![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhaba sayın meslektaşlarım;
Sulh hukuk mahkemesinde görülen İhtiyaç nedeniyle tahliye davasında davamızın kabulüne hükmedilerek lehimize vekalet ücretine de hükmedildi. Vekalet ücretini tahliye talepli olarak takibe koyduk. Kiracı 3 aylık kira borcunu dosyaya teminat yatırarak tehiri icra kararı aldı. Bu durumda icra dosyasına yatırılan vekalet ücretinin tarafımıza gönderilmesi için icra müdürlüğü kararın kesinleşmesini bekler mi? |
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım icra dairesine tehir-i icra kararının yalnızca tahliye yönünden alındığını, vekalet ücreti yönünden takibin devam ettiğini izah eder şekilde ödeme talebinde bulunursanız beklememesi gerektiğini düşünüyorum
|
![]() |
#3 |
|
![]() Merhaba,
Sadece üç aylık kira bedeli depo edilmişse ben de tehiri icra kararının yalnızca tahliye yönünden sonuç doğuracağını düşünüyorum. Vekalet ücreti yönünden haciz isteyebilirsiniz. Ancak üç aylık kira bedeli "teminat" olarak yatırıldığından bu aşamada alacağınızın ödenmesi için kullanılamaz diye düşünüyorum. Borçlu vekalet ücreti ve masraflar için teminat bedeli yatırmışsa, takip ilamın bu kısmı açısından da durur. Yatırmamışsa belirttiğim gibi haciz uygulayabilirsiniz. Saygılarımla, |
![]() |
#4 | |||||||||||||||||||||||
|
![]()
Değerli görüşünüz için çok teşekkür ederim üstadım. Teminat vekalet ücretlerini ve masrafları da kapsayacak şekilde yatırılmış. Bu durumda icra dairesinden vekalet ücretimin tarafıma gönderilmesini talep edemeyeceğim öyleyse |
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
Konu Araçları | Konu İçinde Arama |
Konuyu Değerlendirin | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
ihtiyaç nedeniyle tahliye davası, davanın konusuz kalması, vekalet ücreti | sebastian | Meslektaşların Soruları | 2 | 16-10-2024 16:44 |
Sulh Hukuk Mahkemesinde Açılan Menfi Tespit Davasında Karar Düzelmeye Gidilir mi? | tiryakim | Meslektaşların Soruları | 1 | 09-05-2016 21:17 |
Temerrüt nedeni ile tahliye davası Sulh Hukuk Mahkemesinde devam ederken tahliye ihtarlı ödeme emri gönderilmesi | çiçek abbas | Meslektaşların Soruları | 4 | 05-11-2012 15:06 |
Sulh Ceza Mahkemesi-Duruşmasız Hüküm-Hükmedilen Vekalet Ücreti Sorunsalı | Av.Melih Tatlı | Meslektaşların Soruları | 4 | 26-08-2012 10:53 |
HMK'dan önce sulh hukuk mahkemesinde açılması gereken manevi tazminat davası asliye hukuk mahkemesinde açılmışsa? | avukat1980 | Meslektaşların Soruları | 19 | 15-10-2011 09:16 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |