![]() |
|
![]() |
|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Merhabalar meslektaşlarım müvekkilime 5 gün önce tebliğ edilen soruşturma izni verilmesi kararına itiraz edeceğim. Süresi on gün olduğundan konunun aciliyeti vardır, cevap veren meslektaşlarıma şimdiden teşekkürler.
Kararda Ankara Bölge Adliye Mahkemesine itiraz yolunun açık olduğu belirtilmiştir. İtiraz ne şekilde yapılmaktadır? Dava açar gibi uyap üzerinden itiraz edebilir miyiz? Yoksa posta ile mahkemeye mi göndermeliyiz? Bazı meslektaşlar valilik aracılığıyla gönderebileceğimi söyledi. Herhangi bir harç ödemesi alınmakta mıdır? |
![]() |
#2 |
|
![]() Meslektaşım merhabalar;
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi değil Bölge İdare Mahkemesidir. İtirazı; dava açar gibi delillerinizle birlikte yapıyorsunuz. Dilekçenizi bulunduğunuz ildeki idare mahkemesine de verebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla harç alınmıyor ancak emin değilim. |
![]() |
#3 |
|
![]() Aceleyle adliye mahkemesi olarak yazmışım meslektaşım, çok teşekkür ederim
|
![]() |
#4 |
|
![]() Rica ederim meslektaşım.
Sonucu diğer meslektaşların ve bizlerin faydalanması adına burada da paylaşmanızı rica ediyorum. |
![]() |
#5 |
|
![]() Vekalet suret harcı dışında herhangi bir harç veya masrafa tabi değildir.
UYAP'tan adli yardım talepli olarak "54.7 Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşlarına İlişkin İşler Ceza Soruşturması İzin İşlemleri" dava konusu üzerinden açabilirsiniz ancak yeniden tevziye tabi tutulması gerekebilir. Bu sebeple aşağıdaki bağlantıdan soruşturma iznine ilişkin kararlara yapılan itirazlar için işbölümünde hangi dairenin yetkilendirildiğini öğrenip o daireye gönderilmek üzere dilekçenizi sunarsanız sorun olmayacağını düşünüyorum. Keza, işbölümü re'sen dikkate alınması gereken bir husustur. Adli yardım talepli açılmasının sebebi ise 54.7 kodu girilse bile harç ve masraf çıkmasıdır. Aksi halde, doğrudan başvurarak, muhabere bürosu aracılığıyla veya soruşturma dosyası üzerinden de itiraz edebilirsiniz. https://www.hsk.gov.tr/bolge-idare-m...in-duyuru_1931 |
![]() |
#6 |
|
![]() Yanıtlarınız için teşekkür ederim meslektaşım. İdare mahkemesi aracılığıyla muhabere yoluyla göndermeyi deneyeceğim, sonucu paylaşacağım.
|
![]() |
#7 |
|
![]() Meslektaşım vekalet harcı,pulu ve gönderme ücreti olarak da ayrıca 110,00 TL ödedim. Bulunduğum ilden idare mahkemeleri aracılığıyla muhabere yoluyla gönderdim. Memur UYAP'tan size dosya açılmaz itiraz konusu kararı da dilekçeniz ekinde gönderseydiniz ya da postayla yollayın dedi ama kontrol ettiğimde UYAP'ta dosya açılmıştı.
|
![]() |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
Konu Araçları | Konu İçinde Arama |
Konuyu Değerlendirin | |
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıt | Son Mesaj |
Verilen karara itiraz ve gerekçeli karar hakkında | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 3 | 04-07-2019 16:28 |
Verilen karara itiraz | Konuk | Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) | 1 | 11-11-2011 13:11 |
İcra Cezada verilen karara itiraz infazı durdurur mu? | Av.Ayşe Acar | Meslektaşların Soruları | 3 | 22-09-2011 12:50 |
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |