Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun]

Yemin Metni

Yanıt
Old 07-02-2025, 13:38   #1
av.aleyna

Varsayılan Yemin Metni

Tahliye taahütnamesinden kaynaklı tahliye davasında, taahütnamedeki imza müvekkilin çıktı (atk ile), hakim son aşamada bizden yemin metni istedi. müvekkil, hala bir tahliye taahütnamesine imza atmadığı konusunda ısrarcı.BU aşamada yemin metnini nasıl hazırlamalıyız. yardımcı olabilir misiniz
Old 07-02-2025, 17:21   #2
Av. Musa TAÇYILDIZ

Meslektaşım verilecek cevapları bende merak ediyorum. O yüzden hiç deneyimlememiş olsam dahi; kendi yorumu da katarak konuyu takip etmek için yazacağım.

Ben yemin delilinden kesin delil olması nedeniyle her zaman çekindim, en ümitsiz davalarda bile. Karşı yan meslektaşlar da hiç başvurmadığından, bana denk gelmedi.

Ancak sizin durumunuzda ve özellikle tahliye taahhünde tarihler zonradan doldurulduğundan; yemin metnine mutlaka tarihe ilişkin bir beyan yazardım. Örneğin; " Tahliye taahünde belirtilen ... tarihinde imzalandığını, kira sözleşmesi imzalanırken taahhüt almadığımı" vb şekilde bir ifade eklerdim.
Old 11-02-2025, 17:04   #3
Furkan Terzioğlu

Müvekkilinizin imzası muhtemelen herhangi bir veya yeterli karakter içermeyen "tersimli" diye tabir edilen imzadır. Bu imzalarda imzanın kişiye ait olup olmadığı kesin olarak tespit edilemiyor. Daha önce bir ceza yargılamasında imzanın tersimli olması sebebiyle beraat kararı verildiğini görmüştüm. Bu yüzden müvekkiliniz doğruyu söylüyor olabilir.
Old 21-02-2025, 15:11   #4
av.aleyna

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım verilecek cevapları bende merak ediyorum. O yüzden hiç deneyimlememiş olsam dahi; kendi yorumu da katarak konuyu takip etmek için yazacağım.

Ben yemin delilinden kesin delil olması nedeniyle her zaman çekindim, en ümitsiz davalarda bile. Karşı yan meslektaşlar da hiç başvurmadığından, bana denk gelmedi.

Ancak sizin durumunuzda ve özellikle tahliye taahhünde tarihler zonradan doldurulduğundan; yemin metnine mutlaka tarihe ilişkin bir beyan yazardım. Örneğin; " Tahliye taahünde belirtilen ... tarihinde imzalandığını, kira sözleşmesi imzalanırken taahhüt almadığımı" vb şekilde bir ifade eklerdim.

1-İşbu tahliye taahhütnamesinin, kira akdinin gerçekleştiği esnada ve aynı gün tanzim edilmediğini, ***** tarihinde müvekkil **** tarafından serbest iradesiyle ve herhangi bir baskı altında olmadan özgür iradesiyle imzalandığını yemin ederek beyan ediyor musunuz?
2- Müvekkil *****'in taahhütnamenin düzenleme tarihi olduğu iddia edilen **** tarihinde, taahhütnameyi imzalamak için sizinle veya vekilinizle bir araya geldiğini yemin ederek beyan ediyor musunuz?

bu şekilde yemin metnini hazırladık, duruşmayı bekliyoruz
Old 21-02-2025, 15:54   #5
Av. Musa TAÇYILDIZ

Alıntı:
Yazan av.aleyna
1-İşbu tahliye taahhütnamesinin, kira akdinin gerçekleştiği esnada ve aynı gün tanzim edilmediğini, ***** tarihinde müvekkil **** tarafından serbest iradesiyle ve herhangi bir baskı altında olmadan özgür iradesiyle imzalandığını yemin ederek beyan ediyor musunuz?
2- Müvekkil *****'in taahhütnamenin düzenleme tarihi olduğu iddia edilen **** tarihinde, taahhütnameyi imzalamak için sizinle veya vekilinizle bir araya geldiğini yemin ederek beyan ediyor musunuz?

bu şekilde yemin metnini hazırladık, duruşmayı bekliyoruz

Meslektaşım sonucu burada da paylaşmanızı rica ediyorum, bizler de faydalanalım
Old 14-03-2025, 15:19   #7
av.aleyna

Alıntı:
Yazan Av. Musa TAÇYILDIZ
Meslektaşım sonucu burada da paylaşmanızı rica ediyorum, bizler de faydalanalım
taraf yemin etti.tahliye çıktı. yalan yere yemin suçundan suç duyurusunda bulunup, o tarihte bir araya gelmediklerini ispat için hts kayıtlarını isteyeceğiz. yetişirse istinafta sunacağız
Old 14-03-2025, 15:22   #8
Av. Musa TAÇYILDIZ

Alıntı:
Yazan av.aleyna
taraf yemin etti.tahliye çıktı. yalan yere yemin suçundan suç duyurusunda bulunup, o tarihte bir araya gelmediklerini ispat için hts kayıtlarını isteyeceğiz. yetişirse istinafta sunacağız

Çok mantıklı. Açıkçası gerçekten sonucu merak ediyorum. Umarım savcılık HTS kayıtlarını ister ve gerekli araştırmayı yapar.
Yanıt

Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)

Konu Araçları Konu İçinde Arama
Konu İçinde Arama:

Detaylı Arama
Konuyu Değerlendirin
Konuyu Değerlendirin:

Forum Listesi