17-05-2002, 19:32 | #1 |
|
Büyük Ozan Aşık Mahsuni Seni Unutmayacağız
sevgili dostlar
Büyük ozan Aşık Mahsuni şerif'i kaybettik çok üzüntülüyüz bir halk devi,halk aşığı,gönül adamı,dirençli insan,sen yoksun ama açtığın çığır devam edecek,türkülerimiz ölmeyecek. Hakkını ödeyemeyiz türkülerle yaşadın türkülerle gidiyorsun orada da yalnız olmayacaksın;Pir Sultanlar,karacaoğlanlar,aşık Veyseller,nesimiler,muhlis akarsular,Hasret gültekinler,daha niceleri seni bekliyorlar uğurlar olsun Mevlam gör diyerek, iki göz vermiş Bilmem ağlasam mı, ağlamasam mı? Dura dura bir sel oldum erenler Bilmem çağlasam mı, çağlamasam mı? Yoksulun sırtından doyan doyana Bunu gören yürek nasıl dayana? Yiğit muhtaç olmuş, kuru soğana Bilmem söylesem mi, söylemesem mi? Mahsuni Şerif'im dindir acımı Bazı acılardan, al ilacını Pir Sultan'lar gibi dar ağacını Bilmem boylasam mı, boylamasam mı? (Aşık Mahsuni Şerif) |
18-05-2002, 09:46 | #2 |
|
İŞTE GİDİYORUM ÇEŞM'İ SİYAHIM
ARAMIZDA DAĞLAR SIRALANSA DA SERMAYEM DERDİMDİR SERVETİM AHIM KARARDIKÇA BAHTIM KARALANSA DA BAĞLADIM CANIMI ZÜLFÜN TELİNE SEN DÜŞÜRDÜN BENİ ELİN DİLİNE GÜLDÜN MAHSUNİNİN GARİP HALİNE ZALİMİN ELİNDE PARALANSA DA |
18-05-2002, 09:52 | #3 |
|
YUH YUH
Uzaktan yakından yuh çekme bana Sana senin gibi baktım ise yuh Efendi görünüp bütün insana Hakkın kullarını yaktım ise yuh Yuh yuh soyanlara soyup kaçıp koyanlara İnsanlığa kıyanlara yuh yuh Ne demek efendim bey ve amele İnsan soymak yakışırmı kemale Rüşveti hak bilip her dakka hile Yapıp yapıp kafa çektim ise yuh Yuh yuh soyanlara soyup kaçıp koyanlara İnsana kıyanlara yuh yuh Ere sopa vuran paşa değilim Ben merdi ezmeye maşa değilem Atomcuyum kirli köşe değilem Namussuza boyun eğdi isem yuh Yuh yuh soyanlara soyup kaçıp koyanlara İnsanlığa kıyanlara yuh yuh Ben hacı değilim Arap gezmedim Ben hoca değilim muska yazmadım Kuvvetliyi tutup fakir ezmedim Zenginlere boyun eğdi isem yuh Yuh yuh soyanlara soyup kaçıp koyanlara İnsanlığa kıyanlara yuh yuh Mahsuniyem bende başlar asalet Ağalara paydos beye nihayet Şu insanlık derde girerse şayet Ona yar olmakta bıktı isem yuh Yuh yuh soyanlara soyup kaçıp koyanlara İnsana kıyanlara yuh yuh |
18-05-2002, 09:54 | #4 |
|
ATOM YARIŞINDA
Atom yarışında füze çağında Başındaki binbir hale ne deyim Sen güler oynardın kendi halinde Benim gözümdeki sele ne deyim Kimse bilemiyor hakkın velisin Kaldır aramızda benlik silinsin Kimisi beğenmez acem halısın Kimindeki yırtık çula ne deyim Güman sisi var Gâvurdağında Gönül gezemiyor dostun bağında Ellerin Merih'e gitme çağında Afşin'deki çamur yola ne deyim Ben bu derde yıllar önce yanarım Dolana dolana iner dönerim Bütün insanları sultan sanardım Mahsuni Şerif'im köle ne deyim Mahsuni Şerif |
18-05-2002, 16:39 | #5 |
|
Ozanlarımız ve Hukukun Üstünlüğü
Merhabalar.
Evet; bir toplumun türkülerini yazanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür... Yaşayan en büyük ozanımızı yitirdik.... Ben şairim; karanlıkta gelse şiirin hası, ayak seslerinden tanırım, nerde bir halk türküsü duysam; kendi şairliğimden utanırım... Bedri Rahmi Eyüboğlu Tabii bazı arkadaşlarımızın aklına bu site ile ilgili değil, gibi bir düşünce gelebilir. İfade etmek gerekir ki, Hukuk, toplumdan kaynaklanması, toplumsal sorunlara duyarlı olması gereken bir alan. aksi takdirde "fildişi Kule Hukukçuluğu"ndan öte gidemez. bu anlamda, şairler, ozanlar, aşıklar, toplumun sesi, soluğu, duyarlı yanıdır. dizelerinde, sazının tellerinde, yürek ve beyin birlikteliğini gerçekleştiren, hukuk devleti, demokrasi, insan hakları yolunda bizlere ışık tutan ozanlarımıza selam olsun.... Türküler, duygunun dili, Türküler, umudun yarını, Ve türküler, yüreğimizin sevdaya inanmışlığı.... saygı ve sevgilerimle. |
18-05-2002, 19:06 | #6 |
|
kirvem bu yıl bu dağlarda
sensiz yazın tadı mı olur, selamın niye kesildi, bir selamın adı mı olur, kirvem aman,ne de çabuk geçti zaman, aman aman oy! tüm türkü sevenlerin,başı sağolsun! ve ölüm,adın kalleş olsun! |
19-05-2002, 09:56 | #7 |
|
|
24-05-2002, 20:32 | #8 |
|
Bırak Beni Konuşayım
Bende bir insan oğluyum Bırak beni konuşayım Bir başım bir beynim vardır Bırak beni konuşayım Düşüneyim, danışayım Beni öldürüp ağlama Böyle bulanıp çağlama Yazık kolumu bağlama Bırak beni konuşayım Düşüneyim, danışayım Senin dilin benim dilim Yakışmaz insana zulüm İnsanım hayvan değilim Bırak beni konuşayım Konuştukça düşüneyim Ya sen niçin düşünürsün Düşündükçe boşanırsın Halk demeye üşenirsin Bırak beni konuşayım Hep gerçeğe ulaşayım Düşünen cahil olamaz Cahil kendini bilemez Can gider fikir ölmez Bırak beni konuşayım Cahilliği biz yenelim Mahzuni halk için ölsün Ben giderim dostlar kalsın Koltuk sana sizin olsun Bırak beni konuşayım İnsan gibi yaşayayım Yaşadıkça düşüneyim. . Aşık Mahsuni Şerif |
25-05-2002, 18:39 | #9 |
|
Sevgili Aşık Mahsuni,
Bize bırakıp gittiğin, hepsi birer anıt olan anıların yanına bir çiçek bırakıyorum. ((@))----/------ Bir Dost |
07-04-2007, 22:34 | #10 |
|
İnce ince bir kar yağar, Fakirlerin üstüne
İlk gençlik yıllarımızın anlamlı türkülerinin ozanı, sevgiyle ve saygıyla.
"İnce ince bir kar yağar Fakirlerin üstüne..." İlk duyduğum yapıtı idi ve hep üretti. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|