28-10-2008, 21:11 | #1 |
|
Ya Türk Sanat Müziği
Türkülerimiz konusunu açan Sn Atahun beni kıskandırmıştır.
Bu bölümü açmak zaruri hale gelmiştir. Saygılarımla. |
28-10-2008, 22:11 | #2 |
|
Hatıra
HATIRA (GEÇSİN GÜNLER, HAFTALAR...)
Geçsin günler, haftalar, Aylar, mevsimler, yıllar... Zaman sanki bir rüzgar ve bir su gibi aksın... Sen gözlerimde bir renk, Kulaklarımda bir ses ve içimde bir nefes Olarak kalacaksın... Bu parçayı dinleyerek, terkedilmeye bile razıyım. Ama illa ki Zeki Müren'den olacak. |
28-10-2008, 22:15 | #3 |
|
Menekşe gözler hülyalı
Bakışları çok manalı Gönül yakıcı o gözler Meğer ezelden sevdalı Gel etme eyleme Aksi söz söyleme Beni reddeyleme Canım gülüm hey Gözümde tüter durursun Kalbime hançer vurursun Sevdayı az çok bilirsin Aşkıma çare bulursun Gel etme eyleme Aksi söz söyleme Beni reddeyleme Canım gülüm hey Yatıp dizinde ağlasam Gece ve gündüz çağlasam Billahi sen de acırsın Aşkıma matem bağlasam Gel etme eyleme Aksi söz söyleme Beni reddeyleme Canım gülüm hey Bu şarkı insanı mest eder. |
28-10-2008, 22:22 | #4 |
|
Oo Neslihan Hanım inanın şaşırttınız beni.
Türkü sevmem dedikten sonra TSM hiç sevmezsiniz diye düşünmüştüm. Ama gerçekten güzel bir seçim sizinki.Teşekkür ederim. BİR KIZIL GONCAYA BENZER DUDAĞIN Bir kızıl goncaya benzer dudağın Açılan tek gülüsün sen bu bağın Kurulu kalplere sevda otağın Kimbilir hangi gönüldür durağın Her gören göğsüme taksam seni der Kimi ateş gibi yaktın beni der Kimi billur bakışından söz eder Kimbilir hangi gönüldür durağın |
28-10-2008, 22:28 | #5 |
|
Mihrabim diyerek sana yüz vurdum
Gönlümün dalında bir yuva kurdum Yıllardan beridir yalvarıp durdum Sevgilim demeyi öğretemedim Gönlünde sevgime yer vermedin de Yaban güllerini hep derledin de Ellerin ismini ezberledin de Bir benim adımı öğretemedim Sonunda hicranı öğrettin bana Ben sana sevmeyi öğretemedim Bir Zeki Müren klasiği. Nurlar içinde yatsın paşam. Hayranı olduğum bir sanatçıydı. Türkü sevmem doğru ama Türk Sanat Müziğine bayılırım. Hatta amatörce seslendiririm. Lisede okurken boş derslerde, öğretmenlerimiz hep bana sanat müziği söyletirlerdi. Ne günlerdi. Off off efkarlandım bu gece. |
28-10-2008, 22:29 | #6 |
|
Olmaz ilaç sine-i sad pareme
Çare bulunmaz bilirim derdime Baksa tabiban-ı cihan çareme Çare bulunmaz bilirim yareme Kastediyor piri müjen canıma Gözleri en son girecek kanıma Şerh edemem halimi cananıma Çare bulunmaz bilirim yareme Hacı Arif Bey |
28-10-2008, 22:35 | #7 |
|
Üstelik sesiniz de güzel .
