28-01-2007, 00:49 | #181 |
|
akılla bir konuşma
________________________________________ Akılla bir konuşmam oldu dün gece; Sana soracaklarım var, dedim; Sen ki her bilginin temelisin, Bana yol göstermelisin. ... ÖMER HAYYAM |
01-02-2007, 21:30 | #182 |
|
Yüreğimi Hiçkimsenin Yüreğine Sığdıramadım
Yüreğimi hiç kimsenin yüreğine sığdıramadım...
Tüm yüreklere birkaç beden büyük geldi yüreğim, Sevginin havasını soluyamadı Geceyi utandıracak kadar karanlık hesapların daralttığı Zindan yüreklerde... Yüreğimi hiç kimsenin yüreğine sığdıramadım... Boyamaya kalktım hep Satranç hamleleri kurnazlığında atan yürekleri, Yeni doğmuş bir bebeğin gözbebeklerindeki ışığın rengine. Bilmezcesine onların sahtelik ikliminin En soğuk, en hırçın ve en acımasız rüzgarını üflediklerini damarlarına, Kan yerine... Belki de bu yüzden ısıtmıyordu elleri, Gevşekçe ve gönülsüzce tutulan ellerimi. Tenindeki çelikten duvarlar, Acımsı samimiyetsizlik dudaklarındaki , Ve şeytani bakışlarla süslü gözlerdeki donukluk Sırf bu yüzdendi kim bilir... Yüreğimi hiç kimsenin yüreğine sığdıramadım... Göz göre göre atladım Tüm dünyayı yakıp kavurabilecek Alevleri bulutlara kadar yükselen yangınların tam ortasına, Gözümü bile kırpmadan. Göremediğim, ateşi kurtarmaya çalıştıklarımın yaktığıydı belki. Belki de kurtarılmalarına gerek olmadığıydı. Öyle ya ateş ne yapardı, Yürekleri; Ateşi korkutacak kadar şeytan kırmızısı Güneşi donduracak kadar sahtelik soğuğu Ve magmanın eritemeyeceği kadar sağlam bir metalden yapılmış Duygusuzluk hastalarına?... Yüreğimi hiç kimsenin yüreğine sığdıramadım... Onlarınki mi küçülüyordu ben umarsızca ve sınırsızca sevdiğimde, Benimki mi devleşiyordu bilinmez. Böyle bir yüreğin kaçınılmaz kaderiydi; Gerçek sevgiye karşı alerjisi olan bünyelerde Aşkı aramanın anlamsızlığında boğulmak, Ve yenilmek yaşam denen savaşın En önemli cephesinde... Yüreğimi hiç kimsenin yüreğine sığdıramadım... Belki bu yüzden zamansız saatlerde yitirdim; Sevginin sonsuzluk deryasına dökülen, Coşkun bir nehir olduğuna dair inancımı. Belki de karanlık hesapların, Bitmek tükenmek bilmeyen anaforunda Anlaşılmazlıklarla örülmüş bir örümcek ağında Ya da Aristo mantığıyla aşkı yan yana koyabilen bir zihniyetin "Sevgi yetmiyor." sloganıyla masum duyguları katlederken Tereddüt etmeyen askerlerinin yaylım ateşinde... Bilmiyorum... Ankara, 1 Şubat 2007 |
02-02-2007, 22:28 | #183 |
|
Ben ölürsem akşamüstü ölürüm
Uzaktan bir bulut geçer Karanlık bir çocukluk bulutu Gerçeküstücü bir ressam Dünyayı değiştirmeye başlar Kuş sesleri, haykırışlar Denizin ve kırların Rengi birbirine karışır ... ... (1972) Ataol BEHRAMOĞLU |
09-02-2007, 20:51 | #184 |
|
İsmail Cem - Veda
Çok ileri bir tarihte Çok yaşlı olarak Sessizce ayrılmalıyım Kimseye pek gözükmeden Ve kimseyi rahatsız etmeden. ... ... Boşa geçmedi hayatım Daha fazlası olabilirdi ama ‘Buna da şükür’ demeliyim İşte sevgili dostlar Ben böyle veda etmeliyim. |
11-03-2007, 20:25 | #185 |
|
Murathan Mungan
Terkeden
Kimdi giden kimdi kalan Giden mi suçludur herzaman Ne zaman başlar ayrılıklar Dostluklar biter ne zaman ... ... Kimdi giden kimdi kalan Aslında giden değil Kalandır terkeden Giden de bu yüzden gitmiştir zaten |
12-03-2007, 20:16 | #186 |
|
Bu davalısız ve davacısız yargılamada
seni bensizliğe beni sensizliğe bırakma kararı alınmıştır. Duruşma kapanmıştır! Özdemir Asaf |
15-03-2007, 12:07 | #187 |
|
Ümit Yaşar Oğuzcan
Arayış
Bir tas zehir verin bana içeyim Tek unutmak için acılarımı Baksana; kırdılar kapılarımı Yağmalandı kalbim, ömrüm, herşeyim Kurşuna dizdiler anılarımı Yenik düştüm bu savaşta neyleyim Bir mezar nasılsa işte öyleyim ... ... |
16-03-2007, 17:47 | #188 |
|
Pessoa
Dalgın ve ötesiz berisiz
Ve de tanımaksızın Yüzüyorum ölü denizinde Kendi varlığımın. Suyu hissettiğimden Hissediyorum sıkıntıyı... Görüyorum seni, ey çalkantı, Hayat-huzursuzluk... ... Fernando Pessoa Türkçesi: Adnan Özer |
16-03-2007, 18:32 | #189 |
|
Anlatsalar Gülerdim
Dolanıp sokaklarda, arıyordum kendimi. Tılsımın ne bilmedim, bana sen öğrettin sevmeyi. Acılardan geçerken ne hissederse insan. En fazla öyle bildim, ağlamaklı gülmeyi. ... ... Erhan Güleryüz |
16-03-2007, 18:33 | #190 |
|
Acındırma Şiiri
Sağda, solda izlerin var. Zor oluyor bazen uyanmak. 'Zaman en iyi ilaç' derdi babam. Toparlanmaya çalışıyorum. ... ... Erhan Güleryüz |
19-03-2007, 23:12 | #191 |
|
İki Kıyı
İKİ KIYI
Sen yolun yarısında kendine kış molası veren yazsın. Çok dolambaçlı bir dönemeçte kaynağını anımsayan ırmak gibi, yaşamının akışını görmek için dönüp baktın geriye. Bense öbür kıyıdan duyumsuyorum ne zamandır döküldüğünü nehrin denize tüm ırmaktan eser yok, daha hızlı akan bir suyun son damlası. ... ... Roberto Pazzi |
19-03-2007, 23:38 | #192 |
|
Mayakovski'den Şairlerin Şiiri
Şair İşçidir
Bağırırlar şaire: "Bir de torna tezgâhı başında göreydik seni. Şiir de ne? Boş iş. Çalışmak, harcınız değil demek ki..." Doğrusu .....bizler için de en yüce değerdir çalışmak. Ve kendimi .....bir fabrika saymaktayım ben de. Ve eğer .....bacam yoksa İşim daha zor demektir bu. ... ... ... Vladimir Mayakovski (Çev.: Ataol Behramoğlu) |
31-03-2007, 08:10 | #193 |
|
Çıkmıştı makama arz-ı hal için
"Bey" dedi yutkundu eğdi başını Bir azar yedi ki oldu o biçim "Şey" dedi yutkundu eğdi başını ... ... Abdurrahim Karakoç |
31-03-2007, 13:55 | #194 |
|
ÇİFTETELLİ
mehmet selim çok çekti çeksin aç kaldı açık kaldı kalsın iş aradı günlerce arasın ... ... mehmet selim dellendi durdu beter olsun (nedret gürcan) |
05-04-2007, 16:00 | #195 |
|
nerede şair ruhlu hukukçular
|
05-04-2007, 16:03 | #196 |
|
BAYRAK
Ey bir muharebe meydanında Avuçları kanımla dolu, Kafası gövdemin altında, Bacağı kolumun üstünde, Cansız uyanan insan kardeşim! Ne adını biliyorum, Ne günahını. ... ... Şu dünyada topu topu İki milyar kişiyiz, Birbirimizi biliriz. Orhan Veli KANIK |
05-04-2007, 16:05 | #197 |
|
PAZAR AKŞAMLARI
Şimdi kılıksızım, fakat Borçlarımı ödedikten sonra İhtimal bir kat da yeni esvabım olacak Ve ihtimal sen Yine beni sevmeyeceksin. ... Orhan Veli KANIK |
05-04-2007, 16:17 | #198 |
|
ANA HEDİYESİ
