07-11-2006, 22:54 | #1 |
|
Hakim "Kitap Okuma" cezasi verebilir mi?
Bu kanunda ongorulmus bir yaptirim midir, eger oyleyse hangi maddeye gore, nasil?
http://www.turkhukuksitesi.com/showt...7887#post39762 |
08-11-2006, 18:06 | #2 | |||||||||||||||||||
|
Sayın Ahu, Haber konusu genç 18 yaşından küçükse sorunu hallettik demektir. Yasanın ilgili maddesini aktardım. Kalınlaştırdığım bölüme bakarsak, hakim ceza olarak her şeye hükmedebilir.Kitap okuma cezası yerine; tek ayak üstünde durma cezası da verebilir. Ancak erginler için böyle cuk diye oturan bir kanun maddesi bulamadım(Henüz). Diğer forumda; cezaların kanuniliğine aykırı olduğundan bu yönde bir başvuru ve yargı kararı var mı?Diye sormuştunuz. Bu cezaya mahkum olan birisi niye kanun yollarına başvursun ki . Sanık ceza almaktan kurtulmuş olmaktadır. Saygılarımla |
29-11-2006, 23:29 | #3 |
|
evet gercekten cok güzel bir ceza belki bu sekilde ülkemizdeki okuyucu kitlesini coğaltabiliriz
|
30-11-2006, 15:07 | #4 |
|
Ben bu tarz ceza veren hakimleri yaratıcı hakimler olarak görüyorum ve çok beğeniyorum bu uygulamalarını isabetli bir karar bence.
|
15-01-2007, 00:28 | #5 |
|
Sevgili Ahu bugün haberlerde dinledim,okulda üzerinde yuşturucu bulunan bir öğrenciye,savcılık her gün 100 adet öss test sorusu çözme cezası istemiş ve yargıç bu cezayı uygulamağa sokmuş.Şu anda öğrenci her gün çözdüğü 100 adet test sorusunu karakola götürüyor,karakolda savcıya teslim ediyor.Savcının görüşüne göre öğrenci şu anda pek parlak değil bakalım önümüzdeki günlerde ceza bir fayda sağlayacak mı? merakla bekliyorum
|
15-01-2007, 10:26 | #6 |
|
merhabalar biz ds çalışanları olarak bu türden cezaların infazını gerçekleştiriyoruz.. çok faydalı bir yaptırım olduğunu düşünüyorum..
şubemizde infazı yapılan bir vakada şahıs okuma cezası bittikten sonra kütüphaneye üye olmuştur.. belki de hayatında ilk defa böyle faydalı bir etkinlik yapmasına olanak tanınmıştır.. verilen cezaların yanında özellikle çocuklara bu tür yaptırımların verilmesini hakimlerimizden talep ediyoruz.. iyi çalışmalar |
03-06-2007, 22:24 | #7 |
|
Peki arkadaşlar 18 yaşından büyükler için böyle uygulamalar var mı? Sanırım kanunda bu konu hakkında bir düzenleme yok.
|
04-06-2007, 17:42 | #8 |
|
Sayın BOZDOGAN;
Aşağıdaki linkte yer alan haberlere göz atmanızı öneririm http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=13353 Saygılar... |
29-09-2007, 01:08 | #9 |
|
5237 S.K.nun 50.md. "Kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlar" başlıklı maddenin c, d ve f fıkraları, l8 yaşından büyük sanıklar için BENZER hükümler içermektedir. Ancak Çocuk koruma kanunu daha geniş ve sanıkların ÇOCUK olduğu gerçeğini ön plana aldığı için , bu hususu daha toleranslı düzenlemiştir.
50. maddeye göre sanığa kitap okuma cezası verilmeyebilir ama KÜTÜPHANEYİ TEMİZLEME cezası (görevi desek daha iyi olacak gibi) verilebilir.veya okuma yazma öğretme cezası verilebilir.Gerçekten reform sayılabilecek yasal yenilikler bunlar. |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk) | |
Konu Araçları | Konu İçinde Arama |
Konuyu Değerlendirin | |
|