Aman efendim ne kadar da güzel. Malesef konuşurken ses tonum fena olmasa da şarkı , türkü dinletmek benim sesimle en büyük zulümdür. Kendim bile dinleyemiyorum. BUGÜN YİNE GÖNLÜMÜN BAHÇESİNDE GEZİNDİM Bugün yine gönlümün bahçesinde gezindim Sana baktım ay kadar bahar kadar güzeldin Gel gör beni nelere duçar eyledi derdin Sana baktım ay kadar bahar kadar güzeldin |
28-10-2008, 22:39 | #8 |
|
Ben bir çare biliyorum Sn Aladağ;
İÇELİM BU AKŞAM, SERMEST OLALIM Bülbülün çilesi yanmakmış güle Ömürler geçiyor ağlaya güle Yolcuyuz cümlemiz hep o meçhule İçelim a dostlar neşe dolalım İçelim bu akşam sermest olalım Kimimiz hasretiz sevdiğimize Kimimiz yanarız gençliğimize Gelmeden yolculuk sırası bize İçelim a dostlar neşe dolalım İçelim bu akşam sermest olalım |
28-10-2008, 22:46 | #9 |
|
Bir bahar akşamı rastladım size
Sevinçli bir telaş içindeydiniz derinden bakınca gözlerinize Neden başınızı öne eğdiniz neden başınızı öne eğdiniz İçimde uyanan eski bir arzu Dedi ki yıllardır aradığın bu şimdi soluyorum büküp boynumu Daha önceleri neredeydiniz daha önceleri neredeydiniz Ahh ahhh. |
28-10-2008, 22:52 | #10 |
|
KİMSEYE ETMEM ŞİKAYET
Kimseye etmem şikayet, ağlarım ben halime Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime Perde-i zulmet çekilmiş, korkarım ikbalime Titrerim mücrim gibi baktıkça istikbalime |
29-10-2008, 00:19 | #11 |
|
bu da benden
ELBET BİRGÜN BULUŞACAĞIZ Elbet birgün buluşacağız Bu böyle yarım kalmayacak İkimizin de saçları ak Öyle durup bakışacağız Belki bir deniz kıyısında Elele maziyi konuşacağız Benim içimde yanan ateş var Sevgilim ne zaman buluşacağız Belki bir gemi güvertesinde Sen beni unutmuş için kupkuru Benim gönlümde hala o arzu Sevgilim ne zaman buluşacağız Güfte, Beste: Mustafa Seyrek |
29-10-2008, 00:56 | #12 |
|
Avuçlarımda hala sıcaklığın sıcaklığın var
Sıcaklığın var inan Unuttu dese yalan dilim yalan billahi yalan Yalan yalan billahi yalan Hasretindir içimde hep alev hep alev Hep alev alev yanan Unuttu dese yalan dilim yalan billahi yalan Yalan yalan billahi yalan çok çok çok güzelllll... |
29-10-2008, 09:51 | #13 |
|
Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok
Bir yer ki, sevenler, sevilenlerden haber yok Bezminde kadeh kırdığımız sevgililer yok Bir yer ki, sevenler, sevilenlerden haber yok Şiir:Faruk Nafiz Çamlıbel 15 yaşından beri çok severek dinlediğim Hicaz makamında bir eserdir.Ne kadeh kırmayı bilirdik ne gülü ne bülbülü. Hayat kadehi de, gülü de bülbülü de öğretti ya. |
29-10-2008, 09:58 | #14 |
|
Gül ağacı değilem
Her gelene eğilem Çek elini elimden Ben sevgilen değilem Nice bile arzeyleyem Kızıl gülem men Kollarını sar boynuma Sevgilinem ben Eli elimde yârim Olmuşam deli yârim Bu günüm böyle geçti Sabahı geli yârim Nice bile arzeyleyem Kızıl gülem men Kollarını sar boynuma Sevgilinem ben |
30-10-2008, 20:26 | #15 |
|
SANA BİR BUSE VERMEDİM DİYE
Sana bir buse vermedim diye Bana nasıl kızarsın, istemedin ki Beni sevdiğini nerden bileyim Bir kere olsun istemedin ki Sevgi bir arzu dalında çiçek Ne vardı öyle bakıp geçecek Sana gönlümün kapısı açık Gel yavaş yavaş gir demedin ki Benim de vardı gizli bir derdim Ne bir yakınlık, ne ilgi gördüm Sevilmek için bekledim durdum Gözümden olsun anlamadın ki Güfte: H. Münir Ebcioğlu, Beste: Saadettin Öktenay |
30-10-2008, 20:30 | #16 |
|
MİHRABIM DİYEREK
Mihrabım diyerek sana yüz vurdum Gönlünün dalında bir yuva kurdum Yıllardan beridir yalvarıp durdum Sevgilim demeyi öğretemedim Gönlünde sevgime yer vermedin de Yaban güllerini hep derledin de Ellerin ismini ezberledin de Bir benim adımı öğretemedim Sonunda hicranı öğrettin bana Ben sana sevmeyi öğretemedim Güfte: Turgut Yarkınt, Beste: Avni Anıl |
30-10-2008, 20:34 | #17 |
|
En çok sevdiklerimden biri.
MEVSİMLER YAS TUTUP Mevsimler yas tutup güller ağlasın Ahım la inleyen eller ağlasın Mademki sen yoksun şimdi yanımda Leylaklar dökülüp güller ağlasın Sevgilim bu yerden gittin gideli Ilgıt ılgıt eser sevdanın yeli Bu öksüz ruhumun sensin emeli Leylaklar dökülüp güller ağlasın Güfte: Mustafa Sevilen, Beste: Yıldırım Gürses |
30-10-2008, 20:38 | #18 |
|
NAZENDE
Deydi saçlarıma bahar gülleri Nazende sevgilim yadıma düştün Sevenin bahtına bir güzel düşer Sen de tek sevgilim aklıma düştün Gözlerim yoldadır kulağım seste Ben seni unutamam en son nefeste Ey ceylan bakışlım ey boyu beste Gurbette sevgilim aklıma düştün Nazende sevgilim yadıma düştün Sensiz dağ yoluna çıktım bu sefer Öksüz kumru gibi güller, laleler Sen niye yalnızsın sordular eller Gurbette sevgilim aklıma düştün Nazende sevgilim yadıma düştün Güfte: , Beste: , Makam: Hicaz |
30-10-2008, 20:47 | #19 |
|
BİLMEM BU GÖNÜLLE BEN NASIL YAŞAYACAĞIM
Bilmem bu gönülle ben nasıl yaşayacağım O daha genç yaşında, benimse geçti çağım Kurtulmak mümkün olsa bırakıp kaçacağım Fakat ne yazık ki artık elinde oyuncağım Onun zoru sürür beni gittiği yola Ben giderim sağıma o çeker beni sola Arkasından bakarım gözlerim dola dola Ey gençlik arkadaşım sana uğurlar ola Güfte: Dr. Necdet Bey, Beste: M. Nurettin Selçuk, Makam: Nihavent Merak ediyorum, acaba nasıl yaşadı? Ah bir bilsem... |
30-10-2008, 21:00 | #20 |
|
TÖVBELER TÖVBESİ
Tac olsan başıma takmayacağım Nur olsan gözüme bakmayacağım Yoluna adaklar yakmayacağım Tövbeler tövbesi Derdine göğsümü germeyeceğim Bağrımı yoluna sermeyeceğim Rüyamda sana yer vermeyeceğim Tövbeler tövbesi Sinemde kor olsan yanmayacağım Bin yemin etsen de kanmayacağım Seni hiçbir zaman anmayacağım Tövbeler tövbesi Kahretsem sana dön demeyeceğim Ecel ol sana baş eğmeyeceğim Ve senden başka da sevmeyeceğim Tövbeler tövbesi Emel Sayın’ın yumuşak sesinden dinlemeli. |
30-10-2008, 23:37 | #21 |
|
Nur abla, repertuarınız çok genişmiş...
