|
Meslektaşların Soruları Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu. SADECE hukuk fakültesi mezunları ile hukuk profesyonellerinin (bilirkişi, icra müdürü vb.) yazışmasına açıktır. [Yeni Soru Sorun] |
07-08-2006, 12:21 | #1 |
|
tahliye
Kiralayan ile kiracı arasında yazılı kira sözleşmsi bulunmamaktadır. Kiracı, kirayı elden ödemektedir. Ancak toplam, 7 aylık kira alacağı birikmiştir. Bu zamana kadar herhangi bir ihtar da gönderilmiş değildir. Ev sahibi ödenmeyen kiraları almak ve kiracıyı çıkartmak istemektedir.eğer en az 1 yıllık kira dönemi içinde kira bedelinin ödenmemesi sebebiyle gönderilen 2 haklı ihtar bulunsaydı, direk tahliye davası açabilirdim. Ancak gönderilen ihtar bulunmamaktadır. Ben de örnek: 13(51) gönderip, icra takibi yapmayı düşünüyorum. Ancak karşı tarafın itiraz etmesi durumunda , arada yazılı kira sözleşmesi olmadığı için ve kira bedeli elden ödendiği için bedelinin ne olduğu hakkında delil problemi yaşayabilirim. Sadece tanık beyanlarının yeterli olamayacağını düşünüyorum.Kira sözleşmesinin olduğunu ve elden ödenen meblağın ne olduğunu ispatlama konusunda fikri olan meslektaşlarımdan yanıt bekliyorum. Bu konuyla ilgili yargıtay kararları da elinizde varsa gönderirseniz işime yarayacağını düşünüyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
|
07-08-2006, 12:51 | #2 | |||||||||||||||||||
|
Taraflar arasında yazılı kira sözleşmesi olmadığına ve kira mikarı hususunda ihtilaf olduğuna göre alacaklı takibe yapılan itirazın kaldırılmasını ancak İİK nda belirtilen belgelerle kanıtlaması gerekecektir.
Tanık dinletme de sıkıntılı olabilir. Kira miktarını bilmiyorum ama yıllık kira bedeli büyük olasalıkla tanık dinletme konusuna imkan vermeye bilir.
Çalışmalarınızda Başarılar; |
07-08-2006, 12:53 | #3 |
|
gönderilen karar için teşekkür ederim. bana yardımcı oldu. size iyi çalışmalar..dayanışmalarımızın devam etmesi dileğiyle...
|
07-08-2006, 13:01 | #4 |
|
Kira borçları götürülmesi gereken borçlardan olduğu için borcun ödendiğinin ispat külfeti kiracıdadır.Siz BK 260'a dayanarak birikmiş kira alacağını talep edin;30 gün içinde ödenmezse temerrüt nedeniyle (İİK 269'a göre)tahliyesini isteyin.Ancak borçluitiraz eder ve itirazında kira akdini reddetmediği takdirde kiranın ödendiğini veya bir sebeple istenemeyceğini ileri sürerse borcun ödendiğini ispat külfeti borçluya aittir.(Bkz.Celal Erdoğan-Tahliye Davaları s.1154 ve devamı) Size kolay gelsin.Selam ve saygılar...
|
07-08-2006, 13:50 | #5 |
|
verilen yanıt için teşekkür ederim.
|
07-08-2006, 13:53 | #6 |
|
örnek 13 yapılmalı.tebellüğ itibaren 7 gün içinde itiraz etmez ise;icm'de temerrüt nedeniyle tahlıye istemeniz gerekir.eğer itiraz ederse;ödedim derse icm'de itirazın kaldırılmasında ödediğini ispat külfeti kiracıdadır.eğer miktar bu kadar değil derse ispat kiralayana ait olur o da sullh hukuk mah.görevine girer.o zaman normal hukuk davası olacaktır...saygılar
|
07-08-2006, 16:27 | #7 |
|
Takipten önce kira tespit davası açılarak, bölgedeki taşınmazların rayiç kira bedelleri tespit edilebilir.
|
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|