Anam namaz üste el açap göğe Allah’a yalvarır “Ya Rabbim” diye “Sensen halg eyleyen bu göğü yeri Candan şirin olur bala ay Allah Sen menim ömrümden kesip illeri Balamın ömrüne cala ay Allah” ... Bahtiyar VAHABZADE (Bu şiir Azerbaycan milli şairine aittir. Türkçe olarak yazınca birtakım harf veya imla hataları olabilir. Ancak anne-evlat sevgisi, ilişkisi üzerine yazılmış en anlamlı, en hoş, en duygu yüklü şiirlerden birisidir. Arz ederim ) |
06-04-2007, 18:29 | #199 |
|
Hayır
bu döşeği sen mi serdin elin dert görmesin ana ana uyuyacağım ninni çağır danalar girsin bostana çetin bir yörük kızı hoyrat murat dağ'ından bir papatya getirsin bir gelincik getirsin elimden tutsun beni Metristepe'ye götürsün gönlümce bir hu diyeyim hısımım Ali Osman'a yamacına yöresine rüzgarlı çamlar dikeyim ... Attila İLHAN |
06-04-2007, 18:49 | #200 |
|
Bahar
Bahar çiçek çiçek, Bahar böcek, Bahar gelin, Bahar doğum, Bahar ipek. Yazık hemen bitecek. Fide ERKEN sevgiler siteye,çiçekler |
06-04-2007, 23:06 | #201 |
|
...
ben çiçek gibi taşımıyorum göğsümde aşkı ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum gelmiş dayanmışım demir kapısına sevdanın ben yaşamıyor gibi yaşamıyor gibi yaşıyorum ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum ... (sezai karakoç - karayılan şiirinden alıntıdır) |
06-04-2007, 23:32 | #202 |
|
Yeterlİk Şİİrİ
Bir gün...
Gün ışığıyla birlikte bakarsın koşturur ya tüm insanlar YÜREKLERİ ELLERİNDE, GÖZLERİ YÜREKLERİNDE... Anlamazsın oysa o gün ne var Bilmezsin ki haberini almışlar: YOK OLMUŞ DUYGULARA KÜSMÜŞ BULUTLAR ve BİR DAHA HİÇ YAĞMAYACAKLAR!!! Bir damla yağmur düşecekmiş o gün hem de yıldızlısından, ama son kere ve yüreklerin son ferinin şerefine... Hepsi İNLEYEN YÜREKLERİNİ BESLEME SEVDASINDA BELKİ O DAMLA HİÇ DÜŞMEYECEK ASLINDA AMA BOŞVER!!!... UMUT DA YETER BÖYLE YOKSUN İNSANLARA... GÜLSÜM SEZEN-Nisan 2004-İzmir |
07-04-2007, 01:50 | #203 |
|
Yalnızlıklar...
Gitmelerin acıtmıyor artık,
Yalnızlık zor gelmiyor bana, Ne de hayal kırıklıkları, Hiçbiri ama hiçbiri... Belki yokluğun hissediliyor her dakika, Ve aklımın bir köşesindesin her an, Ama yalnızlıklar zor gelmiyor artık, Belki alıştım yokluğuna, Belki de yanımda olduğunu hissetmek yetiyor bana, Bilmiyorum… Bildiğim tek şey yanımda olmadığın, Ve hiçbir zamanda olmayacağın… Kemal Yıldırım…. |
07-04-2007, 01:51 | #204 |
|
Tuhaflıklar...
Üst üste geliyor gariplikler,
Beni boğacakmışçasına, Çırpınıyorum kurtulmak için, Ama ne çare... Ardı ardına gelen ayrılıklar, Ve sonu gelmeyen yalnızlıklar, Belki benim yüzümden tüm bunlar, Belki de sırf insan olduğum için, Bu tuhaflıklar… Kemal Yıldırım |
07-04-2007, 01:52 | #205 |
|
Değmeyin Bana...
Değmeyin bana,
Oturmuşum yatağımın üstünde Ve başım ellerimin arasında Düşünüyorum yaptıklarımı Ama zorlanıyorum hatırlamakta… Değmeyin bana, Güzellikler arıyorum saçma gülüşlerde Ve kavuşmaya çalışıyorum kendime Tutmaya çalışıyorum arkamdan Ama bakamıyorum yüzüme… Değmeyin bana, Yapıştı yakama bir kara ecel Ve engel olamıyorum ölümüme Ya da ölümümü görmeye… Değmeyin bana, Kafam güzel… Kemal Yıldırım |
07-04-2007, 01:53 | #206 |
|
Ayrılık Sonrası...
Dalıp bakardım gökyüzünün derinliklerine
Görmeye çalışırdım yıldızların güzelliğini Ve gökyüzündeki resmini… Dalıp bakardım denizin maviliğine Görmeye çalışırdım suda parlayan balıkları Ve duymaya çalışırdım denizin hışırtılarını… Dalıp bakardım gözlerine Ayırmaya çalışırdım renklerini O kar tanesi beyazlarını Ya da, ya da; göremiyorum ki gözlerini Sadece beyazını görebiliyorum… Hayatımın renkleri soldu artık Siyah beyaz kaldı dünyam Dalıp bakarken bile sonsuz maviliğe Siyah görüyorum gökyüzünü Ve ayırt edemiyorum artık renkleri… Hayatımın sesleri karıştı artık Ne anlatabiliyorum derdimi Ne de anlayabiliyorum hiçbir şeyi Şimdi; Ne söyleyebiliyorum sana sevdiğimi Ne de öğrenebiliyorum beni sevdiğini… Kemal Yıldırım |
07-04-2007, 01:55 | #207 |
|
Be Ne Yaman Çelişki...
Kafam darma duman…
Garip bir haldeyim… Boşlukta gibiyim… Bazen hiçbir şeyin farkında değilim Bazen de sanki her şey beni ilgilendiriyor.. Ne dinlediğim şarkılar yetiyor Ne de her şeyi unutup uyumaya çalışmak Kafamı dağıtmaya… Bazen insan yüzü görmek istemiyorum Bazen de görebilmek için bir insan yüzü arıyorum… Ama ben gene aynı Farkında değilim görüp görmediğimin… Çelişkiler içindeyim… Karmakarışığım… Kemal Yıldırım |
07-04-2007, 01:56 | #208 |
|
Ardından...
Giderken bıraktığın acılarla yaşıyorum
Hayalini kuruyorum geri dönüşünün Hani erkekler ağlamaz derler ya Ben şimdi ağlıyorum… Giderken bıraktığın elleri taşıyorum Özlemiyle yanıyorum tekrar tutuşunun Yakıyorum bir sigara daha Ve ellerime bakıyorum… Giderken kırdığın kalbimi avutuyorum Sarmaya çalışıyorum yaralarımı Çekiyorum bir nefes daha sigaramdan.. Her şeye rağmen Gene seni bekliyorum... |
07-04-2007, 02:03 | #209 |
|
Aynı harflerle başlıyordu isimlerimiz,
Ve aynı güzellikte devam ediyordu sevgimiz... Ben seninle konuşurken hep heyecenlanıyordum, Tutarken elini kalbim çarpıyor, titriyordum... Seviyordum seni herşeyinle, Gözlerinle, sözlerinle, Seni seninle seviyordum, Seni sen olduğun için seviyordum... Baktığım heryerde seni görüyor, Duyduğum herşeyde senin sesini arıyordum, Seni hep yanımda hissediyordum... Şimdi sen benden uzaktasın, Ama hep kalbimdesin... Seni sevdim,seviyorum ve hep seveceğim... Kemal Yıldırım 07.04.2007 03:03 |
07-04-2007, 13:08 | #210 |
|
...
ben öyle bilirim ki yaşamak berrak bir gökte çocuklar aşkına savaşmaktır çünkü biz savaşmasak anamın giydiği pazen sofrada böldüğümüz somun yani ıscacık benekleri çocukluğumun cılk yaralar halinde yayılırlar toprağa etlerimiz kokar gökyüzünü korkutur çünkü biz savaşmasak Uzak Asya'dan çekik gözlerimiz Küba'dan kıvırcık sakallarımızla savaşmasak güm güm vurur mu kömürün kalbi Kozlu'da Ke Şan'da, Kandehar'da ümüğüne basılır mı vahşetin ve sen boynunu öperken beni sarhoş bir okyanusla titreten hayat sevgilim olur musun. ... (ismet özel - sevgilim hayat şiirinden alıntıdır) |
Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 7 (0 Site Üyesi ve 7 konuk) | |
|