![]() |
|
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba sayın meslektaşlarım.
Mesleğe yeni başlamış bir meslektaşınız olarak bu süreçte kendimi çok yetersiz hissediyorum. Üniversitede öğrendiklerimizin pratik hayatta çok çok özet bilgiler olarak kaldığını ve hatta o özet bilgilerin dahi çoğunun hatırlanmadığını görünce insan ''yetersizlik'' hissi bariz derecede yaşıyor. Özellikle geçenlerde yaşadığım bir potansiyel müvekkil görüşmesi -ki ilk müvekkil görüşümemdi ![]() ![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Merhaba,
Öncelikle meslek hayatınızda başarılar dilerim. Yapacağınız şey aslında çok basit. Yılmadan, bıkmadan, usanmadan okumanız gerekiyor. Ben mesleğe yeni başladığımda Türk Hukuk Sitesinde ki "meslektaşların soruları" başlığında yer alan konuları dikkatlice okurdum. Bunun faydasını çok gördüm. Nitekim her bir konu başlığı, meslektaşlarımızın fiilen yürüttükleri davalarla ilgilidir. Bunun dışında Yargıtay/BAM kararları okuyabilirsiniz. (Her gün belli bir sayı belirleyerek.) Zamanla olacaktır dert etmeyiniz ![]() |
![]() |
#3 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Verdiğiniz tavsiyeler için ve temenniniz için teşekkür ederim ![]() Umarım dediğiniz gibi olur ve belli bir süre sonra yetkinlik hissini yaşayabilirim bu meslekte ![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() İlgilendiğiniz alan ile alakalı bir usul kitabı alıp baştan sona okumanızı,
Düzenli olarak baro dergisi/Yargıtay kararları dergisini takip ederek içtihat okumanızı, Duruşma izlemenizi, tavsiye ederim. Her şey zamanla hallolur, enseyi karartmayın. |
![]() |
#5 |
|
![]() Ben 1.5 yıllık avukatım. Stajı saymıyorum. Hala sudan çıkmış balık gibiyim
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]() Bir avukatın, her konuda tüm hukuki ayrıntılarla ilgili sorulara cevap vermesini beklemek yanlış bir tutum, tabii ki müvekkiller bunu kabul etmeyecektir. Ruhsatını alıp, hemen büro açan bir meslektaşımız bilmediği bir soruyla karşılaştığında, "ben bu konuyu derinlemesine araştırayım, 1-2 gün izin verin" diyormuş. Müvekkiller de bunu kabul ediyormuş. O meslektaşım halen bürosunda yoğun olarak çalışıyor, bu durumdan pek kaybı olmamış.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
Konu Araçları | Konu İçinde Arama |
Konuyu Değerlendirin | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Farkli Zamanlarda Bİrden Çok İŞverene BaĞli Olarak ÇaliŞan İŞÇİler | emran | Meslektaşların Soruları | 14 | 18-11-2009 09:56 |
sudan çıkmış balık gibiyim | e_s_r_a | Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi | 1 | 05-11-2006 01:05 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |