07-11-2003, 18:27 | #1 |
|
Kelime Algılaması
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei
hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır. Ben rahat rahat okdum, bakalım sizlerde okuyabilecek misiniz. Şenay |
07-11-2003, 21:22 | #2 |
|
Şenaycım,
Üzgünüm ama bu yazıyı ben senden önce okumuştum:-)) Sanıyorum iki ay önceydi bir gazetenin köşesinde yayınlanmıştı bu yazı.Benim önce okumam gayet normal.Zira sen benim öğrencimsin:-)) Sohbet sınıfımın en zeki öğrencilerinden birisin. |
10-11-2003, 08:30 | #3 |
|
Syaın Şneay,
Bneim yptaıgm aartşıryama gröe , akşlar da böyeldir: ilk ve son sölzer önmeli; greisi kramaşa da olsa sourusnz yşaanır..... Syalagırmıla Bir Dsot |
09-12-2006, 00:19 | #4 |
|
Sayın Konyalı haklı, ama hayat da öyle değilmi, başı sonu karmakarışık, ama geneline bakarız, güzel yazı, teşekkürler paylaşım için...
|
09-12-2006, 01:46 | #5 |
|
ak be oi hi ym se ik ve sn hi ym
|
09-12-2006, 15:22 | #6 |
|
güzel bir paylaşım sağolun ben de daha önceden okumuştum bu yazıyı
sayın ömeradaleti ben hiç bir şey anlamadım |
09-12-2006, 17:47 | #7 |
|
bende kısalttım,aradaki harfleride attım,kalabalık yapmasın diye ''ak be oi hi ym se ik ve sn hi ym '' açılımı, ArtıK BendE Ortadakİ Harflerİ YazmayacağıM SadecE İlK VE SoN Harflerİ YazacağıM demiştim Özge hanım ama sanırım başarılı olamadım.
|
09-12-2006, 22:22 | #8 |
|
Konu enterasan,
ömer adaleti'nin iletisi, zeki ve hırzırca, ve Armağan Bey'in yorumu müthiş! Teşekkürler! |
11-12-2006, 16:02 | #9 |
|
Gerçekten çok zekice Sayın ömeradaleti tebrikler ayrıca açıkladığınız için teşekkür ederim
|
11-12-2006, 16:38 | #10 | |||||||||||||||||||||||
|
Ömer bey' in mesajı , hınzırlıktan çok japonca bir duaya benziyor. |
24-02-2007, 18:08 | #11 |
|
okumakta zorluk çekilmiyor artık bu yazı şeklini kullanabiliriz
|
30-07-2007, 19:02 | #12 |
|
İnsan beyni neler yapabiliyor?
Aşağıdaki metni bir arkadaşım göndermişti..Okuyabildiğimi görünce çok şaşırmıştım..Sizlerin yorumlarını da merak ediyorum..
'İnsan beyni neler yapabiliyor?Tuhaf görünse de sadece okumaya başlayın... ignliiz üineveertlserinin bir tensai hrarlefin hgnai salıyra dmiziilş olğunduun öemnisz oludğnuu oayrta kydou.Bduara tek ömlnei ntaka ilk ve son hfiarn dğrou ydere osmldaıır.Gsreii tmaamen salmçaık olbaiilr,ve sen ynie de pbromlseiz okyailusbirin.Bu haeflrri hraf oralark okumzdaımdğııan ve kmellireei büütn oalark alamıdılgzdığıan kanakyanlır.' (Bu metnin kaynağının neresi olduğunu bilmediğimden yazamıyorum) |
05-08-2007, 22:16 | #13 |
|
Bu yazılanlar benim klavye hatalarıma benziyorBazen öyle şeyler yazıyorum ki dönüp baktığımda ben bile okuyamıyorumİnsan beyninin sırrını çözmek sanırım hiçbir zaman mümkün olmayacak,hiç zorlanmadan eksiksiz okudum,belki de bu ezberciliğimizden kaynaklanıyor.Eksik harflerin zihinde tamamlanarak kelimenin teşekkül etmesi saniyeler sürüyor..
|
13-08-2007, 17:53 | #14 |
|
Merhaba!
Harika bir fikir. Artık dilekçeleri bu şekilde yazmayı düşünüyorum. Özellikle Temyiz aşamasında! Yok, Hayır, ben o kadar cesur değilim! Sadece hayalimi paylaştım! Bir kerecik, bir kerecik, lütfeeen... |
01-09-2007, 22:07 | #15 | |||||||||||||||||||
|
Sayın Armağan bey in bu sözü hem kelimelerin hem de aşkın karmaşası içinde bıraktı beni tebrikler.. |
06-09-2007, 10:44 | #16 | |||||||||||||||||||||||
|
Dilekçeyi okuyacak olan hakimin yüz ifadesini merak etmiyorum desem yalan olur.Hakimin de gerekçeli kararı aynı şekilde yazdırdırıp size tebliğ ettirdiğinde de sizin yüz ifadenizi. Değişik bir fikir önce siz deneyin,bir şey olmazsa sonra biz de deneriz.Ama TDK.'a ödenecek tazminatlar sizden.. |
06-09-2007, 10:58 | #17 | |||||||||||||||||||||||
|
Benim eşime ilk sorum ve sözüm "çay içer misiniz" olmuştu.Aradan geçen zaman dilimine rağmen hala en sık sorduğum soru "çay içer misin" oluyor.Şimdiye kadar bir sorun yaşanmadı ve o hep -pek sevmemesine rağmen -çay içti.Umarım son söz "yeterrrrr bıktım bu çaydan"olmaz. |
06-09-2007, 11:35 | #18 |
|
"syn yrn,
bn o yz yzdımd 13 aust v ç sckı." Yani, Sayın Yaren, Ben o yazıyı yazdığımda 13 Ağustos'tu ve çok sıcaktı. |
26-10-2007, 15:05 | #19 | |||||||||||||||||||||||
|
|
03-12-2007, 17:07 | #20 |
|
Yazmak tamam diyelim insan beyninin gücüdür deyip geçiyoruz.
Dil gücümüz nasıl? Eksik yazdıklarınızı eksik olarak sesli bir şekilde okumayı denediniz mi? Dilimizin gücünü ölçmek adına denemesi gerçekten zor. Sevgiler. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|
Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir. |