 | #22 |
|
şükür
Tanrıma çok şükrettim,yazma yetim var diye...
para pul ve şan şöhret , sizin olsun dostlarım... yaşayan sevgi dilim, türkce benim sevgilim.. rüyamı türkce gördüm, harfden duvarlar ördüm... sevgimi koruyacak... akdevrim.31.05.06.istanbul.. |
01-06-2006, 07:24 | #23 |
|
türkcem
duygumu ,düşüncemi
nedir beni yazdıran..? kalemim mi gölgende... gizli güç ne var sende...?. türkcemde sözçükleri özenerek kavurdum. göçmen kuşlar gecmeden gökyüzüne savurdum... türkcemi taşısınlar, ötelerden öteye... duygu pınarlarıda oralarda yeşersin, türkcem sen bir beşersin.. eli ayağı olan senden başkası yalan... akdevrim.01.06.o6.istanbul. |
01-06-2006, 08:14 | #24 |
|
odam ve ben..
uzun ince bir gece,darmadağınık odam...
yanmış,sönmüş kandiller,acılar şimdi gıdam.. yastık yatak yorganım boynumdaki urganım göz yaşımla ıslandı... yaşam yorgunu beden sandalyeye yaslandı... kaybolan yıllarımı aynada görüverdim... sözçüklerden bir duvar ansızın örüverdim... duygusuz bir insandı hayatı hep bu sandı... bu odanın içinde yanıp yanıp kavrulsam kül olan bedenimle yerden yere savrulsam... değişmez bakış açım... akdevrim.01.06.06.istanbul... |
01-06-2006, 13:51 | #25 |
|
istanbul
kavruluyor istanbul,haziranın ilk günü...
insanlar koşturmaktan,sanki birer makina.. ne anlatayım sana... duygu ve düşünceyi burada unutmuşlar... farklı yolu tutmuşlar... ince hassas duyguya,tercümandın bir zaman.. ansızın birden çöktü,yedi tepene duman... gelmiş geçmiş şairler, senin için yazılan duygu yüklü şiirler... artık geçmişte kaldı... istanbulun yerini kan ve göz yaşı aldı... bu tablo karşısında ruhum kıyılmaktadır.. uyanalım beyinler... akdevrim.01.06.06 istanbul.. |
01-06-2006, 20:47 | #26 |
|
suclu olan....
bu gün canlı cesetsem,
biri var suclu olan... bence enkazda kalan... dikendi tırnakları... her elimi tutuşda kanladı acı duydum... değilmişim farkında kalbime yılan koydum.. zehirini bıraktı, zaman su gibi aktı... her aynaya bakışım suratıma vurulan acı bir tokat şimdi, bedenimde bulamam , enerji takat şimdi... yolların ve yılların izleri var yüzümde... kayıp olmuş hayatım... akdevrim.01.06.06 istanbul.... |
01-06-2006, 21:25 | #27 |
|
bir liraymış hayatım...
gitsemmi bu şehirden,
ac insanların sesi karanlığın gölgesi her sokakda yer almış... bıcak ceken bir gence rasladım gecen gece... -bir liran varmı dedi.?.. çok sevdiğin kalbine bıcak sığarmı dedi... bir lira ödeyerek, hayatımı kurtardım... koşar adım tek nefes, birden evime vardım.. demek ki çok bayatım.... bir liraymış hayatım... kanayan bir yaradır,toplumsal gerceğimiz... akdevrim.01.06.06 istanbul. (bir kac gün önce yaşadığım bir olay üzerine...şiir severlere saygılarımla..) |
01-06-2006, 22:29 | #28 |
|
harflerle yapabilsem,
aşka sevgiye resim... yazdığım satırlara damga vursa bu sesim... dönüşü oluverse,kaybettiğim yılların... tırnağı diken olan, kalbimi söken olan bedelini ödese giriverip kodese... akdevrim.01.06.06 istanbul.Atatürk hava limanı.saat23.28 |
01-06-2006, 23:32 | #29 |
|
zamanın pencesine,esir düşmüş bir adam,
sökük dökük elbise kulak verir her sese... bir zamanlar sevdaydı, gerili bir yaydaydı.. gök yüzünde turlayan yıldızlara fırlayan.. şimdi köşe bucak kacan o... beyaz bayrak acan o.... akdevrim.02.06.06.istanbul.. |
02-06-2006, 00:22 | #30 |
|
her ne kadar konuşsam,ingilizce,almanca
türkcemle yazarım ben... yazan kaleme karşı çekilirmi tabanca?.. elbette kızarım ben... akdevrim.02.06.06.istanbul. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 16 (0 Site Üyesi ve 16 konuk) | |
|