|
30-10-2008, 23:39 | #22 | |||||||||||||||||||||||
|
Çok severim efendim dinlemeyi. Klasik müzik arşivimi bir bilseniz? Bir de az biraz ses olsaydı heralde hiç konuşmaz sadece söylerdim. |
31-10-2008, 09:19 | #23 |
|
BENZEMEZ KİMSE SANA
Benzemez kimse sana, Tavrına hayran olayım. Bakışından süzülen İşvene kurban olayım.. Lütfuna ermek için, Söyle perişan olayım. Bakışından süzülen İşvene kurban olayım... İlle de Müzeyyen Senar'dan dinleyeyim Güftesi Rüştü Sardağ, Fehmi Tokay bestesi. |
31-10-2008, 09:31 | #24 |
|
" meftunun oldum ey vech-i ahsen
ayrılmam artık bir lahza senden vazgeçmem artık vallahi senden yandım tutuştum can-u gönülden (ciğerden) ayrılmam artık bir lahza senden vazgeçmem artık billah da senden " Bana "bu kadında ne ciğer var Ya Rabbi" dedirten şaheser. |
06-11-2008, 17:19 | #25 |
|
Sevemez kimse seni
Benim sevdiğim kadar Sevgilim sen olmasan Yaşamak neye yarar Hergün seni düşünür Heran seni yaşarım Seni sevmekden değil Kaybetmekden korkarım Birgün beni unutur Başkalarına bakma Birazcık sevgin varsa Beni yanlız bırakma Hergün seni düşünür Heran seni yaşarım Seni sevmekden degil Kaybetmekden korkarım Günün anlam ve önemine binaen efendim. |
06-11-2008, 17:28 | #26 |
|
Gitme sana muhtacım
Gözümde nursun başımda tacın muhtacım Beni öldür öyle git Yaşamak için senin sevgine muhtacım Muhtacım gözlerine Muhtacım sözlerine Uzattım ellerimi Muhtacım ellerine gitme Şimdi bomboş ellerim Seni çağırır yaşlı gözlerim Muhtacım Beni öldür öyle git Yaşamak için senin sevgine muhtacım Sensiz bir dünyadayım Gerçekten uzak bir rüyadayım muhtacım Beni sensiz dünyadan Sonsuz rüyadan uyandırda git muhtacım Muhtacım gözlerine Muhtacım sözlerine Ruhumu ıstacak Sımsıcak nefesine gitme Gitme sana muhtacım Gözümde nursun başımda tacın muhtacım Beni öldür öyle git Yaşamak için senin sevgine muhtacım Bir Zeki Müren klasiği. Bir yılbaşında, hatırlarsanız, Neşe Erberk ile dans ederken seslendirmişti. O kadife sesini çok özlüyorum. Nurlar içinde yatsın. |
10-11-2008, 16:01 | #27 |
|
Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini
Yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara Bir zamanlar sevginle ateşlenen başımı Dizlerinin yerine dayasaydım taşlara Hani bendim yedi renk hani tende can idim Hani gündüz hayalin geceler rüyan idim Demek ki senin için aşk değil yalan idim Acırım heder olan o en güzel yıllara |
11-11-2008, 21:11 | #28 | |||||||||||||||||||||||
|
Ben de severim. Ezelden aşinanım ben Ezelden hem zebanımsın Beraber ahde bağlandık Ne olsa yari canımsın... Mehmet Akif Ersoy'a ait olan Şerif İçli'nin Hüseyni şarkısı |
11-11-2008, 21:13 | #29 |
|
Fariğ olmam meşrebi rindaneden
Yüz çevirmem nafile peymaneden Bezmedikçe hâleti mestâneden; Çıkmam Allah etmesin meyhaneden güftesi ve bestesi Yesari Asım Ersoy'a ait Hüseyni şarkı |
11-11-2008, 22:05 | #30 | |||||||||||||||||||||||
|
Türk sanat müziği mi bu? |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
|