29-09-2009, 14:16 | #1 |
|
2009 marka ve patent vekilliği sınav eğitim programı
ANKARA BAROSU MARKA/PATENT VEKİLLİĞİ SINAVINA HAZIRLIK AMAÇLI KURS PROGAMI
K U R S H A K K I N D A KURSUN AMACI : Marka ve Patent Vekilliği Sınavına Hazırlık KATILIMI ÖNERİLENLER : - Avukatlar - Stajyer Avukatlar - 4 yıllık yüksek öğrenim veren okul mezunları KURS BAŞLANGICI : 12 Ekim 2009 KURS BİTİŞ TARİHİ : 18 Ekim 2009 KURS YERİ : Ankara Barosu Eğitim Merkezi KATILIMCI SAYISI : 30[*] ÜCRET : Avukatlar için 400,00 TL Stajyer Avukatlar için 300,00 TL Diğer Katılımcılar 450,00 TL P R O G R A M
Türk Patent Enstitüsü ve Vekillik Öğretim Elemanı : Ozan Can Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk (Ticaret Hukuku) ABD Araştırma Görevlisi Ders Süresi : 3 saat Ders Günü ve Saati : 12 Ekim 2009 Pazartesi Saat: 17. 00- 20. 00 Konu Başlıkları : Fikri ve sınaî mülkiyet hukukunun gelişimi ve yasal düzenlemeler Kurum olarak TPE ve TPE’nin fikri ve sınaî mülkiyet hukukundaki yeri TPE’nin kurumsal yapısı TPE daire başkanlıklarının yetki ve görevleri meslek olarak vekillik müessesesi/Avrupa vekilliği Vekillik müessesinin durumu ve işleyişi ABD ve Avrupa Birliğinde vekillik müessesesi Genel Hukuk – 1 Öğretim Elemanı : Ozan CAN Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk (Ticaret Hukuku) ABD Araştırma Görevlisi Ders Süresi : 1,5 saat Ders Günü ve Saati : 13 Ekim 2009 Salı Saat: 17. 00- 18. 30 Konu Başlıkları : Medeni Hukuk: - Hukuk kuralları ile diğer kurallar (örf-adet, ahlak, din kuralları vs.) Arasındaki benzerlik ve farklar - Hukukun kaynakları - Hak kavramı - Gaiplik - Ehliyet (hak ehliyeti/fiil ehliyeti) Borçlar Hukuku - Borç kavramı ve borcun kaynakları - Sözleşme kavramı - Sözleşme türleri - Vekâlet sözleşmesi - Vekilin sorumluluğu - Marka/patent vekillerinin hukuki ve cezai sorumluluğu Genel Hukuk – 2 Öğretim Elemanı : Yrd. Doç. Beşir Fatih DOĞAN Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Ders Süresi : 1,5 saat Ders Günü ve Saati : 13 Ekim 2009 Salı Saat: 18. 30- 20. 00 Konu Başlıkları : Ticari İşletme Hukuku - Tacir, - Ticaret sicili, - Ticaret unvanı ve işletme adı, - Haksız rekabet hükümleri Entegre Devre Topografyaları Öğretim Elemanı : Hülya ÇAYLI Avrupa Patent Vekili Ders Süresi : 3 saat Ders Günü ve Saati : 14 Ekim 2009 Çarşamba Saat: 17. 00- 20. 00 Konu Başlıkları : - Entegre Devre Topografyası kavramı - Entegre Devre Topografyası başvurusu - Uluslararası anlaşmalar - Entegre Devre Topografyasının hükümsüzlüğü, - Entegre Devre Topografyası hakkının kapsamı, ihlâli, tecavüz halleri ve yaptırımlar - Yetkili ve Görevli Mahkemeler Coğrafi İşaretler Öğretim Elemanı : Hasibe Işıklı DPT Uzman Ders Süresi : 3 Ders Günü ve Saati : 15 Ekim 2009 Perşembe Saat: 17. 00- 20. 00 Konu Başlıkları : - Coğrafi İşaret kavramı - Coğrafi İşaret başvurusu - Uluslararası anlaşmalar - Coğrafi İşaretin hükümsüzlüğü, - Coğrafi İşaret hakkının kapsamı, ihlâli, tecavüz halleri ve yaptırımlar - Yetkili ve Görevli Mahkemeler Endüstriyel Tasarım Hukuku Öğretim Elemanı : Doç. Dr. Feyzan Hayal ŞEHİRALİ ÇELİK Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Ders Süresi : 3 saat Ders Günü ve Saati : 16 Ekim 2009 Çarşamba Saat: 17. 00- 20. 00 Konu Başlıkları : - Endüstriyel tasarım kavramı - Endüstriyel tasarım başvurusu - Uluslararası anlaşmalar - Endüstriyel tasarımın hükümsüzlüğü, - Endüstriyel tasarım hakkının kapsamı, ihlâli, tecavüz halleri ve Yaptırımlar - Yetkili ve Görevli Mahkemeler Patent/Faydalı Model Hukuku – 1 Öğretim Elemanı : Doç. Dr. Feyzan Hayal ŞEHİRALİ ÇELİK Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Hülya Çaylı Avrupa Patent Vekili Ders Süresi : 3 saat Ders Günü ve Saati : 17 Ekim 2009 Cumartesi Saat: 09. 00- 12. 00 Konu Başlıkları : - Patent ve faydalı model kavramı, - Patent ve faydalı model başvurusu - Uluslararası anlaşmalar - Prosedür Patent/Faydalı Model Hukuku – 2 Öğretim Elemanı : Doç. Dr. Feyzan Hayal ŞEHİRALİ ÇELİK Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Hülya Çaylı Avrupa Patent Vekili Ders Süresi : 3 saat Ders Günü ve Saati : 17 Ekim 2009 Cumartesi Saat: 13. 00- 16. 00 Konu Başlıkları : - Patent ve faydalı model hakkının kapsamı, ihlâli, tecavüz halleri - Patent ve faydalı model belgelerinin hükümsüzlüğü Yetkili ve Görevli Mahkemeler Marka Hukuku – 1 Öğretim Elemanı : Taylan ARIHAN Avukat Ders Süresi : 3 saat Ders Günü ve Saati : 18 Ekim 2009 Pazar Saat: 09. 00- 12. 00 Konu Başlıkları : - Marka Kavramı ve çeşitleri - Marka Tescil süreci - Tescil Engelleri - Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kurulu Kararları ve Bu Kararlara Karşı Yargı Yolu - Uluslararası anlaşmalar Marka Hukuku – 2 Öğretim Elemanı : Füsun Kimiran Kimiran Hukuk Bürosu Ders Süresi : 3 saat Ders Günü ve Saati : 18 Ekim 2009 Pazar Saat: 13. 00- 16. 00 Konu Başlıkları : - Marka Hükümsüzlüğü; - Marka Hakkının Kapsamı, İhlâli, Tecavüz Halleri Ve Yaptırımlar - Yetkili ve Görevli Mahkemeler [*] Katılımın en az 20 kişi olması halinde program gerçekleştirilecektir. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
Konu Araçları | Konu İçinde Arama |
Konuyu Değerlendirin | |
|